Sinds een aantal jaar is het Dorenweerd College een zgn Olympiade school.

Dat betekent dat er in verschillende jaarlagen meegedaan wordt aan olympiades. Deze zijn er o.a. voor de volgende vakken: Aardrijkskunde, Natuurkunde, Scheikunde, Biologie en Wiskunde.

In klas 5V doen altijd alle leerlingen mee aan de wiskunde olympiade, en hebben we de afgelopen jaren altijd wel één of twee leerlingen die hele hoge scores hadden. Maar dit schooljaar hebben we een uitzonderlijk mooi resultaat, want er zijn vier leerlingen die zo goed hebben gepresteerd dat zij door mogen naar de 2e ronde die meestal plaatsvindt op de universiteit in Nijmegen. Met name het feit dat er dit jaar twee leerlingen uit een 3e klas door mogen is bijzonder. Dat belooft nog wat voor de komende jaren….

Jongens, gefeliciteerd met dit mooie resultaat en veel succes tijdens de 2e ronde!!

We zijn trots op jullie.

Donderdag 21 maart was het weer zover, de jaarlijkse kangoeroe wiskundewedstrijd.
30 enthousiaste leerlingen van verschillende niveau's uit de brugklas hebben het 7e en 8e uur enorm hard gewerkt om verschillende lastige wiskunde opgaven en puzzels op te lossen.
Wat een toppers zitten er hier op school!

 


Verschillende leerlingen van het Dorenweerd hebben in maart deelgenomen aan de Kangoeroewedstrijd 2017; de grootste reken- en wiskundewedstrijd van Nederland. Rembrandt en Yarno uit 1b2 hebben op mavo/havo-niveau gewonnen. De winnaars op havo/vwo-niveau zijn Amadou en Jip als duo en Elise Korsmit als individuele deelnemer. Gefeliciteerd!