5 april 2018

Parachutesprong Airborne-ambassadeurs


Na een bitterkoude tweedaagse grondtraining afgelopen maart hebben de Dorenweerd Airborne-ambassadeurs Jort Huitink (5v), Edgar Staadegaard (4h) en Sven Veldhuis (5v) tijdens het Paasweekend hun eerste solo staticline-parachutesprong gemaakt. Bekijk hier de video van de parachutesprong!  

Vanaf vliegveld Breda International maakten zij ieder in totaal twee succesvolle sprongen. Niet alles liep perfect, zo lukte het Edgar niet helemaal om tegen de wind in te landen. Sven kwam bij zijn tweede sprong in plaats van op de dropzone op een erf van een boerderij terecht.  Na het springen werden, onder streng toezicht uiteraard, de parachutes door hen zelf gevouwen voor de volgende sprong.

Doel is het maken van een herdenkingssprong op de Ginkelse Heide op zaterdag 22 september 2018. Deze sprong maakt deel uit van een reeks van herdenkingsactiviteiten waar het Dorenweerd College bij betrokken is, zoals de Airbornewandeling en de bloemlegging op de begraafplaats in Oosterbeek.

De ambassadeurs moeten voor hun brevet nog drie sprongen maken. Het wachten is nu op gunstig weer. Dit houdt niet alleen zon in, maar ook weinig wind. Daarna zullen ze ‘current’ moeten blijven, wat in houdt een driemaandelijkse harnastest en een herhalingssprong eens in het half jaar.