14 mei 2018

WAO – Activiteiten 2 mavo


In de tweede Week Ander Onderwijs hebben leerlingen uit 2 mavo kunnen genieten van gevarieerde en uitdagende activiteiten. De week is begonnen met een leerzame dag in Burgers Zoo. De leerlingen hebben in groepjes verschillende opdrachten moeten uitvoeren voor de vakken biologie, natuur- en scheikunde. Vooral de nieuwe vlindertuin was in trek bij de kinderen. 

Op dinsdag hebben we het Openluchtmuseum in Arnhem een stuk veiliger gemaakt door verschillende misdaden op te lossen. De woensdag stond in het teken van sportiviteit en creativiteit. De leerlingen konden kiezen uit een workshop boksen/karate, een workshop 'virtual reality' en een paardrijles. Alle activiteiten werden begeleid door een professional van buiten school. Aan het einde van de dag was de meerderheid van 2 mavo erg enthousiast over de verschillende workshops. 

De week werd afgesloten met een bezoek aan NEMO in Amsterdam. Na een ontspannende treinreis kwamen we aan bij het wetenschapsmuseum. De leerlingen konden zich op vier verschillende verdiepingen vermaken met diverse proefjes, tentoonstellingen en demonstraties. Aan het einde van de WAO waren de leerlingen toe aan een welverdiende vakantie!