AGENDA


Om een goede keuze te kunnen maken voor een school die bij je past word je van harte uitgenodigd een kijkje te komen nemen op onze school. Ook je ouder(s)/ verzorger(s) zijn van harte welkom op de open dag en de informatieavonden. De volgende activiteiten staan op het programma. 

In verband met de coronamaatregelen zijn alle (wervings)activiteiten echter onder voorbehoud. Houd onze website in de gaten voor actuele informatie!

Minilessen

Woensdag 16 december 2020
(13.30-15.30 u)

 

De minilessen zijn bedoeld voor alle leerlingen groep 8 die een kijkje willen komen nemen op onze school. Aan de hand van een rooster volg je drie verschillende minilessen en maak je kennis met hoe een dag er op de middelbare school uitziet. Brugklasleerlingen zijn aanwezig om je te begeleiden en al je vragen te beantwoorden. 

Zie voor meer informatie en inschrijving de pagina over de minilessen

 

Informatieavond ouders 

Woensdag 6 januari 2021
(19.30-21.00 u)

 

U bent van harte uitgenodigd voor de algemene informatieavond voor ouder(s) / verzorger(s). Wij hopen dat de kinderen dan thuis al enthousiast hebben verteld over hun leuke en leerzame ervaringen tijdens de minilessen. Op deze avond wordt u uitgebreid geïnformeerd over het onderwijs en de begeleiding op het Dorenweerd College en is er ruimte voor het stellen van uw vragen in kleinere kring. U hoeft zich voor deze avond niet aan te melden.

 

Open dag 

Zaterdag          9 januari 2021
(10.30-14.00 u)

Vandaag is de school open voor jou en je ouders. Je kunt samen een kijkje nemen in de hele school en deelnemen aan allerlei activiteiten bij de diverse vakken. Luister vooral ook goed naar de brugklasleerlingen die je rond zullen leiden door ons gebouw. Docenten en brugklasmentoren kunnen je meer vertellen over de school en al je vragen beantwoorden. Naast de activiteiten binnen de lessen organiseert de school ook veel buitenlesactiviteiten. Ervaar zelf maar eens wat je allemaal op onze school kunt doen. We zien je graag op onze open dag! 

 

Informatieavond tto 

Donderdag     
14 januari 2021
(19.00-21.30 u)

Deze avond staat in het teken van tweetalig onderwijs op het vwo wat wij aanbieden voor leerlingen die extra willen worden uitgedaagd. Samen met je ouder(s)/ verzorger(s) kom je naar deze avond en ga je onder andere ‘speeddaten’ met brugklasleerlingen die nu tto volgen, volg je tto-lesjes en maak je kennis met de enthousiaste tto- docenten. Je ouders komen ook in gesprek met ouders van leerlingen die nu tto volgen en ook studenten die vroeger tto hebben gevolgd zijn aanwezig om te vertellen over wat tto hen heeft gebracht. Na deze activiteiten is er volop de gelegenheid vragen te stellen in kleinere kring.
 

Dorenweerd Experience

Dinsdag 26 januari t/m dinsdag 9 februari 2021

Wil je een echte schooldag op het Dorenweerd meemaken? Dan kun je deelnemen aan de Experience. Je loopt dan mee met twee leerlingen die nu al in de brugklas zitten. Samen volg je een paar lessen. En natuurlijk kun je al jouw vragen aan de brugklassers stellen. Een unieke manier om te beleven hoe het is om in de brugklas te zitten dus! Je kunt vanaf 11 januari een plek reserveren. Wil je samen met een vriend of vriendin, meld je dan ieder apart aan. Aanmelden kan via de link op de homepagina of door hier te klikken

Aanmeldavond

Donderdag
11 maart 2021
(17.00-20.00 u)

 

Wij zijn als school van mening dat door u in de gelegenheid te stellen om uw kind persoonlijk aan te melden, recht wordt gedaan aan het grote belang van dit besluit. Aanmelden voor de brugklas van het Dorenweerd College kan daarom op onze aanmeldingsavond. De aanmelding vindt plaats in de aula van de school aan de Dalweg 5 te Doorwerth.

 

Kennismakings-middag

Medio juni 2021 

 

Op deze middag vindt er een kennismakingsmiddag plaats zodat je voor de zomervakantie begint al kennis hebt gemaakt met je klasgenootjes en je nieuwe mentoren. Ook wordt er dan een pasfoto gemaakt voor je schoolpas zodat je die vanaf de eerste lesdag kunt gaan gebruiken.