Write for Rights

17 december 2019

Op donderdag 12 december hebben de leerlingen van 3V1 zich tijdens de Engels les ingezet voor de schrijfactie 'Write for Rights' van Amnesty International.  Tijdens deze actie worden er over de hele wereld brieven geschreven voor jongeren die in de gevangenis zitten of op een andere manier onrecht wordt aangedaan. Veel dank aan Ruth de Does (leerling van 3V1), die met dit idee kwam!

(meer…)

Het begon in februari bij de jeugdgemeenteraad in Oosterbeek. Tien leerlingen werden gekozen die mee gingen doen dit jaar. Pascalle, Isa, Isabel, Isis, Christa, Manouk, Silke, Max, Mats en Rik zouden onder leiding van Tess vd Heiden en Lune Gros zich gaan voorbereiden op het MEP. Deze tien leerlingen uit 4 VWO kregen van hen te horen wat ze konden verwachten en hoe zij zich konden voorbereiden op de MEP week.

(meer…)


Nog een paar dagen en dan is de zomervakantie weer voorbij. Hopelijk heb je genoten van de vakantie en ben je voldoende uitgerust om volgende week weer aan de slag te gaan. Bekijk hieronder de uitnodidingen voor de introductiedagen van volgende week:

Brugklas  Introductiebrief brugklas 2018
   
Leerjaar 2  Introductiebrief 2 mavo 2018 
  Introductiebrief 2 havo 2018 
  Introductiebrief 2 vwo 2018
  Introductiebrief 2 tvwo 2018
   
Leerjaar 3  Introductiebrief 3 mavo 2018
  Introductiebrief 3 havo 2018
  Introductiebrief 3 vwo 2018
  Introductiebrief 3 tvwo 2018
   
Leerjaar 4  Introductiebrief 4 mavo 2018
  Introductiebrief 4 havo 2018
  Introductiebrief 4 vwo 2018
   
Leerjaar 5  Introductiebrief 5 havo 2018
  Introductiebrief 5 vwo 2018
   
Leerjaar 6  Introductiebrief 6 vwo 2018

 


Twaalf leerlingen uit 4 havo en 4 vwo zijn tijdens de WAO naar Keulen geweest. De leerlingen hebben daar 's ochtends Duitse lessen gevolgd en in de middag hebben ze de stad verkend en cultuur gesnoven. We zijn onder andere naar het chocolade- en sportmuseum geweest. Ook hebben we een gezellige avond gehad door met zijn allen te eten en vervolgens in de bioscoop een Duitse film te bekijken. 


Op woensdag 25 april was een deel van 4 vwo in Wageningen, waar ze eerst een kijkje mochten nemen in het atelier van Tamrat Gezahegne, een kunstenaar uit Ethiopië die nu tijdelijk in Wageningen verblijft. Daar heeft Tamrat iets verteld over zijn werk. De groep is vervolgens naar een andere locatie gegaan om daar een workshop van Tamrat te volgen. Met het aanwezige materiaal hebben de leerlingen hun eigen kunstwerk mogen maken. Aan het eind van deze workshop heeft elke leerling in het Engels iets verteld over zijn/haar kunstwerk. Zo kon ook Tamrat volgen wat de gedachtengangen van de leerlingen waren geweest. Op de foto zien jullie het kunstwerk van Hans Lankamp, die het volgende over (het ontstaan van) zijn kunstwerk heeft gezegd: 

I started with the environment only, which I symbolised with the river and the branch. After this, the first city tried to capture it with the building and the bridge. Nature came back by making the path across the bridge green. In the end, the city built across the pathway. So this piece symbolises the clash between nature and civilisation.

De dag werd afgesloten met een heel bijzonder theaterconcert in de Junushoff. De voorstelling “Vivaldi: code Rood” is geïnspireerd op verschillende werken van Vivaldi. Ten tijde van diens ‘De Vier Jaargetijden’ klopten de seizoenen nog, maar nu zijn ze niet meer wat ze geweest zijn. Tijdens dit theaterconcert wordt er gespeeld met het klimaat, de verandering van hoge en lage druk, van regen en zonneschijn.

We zijn enorm trots op de eindexamenkandidaten van dit schooljaar.

Op zowel de mavoafdeling, havoafdeling en onze vwo afdeling een slagingpercentage van boven de 92%.

Mavo 97 %

Havo 93 %          klik hier om de geslaagden na het tweede tijdvak te zien

Vwo  92 %

Wij feliciteren onderstaande leerlingen met het behalen van hun diploma.

Geslaagden MAVO

Geslaagden HAVO

Geslaagden VWO


Dankzij de Bootcamp-sponsoractie, verzorgd door Bootcamp Oosterbeek, hebben de leerlingen van het 2e en 3e jaar havo, vwo en tto gezamenlijk €7303 opgehaald. Dit fantastische bedrag komt ten goede aan het Dorenweerd Alpe d’HuZes-team, dat donderdag 1 juni de Alpe d'Huez opfietst. Bedankt voor jullie inzet en bijdragen!


Van 15 tot en met 19 mei namen tien leerlingen uit 4 vwo deel aan het Model European Parliament (MEP). Samen met leerlingen van twaalf Gelderlandse scholen zijn zij afgelopen week in Arnhem gweest. Elke school vertegenwoordigde met hun delegatie een bepaalde Europese lidstaat. Wij vertegenwoordigden dit jaar Denemarken. In drie dagen werden tien Europese problemen zo goed mogelijk opgelost. In een commissie werkte iedere leerling samen met twaalf leerlingen van de andere scholen onder leiding van een 5 vwo-er die vorig jaar had gewonnen (van onze school Esmee Streefkerk). Op donderdag en vrijdag volgde een plenair debat in het gemeentehuis van Arnhem. Voorbereiden, lobbyen, debatteren, wandelgang gesprekken voeren en avondprogramma’s volgen, maar vooral veel plezier, dat is MEP!

Bekijk hier enkele foto's van MEP 2017!