Talentgericht onderwijs

Aandacht voor jouw talent is niet voor niets ons motto. Natuurlijk willen wij dat jij een diploma haalt en je Engels en wiskunde leert, maar nog meer willen wij dat jij jouw talenten ontdekt en ontwikkelt. En talenten ontdekken, dat doe je door dingen uit te proberen! Daarom geven wij op het Dorenweerd College Talentgericht onderwijs zodat jij je breed kunt ontwikkelen en straks klaar bent voor de toekomst.

Talenten ontdekken en ontwikkelen

Wij vinden het belangrijk dat jij ontdekt wat je leuk vindt en waar je goed in bent, zodat je na je middelbare school de juiste studiekeuze kunt maken. Met allerlei activiteiten helpen we je om jouw talenten te ontdekken en te laten groeien. Deze activiteiten zijn ondergebracht in Talentweken en
Talentmodules.

Talentweken & Talentmodules

Twee keer per jaar hebben we op het Dorenweerd een Talent-week. De Talentweken zijn aparte weken waarin je allerlei activiteiten doet. Denk aan een sportdag of een kunstendag. In deze weken loop je ook een keer een maatschappelijke stage. Dat betekent dat je gaat helpen in een buurthuis, een bejaardentehuis of op een kinderboerderij, dat je voetbaltraining geeft aan kinderen, ouderen helpt met hun computer of iets anders dat jij goed kunt. De Talentmodules staan bepaalde perioden vast in het rooster. Elke dinsdagochtend heb je de eerste twee lesuren een Talentmodule. Je mag zelf kiezen welke modules jij door het jaar heen volgt!

3 Stromen

Alle activiteiten voor talentontwikkeling zijn verdeeld in drie stromen: kunst, technologie en sport. Deze stromen zijn heel breed. Onder kunst valt bijvoorbeeld tekenen en muziek, maar ook religie. Met deze activiteiten werk je aan jouw persoonlijke ontwikkeling en kun je je creativiteit de vrije loop
laten. Bij technologie ga je proefjes doen, maar ook programmeren of lasercutten. Het zijn activiteiten die gericht zijn op jouw toekomst. Je verdiept je in innovaties en de mogelijkheden van de wereld van straks. Bij sport ligt de focus op gezondheid, lekker in je vel zitten, ontspannen en (mentaal) fit zijn. Elke stroom heeft een eigen coördinator die ervoor zorgt dat het programma divers en uitdagend is en dat elk thema genoeg aandacht krijgt.


21e-eeuwse vaardigheden en burgerschap

Terwijl jij je talenten ontwikkelt, leer je ongemerkt nog veel meer. Zo dragen de Talent-weken en de Talentmodules bij aan jouw creatief denken, oplossend vermogen en sociale en culturele vaardigheden. Je leert zelf keuzes maken en samenwerken met anderen. Ook belangrijke ICT-vaardigheden en mediawijsheid komen aan de orde. Op deze manier leer je veel over jezelf, over de wereld en draag je je steentje bij aan de maatschappij.