De 1 tto-klassen hebben tijdens WAO2 een bezoek gebracht aan Engeland. Naast diverse sport- en spelactiviteiten en Engelse les, was er tijd voor een bezoek aan Oxford en Londen. In Oxford hebben we Christchurch bezocht. In Londen konden de leerlingen kiezen uit een bezoek aan het Science Museum en het Natural History museum. Aansluitend hebben we al wandelend een deel van de stad verkend. Na vrije tijd in Covent Garden, sloten we de dag in Londen af met een bezoek aan de musical The Lion King. Al met al een zeer geslaagde, leerzame en gezellige week!


Om 11:45 vetrokken we uit Doorwerth richting de Ardennen. Na een tijdje in de bus gezeten te hebben, maakten we een stop om wat te eten bij de Mac Donalds. Toen we aankwamen moesten we alle bagage meenemen naar een grasveldje waar we na een korte uitleg zelf met een groepje van 4/5 personen een tent moesten opzetten. Nadat we de tent hadden opgezet werden de kookpitjes opgezet om vervolgens je eigen maaltijd voor te bereiden.

Na het eten werd er een groot kampvuur gebouw waar we het de rest van de avond lekker warm konden hebben. De eerste nacht was het redelijk koud. De eerste activiteit was het zelf bouwen van een eigen klimbos tussen de bomen. Na het bouwen van het klimbos mochten we het uiteraard ook zelf testen. Na het testen van ons zelf gemaakte klimbos gingen we door naar het bouwen van een eigen katapult. Hierna gingen we tokkelen, en als laatste twee activiteiten van de dag moesten we een stukje rijden met de bus naar een stuk waar hoge bergwanden waren, hier gingen we abseilen en de bergwand beklimmen. (meer…)


Op maandag 23 april zijn leerlingen uit de tweede klassen samen met zestien begeleidende docenten op excursie geweest naar Burgers’ Zoo. De excursie was georganiseerd vanuit de vakken nask en biologie en bestond uit twee opdrachten. Voor het vak biologie gingen de leerlingen op onderzoek in de Bush en de Desert naar de klimaatkenmerken en de aanpassingen die planten hebben om te kunnen overleven in de betreffende klimatologische omstandigheden.

Voor het vak nask vergeleken de leerlingen het bewegen bij twee verschillende diersoorten. Deze opdracht sluiten de leerlingen af met een PowerPointpresentatie in de les.

Het was een mooie dag met maar een paar regendruppeltjes. Het weer, de docenten en het personeel van Burger’s Zoo werkten goed mee. Ook de meeste leerlingen hebben hard gewerkt aan de opdrachten. Al met al een geslaagde excursie dus! 


In de tweede Week Ander Onderwijs hebben leerlingen uit 2 mavo kunnen genieten van gevarieerde en uitdagende activiteiten. De week is begonnen met een leerzame dag in Burgers Zoo. De leerlingen hebben in groepjes verschillende opdrachten moeten uitvoeren voor de vakken biologie, natuur- en scheikunde. Vooral de nieuwe vlindertuin was in trek bij de kinderen. 

Op dinsdag hebben we het Openluchtmuseum in Arnhem een stuk veiliger gemaakt door verschillende misdaden op te lossen. De woensdag stond in het teken van sportiviteit en creativiteit. De leerlingen konden kiezen uit een workshop boksen/karate, een workshop 'virtual reality' en een paardrijles. Alle activiteiten werden begeleid door een professional van buiten school. Aan het einde van de dag was de meerderheid van 2 mavo erg enthousiast over de verschillende workshops. 

De week werd afgesloten met een bezoek aan NEMO in Amsterdam. Na een ontspannende treinreis kwamen we aan bij het wetenschapsmuseum. De leerlingen konden zich op vier verschillende verdiepingen vermaken met diverse proefjes, tentoonstellingen en demonstraties. Aan het einde van de WAO waren de leerlingen toe aan een welverdiende vakantie! 


Twaalf leerlingen uit 4 havo en 4 vwo zijn tijdens de WAO naar Keulen geweest. De leerlingen hebben daar 's ochtends Duitse lessen gevolgd en in de middag hebben ze de stad verkend en cultuur gesnoven. We zijn onder andere naar het chocolade- en sportmuseum geweest. Ook hebben we een gezellige avond gehad door met zijn allen te eten en vervolgens in de bioscoop een Duitse film te bekijken. 


Tijdens de tweede Week Ander Onderwijs zijn havoleerlingen gaan zeilen en waterskiën in de  HeveaHaven in Oosterbeek. Bekijk hier een aantal foto's van deze activiteit. 


In keeping with the Go Global theme, TTO 2 spent two days in Brussels as part of their WAO activities. In TTO2, students focus on how their lives are affected by international relations and multiculturalism. This year they visited the Parlamentarium, an interactive museum where they discovered how the EC influences their daily lives. Next, they visited the actual parliament and learned about how legislation is debated and how the Dutch are represented. They also visited the Atomium, which was part of the World Fair in 1958, and a surrealist exhibition, where they created their own surrealist pictures with backgrounds from Margritte. The students had a chance to roam around Mini-Europe, and we all caught the latest Spielberg movie: Ready Player One.


Op woensdag 25 april was een deel van 4 vwo in Wageningen, waar ze eerst een kijkje mochten nemen in het atelier van Tamrat Gezahegne, een kunstenaar uit Ethiopië die nu tijdelijk in Wageningen verblijft. Daar heeft Tamrat iets verteld over zijn werk. De groep is vervolgens naar een andere locatie gegaan om daar een workshop van Tamrat te volgen. Met het aanwezige materiaal hebben de leerlingen hun eigen kunstwerk mogen maken. Aan het eind van deze workshop heeft elke leerling in het Engels iets verteld over zijn/haar kunstwerk. Zo kon ook Tamrat volgen wat de gedachtengangen van de leerlingen waren geweest. Op de foto zien jullie het kunstwerk van Hans Lankamp, die het volgende over (het ontstaan van) zijn kunstwerk heeft gezegd: 

I started with the environment only, which I symbolised with the river and the branch. After this, the first city tried to capture it with the building and the bridge. Nature came back by making the path across the bridge green. In the end, the city built across the pathway. So this piece symbolises the clash between nature and civilisation.

De dag werd afgesloten met een heel bijzonder theaterconcert in de Junushoff. De voorstelling “Vivaldi: code Rood” is geïnspireerd op verschillende werken van Vivaldi. Ten tijde van diens ‘De Vier Jaargetijden’ klopten de seizoenen nog, maar nu zijn ze niet meer wat ze geweest zijn. Tijdens dit theaterconcert wordt er gespeeld met het klimaat, de verandering van hoge en lage druk, van regen en zonneschijn.


Op dinsdag 24 april hadden de tweede jaars van TTO voor de WAO een workshop Social Design. Deze workshops werden gegeven door onze docent mevrouw Stuurman en door workshopleider mevrouw Bijl van Kleinkunstig. De leerlingen moesten in groepjes bedenken hoe zij door middel van kunst een maatschappelijk probleem kunnen oplossen. Thema's zoals duurzaamheid en pesten zijn onder andere tijdens de workshop aan bod gekomen. Uiteindelijk hadden de leerlingen een prototype gemaakt en dit gepresenteerd aan de klas. Een van deze werken kunt u bekijken bij de receptie. 


Leerlingen uit 4 havo hebben tijdens de Week Ander Onderwijs een bezoek gebracht aan Berlijn. Bekijk hier enkele foto's van deze reis!