18 maart 2015

BOJ 2015 – Twee leerlingen door naar eindronde!

boj_1 boj_2 boj_3


Afgelopen zaterdag 14 maart 2015 vond in Burgers’ Zoo de tussenronde van de Biologie Olympiade Junior plaats. Niels Vooijs (3v) , Dani Vos en Maud Oosterveld (3h) waren uitgenodigd om aan dit evenement deel te nemen. In het hele land hebben  in totaal 12660 leerlingen meegedaan aan de voorronde. Van deze 12660 deelnemers zijn de beste 50 leerlingen van de havo en de beste 50 van het vwo geselecteerd.

Niels, Dani en Maud behoren dus tot de beste 100 middelbare scholieren biologie. Dit is op zichzelf al een fantastische prestatie. Als beloning mochten ze een erg leuke dag in Burgers’ Zoo doorbrengen. In de ochtend stond een uitgebreide rondleiding door het park op het programma.  Zo kregen ze onder andere  een kijkje achter de schermen in de ‘Ocean’. Na een goed verzorgde lunch werd in de middag een praktijkopdracht in de ‘Bush’, het overdekte regenwoud van Burgers’ Zoo, afgewerkt. Verder was er ook nog voldoende tijd om lekker door het park te struinen.

Een afsluitende toets bepaalde uiteindelijk welke 20 leerlingen op 4 en 5 juni naar Saxion Hogeschool  gaan voor de finale. 

En wat blijkt…. zowel  Dani Vos als Niels Vooijs behoren tot deze twintig leerlingen en mogen door naar de finale. Super gedaan!

Bas Hellinga
Olympiade coordinator Dorenweerd College