17 juni 2018

Biologie Olympiade Junior


Dit schooljaar heeft de sectie biologie weer meegedaan aan de Biologie Olympiade Junior (BOJ).  De voorronde van deze competitie is op school gehouden met alle 3 havo en 3 vwo klassen. Dit jaar sprong vooral de havo eruit met goede resultaten. Drie leerlingen hebben het zo goed gedaan dat ze door mochten naar de tweede ronde. Rianne Kok, Maaike Wrekenhorst en Bart van Ek zijn uitgenodigd om in Almere op de Aeres Hogeschool een hele dag door te brengen. Ze hebben hier een heel gevarieerd biologisch programma gevolgd. De dag werd weer afgesloten met een toets. Ook hier hebben ze het weer heel goed gedaan. Zo goed zelfs dat Bart en Maaike zich, samen met twintig  andere leerlingen(10 havo en 10 vwo), hebben weten te plaatsen voor de eindronde.

De eindronde vond plaats op de Van Hall Larenstein Hogeschool in Velp. Daar hebben Bart en Maaike twee hele leuke dagen doorgebracht. Het programma bestond uit diverse excursies, college's, practica en een afsluitende eindtoets. Uiteraard was er ook voldoende tijd voor ontspanning en gezelligheid. Ze hebben overnacht bij de oude steenfabriek Panoven in Zevenaar waar ook heerlijk gebarbecued is. 

Helaas zijn Bart en Maaike net buiten de prijzen gevallen, maar alleen al het doordringen tot de finale ronde betekende dat Bart en Maaike ruim 10.000 leerlingen achter zich hebben gehouden en is een fantastische prestatie.