1 maart 2021

Uitslag wiskunde olympiade – 1e ronde

Net als andere jaren werd in januari de wiskunde olympiade georganiseerd.
Helaas door de corona maatregelen wel in een iets andere vorm, maar zeker niet met minder succes.

Op donderdag 4 februari hebben Kalle, Wiebe, Thijs en Julie met z’n vieren via een online verbinding meegedaan aan de wiskunde olympiade. Met drinken en voldoende proviand in de aanslag zaten zij al ruim een kwartier voor de start klaar. Na een korte instructie van mijn kant, en de nodige handelingen op de online beveiligde olympiade site konden de vier van start. Er werd hard gewerkt, af en toe even naar buiten gestaard. Tot ongeveer 10 minuten voor het eind van de beschikbare tijd, toen was de eerste klaar!

Allevier waren ze tevreden over wat ze hadden gedaan. Twee hele fanatieke deelnemers namen de tijd om de opgaven nog even samen na te bespreken.
Daarna moesten we een paar dagen in spanning afwachten wat het resultaat zou zijn. Maar wat was ik blij verrast om te lezen dat alle vier de deelnemers door zijn naar de 2e ronde op vrijdag 12 maart a.s.

Kalle, Wiebe, Thijs en Julie: gefeliciteerd!! Jullie mogen trots zijn op het behaalde resultaat. Alvast heel veel succes gewenst bij de volgende ronde.

Inge de Leede