8 januari 2018

Kerstfeest voor de vluchtelingkinderen


Dinsdag 19 december 2017 hebben Laura, Evy, Carlijn en Rosemarijn een kerstfeest georganiseerd voor de vluchtelingkinderen op de Wegwijzer. Dit idee was van Babette Laarhoven, zij had het met haar groepje als voorstel ingediend tijdens de Jeugd Gemeente Raad. Tijdens de voorbereidingen zijn we druk bezig geweest met de inkopen en de uitnodiging. Er moest veel gekocht worden, want ieder kind kreeg een cadeau en wat lekkers voor mee naar huis. De gemeente had dan ook geld voor ons vrijgemaakt en hiervan hebben we super leuke cadeaus voor de kinderen kunnen kopen. De kinderen kwamen uit groep 1 t/m 8 en de meeste woonden hier slechts 2 jaar in Nederland.

Toen we de cadeaus online hadden besteld hebben we 18 december het lekkers ingekocht en wat inpakpapier. We hoopten dan we genoeg inpakpapier hadden, omdat de cadeaus die we gekocht hadden best wel groot waren. Maar goed we zouden het wel zien en we dachten dat het wel prima was zo. Op dinsdag 19 december 2017 was het dan zover, het kerstfeest kon die middag van start gaan. We kregen vanaf 12:00 uur vrij van school om alles voor te bereiden. We hebben die middag ook de cadeaus ingepakt en ze meegegeven aan mevrouw van Poederooijen, zij had ons deze opdracht gegeven. 

We zijn om 12:00 uur naar de zaal gegaan, maar daar stond ons een verrassing te wachten. Er waren daar een paar mensen aanwezig, maar ze wisten eerst niet eens dat we kwamen. Toen hebben we ze het allemaal uitgelegd en kregen we een zaal toegewezen, maar deze was heel erg klein. Wij dachten dat het wel goed zou zijn en gingen verder met de voorbereidingen. We zijn toen met z’n vieren naar de directeur gegaan om ons even voor te stellen en te vertellen wat we nu precies gingen doen. Hierna zijn we de klassen rond gegaan om de kinderen nog even te herinneren dat er een feest voor hen was.

Nadat we dit hadden afgerond zijn we weer terug gelopen en hebben de versieringen opgehangen en stoelen in een kring gezet. Toen het eindelijk 14:30 uur was kwamen er al een paar kinderen binnen. Er waren ook nog 2 ouders aanwezig. We hebben wat gedronken en gegeten toen de kinderen allemaal aanwezig waren. Daarna hebben kerstliedjes gezongen, er werd een verhaal verteld en we hebben een bingospel gedaan.

Toen dit allemaal afgerond was mochten de kinderen eindelijk hun cadeaus open maken, want daar zaten ze stiekem al de hele middag op de wachten. Alle kinderen waren gelukkig blij met hun cadeau! De tijd vloog voorbij, want het was al weer tijd om af te sluiten. Alle kinderen trokken hun jassen aan en werden opgehaald of fietsten zelf naar huis. Laura, Evy, Carlijn en Rosemarijn vonden het in ieder geval een geslaagde middag!

– Laura, Evy, Carlijn en Rosemarijn (4H2)