13 november 2018

Week van Respect


De week van respect was voor InDifferent in veel opzichten een groot succes!

De presentaties in de brugklassen verliepen heel goed. Leden van InDifferent vertelden voor een klas over hun eigen ervaringen met respect, pesten of hun ervaringen met het uitkomen voor wie ze zijn. Het is bijzonder dapper om zulke persoonlijke dingen te durven delen. 
De reacties van de leerlingen en de mentoren waren positief. 

De allereerste filmavond is bezocht door maar liefst 100 leerlingen! Dat is veel meer dan verwacht! Het was erg leuk en de sfeer was gezellig. Momenteel smeden we plannen om meer van dit soort avonden te organiseren. 

In totaal hebben maar liefst 31 leerlingen zich aangemeld bij InDifferent! We zijn dus meer dan verdubbeld van 30 naar 61 leerlingen!!!! Dit is goed nieuws en een teken dat we goed op weg zijn en door moeten gaan!

Daarnaast hebben we van heel veel leerlingen, docenten en de directie veel positieve en supportive reacties gekregen, waardoor we extra motivatie krijgen om door te gaan met streven naar tolerantie, respect en diversiteit!

Verschillende klassen hebben door middel van een artistieke uiting bijgedragen aan de week van respect. Zo zijn verschillende collages gemaakt, twee films, er zijn gedichten geschreven, strips gemaakt en briefjes met mooie boodschappen, die zijn uitgedeeld bij de entree van de filmavond. Bedankt aan iedereen die hieraan heeft deelgenomen!!!!

Klik hier om de antwoorden te zien.

De Respect-enquête kon door iedereen worden ingevuld. De resultaten waren overwegend zeer positief. Van de 216 reacties was minder dan 1 procent negatief ingevuld. 

Uit de enquête zijn zoveel mooie antwoorden gekomen, dat we die graag met jullie willen delen. 

Bekijk hier de antwoorden.