4 maart 2021

Cadeautje van InDifferent: de theatervoorstelling Bromance van Oostpool

Hallo!

Door de lockdown konden de meeste activiteiten voor de Winter Weken niet doorgaan. Dat vinden we jammer. 
Daarom bieden InDIfferent en het Dorenweerd College alle leerlingen iets leuks aan: de online theatervoorstelling Bromance van Theatergroep Oostpool. Bromance is een bekroonde tragikomedie over een ontluikende jongensliefde.

Op woensdagavond 10 maart om 19.30 uur kun je kijken naar deze voorstelling.
De voorstelling duurt 55 minuten. Na afloop is er de mogelijkheid om na te praten tijdens het nagesprek. Aanmelden is noodzakelijk en kan tot aanstaande maandag 1 maart via dit formulier.

Groeten van InDifferent

Over Bromance:

Het veilige dorpsleven van Tim en Bo wordt op z’n kop gezet als stadsjongen Jonas arriveert. Wat gebeurt er als gevoelens van vriendschap, jaloezie en liefde zich vermengen? De voorstelling laat zien hoe moeilijk het voor jongeren is zich kwetsbaar op te stellen in een samenleving met onbuigzame codes. Het herinnert ons eraan dat wij de angst om ‘anders’ te zijn allemaal kennen. 

Nog steeds is homoseksualiteit niet volledig geaccepteerd in de samenleving. Geweld tegen homo’s is toegenomen, sporters en politici komen slechts zelden uit de kast en in Rusland leidt homoseksualiteit vaak tot politieke spanningen. Een eerste liefde tussen twee mensen van hetzelfde geslacht is daardoor extra complex. Niet alleen de intimiteit tussen de prille geliefden, maar ook sociale verwachtingen staan op het spel. Twijfels over je geaardheid voeden de angst om buitengesloten te worden.

De voorstelling is de winnaar van de Gouden Krekel voor Meest Indrukwekkende Jeugdtheaterproductie van 2016.

Meer informatie over de voorstelling: 

Bromance (14+) – JONG