21 juni 2019

EXPOSITIE 2 MAVO

Onder leiding van mevr. van der Noordt heeft 2M1 een eigen expositie in de St. Bernulphus te Oosterbeek ontwikkeld. Vanaf aanstaande maandag kun je in de kerk diverse kunstwerken bewonderen die zijn gemaakt door alle leerlingen uit 2M1.

Het begon allemaal als een fantasie, hoe leuk zou het zijn..; als we onze eigen grote expositie zouden kunnen krijgen?! En zo geschiedde, mevrouw van der Noordt kwam in contact met de kerk in Oosterbeek.
Kunstenaar Jan Toorop heeft daar namelijk 14 statie portretten voor gemaakt die er nu precies 100 jaar hangen. Dit is een jubileum en moet dan ook groot worden gevierd. Dit gehele jaar staat de kerk in het teken van Jan Toorop, de 14 statie portretten staan centraal met als thema de lijdensweg van Jezus Christus. Een lastig thema wat tegenwoordig wat verder van de leerlingen af staat. Toch hebben de leerlingen dit eigen kunnen maken en dit om kunnen zetten in een groot kunstwerk. Elke leerling heeft een plek in de kerk gekregen waar zijn of haar kunstwerk te bewonderen is.

Kom jij ook even kijken?!