Op donderdag 27 juni vond de finale plaats van de Cricket Challenge; een jaarlijks landelijk crickettoernooi voor tto-scholen. Bij de regionale voorrondes is het Dorenweerd-team tweede geworden. Daarmee hebben ze een plek in de finale veroverd. Donderdag moest het Dorenweerd-team aantreden op het Kampong sportpark in Utrecht. Het weer was prachtig en gelukkig lagen de temperaturen die dag wat lager dan de dagen ervoor en stond er een zacht windje. 
Onder de begeleiding van Hans Valk en Domenico Spinnato moesten 10 leerlingen uit de klassen 2T1 en 2T2, 4 wedstrijden spelen. Alle wedstrijden werden redelijk makkelijk gewonnen door onze leerlingen, waardoor we de finale bereikten. Helaas hebben ze de finale wedstrijd verloren tegen ORS Len en Linge uit Culemborg met 292 tegen 302 punten, maar mogen wij trots zijn dat ze 2e van Nederland zijn geworden. Het was een super leuke en leerzame dag, waarbij de leerlingen constant Engels hebben gesproken. Op de website van de Koninklijke Cricket Bond kan je een leuk verslag lezen van de finale. 

Klik hier om het verslag te lezen. 

Donderdag 4 en 11 april heeft onze school weer meegedaan aan de jaarlijkse Olympic Moves voorrondes. Met een afvaardiging van meer dan 100 enthousiaste leerlingen zijn wij naar Apeldoorn en Veenendaal geweest om deel te nemen aan de categorieën hockey, voetbal en tennis. 

We kunnen met trots terugkijken en zeggen dat wij het goed hebben gedaan. De hockey jongens hebben een ticket voor de nationale finale op Papendal weten te bemachtigen. 
Met alle teams hebben wij tot het laatste moment mee kunnen doen om de felbegeerde titel. 

Wat het zo bijzonder maakt is dat leerlingen uit verschillende leerjaren en verschillende niveaus samen kunnen sporten. Zij werden begeleid en gecoached door bovenbouwleerlingen, die deze rol met verve hebben vervuld!
 


Om 11:45 vetrokken we uit Doorwerth richting de Ardennen. Na een tijdje in de bus gezeten te hebben, maakten we een stop om wat te eten bij de Mac Donalds. Toen we aankwamen moesten we alle bagage meenemen naar een grasveldje waar we na een korte uitleg zelf met een groepje van 4/5 personen een tent moesten opzetten. Nadat we de tent hadden opgezet werden de kookpitjes opgezet om vervolgens je eigen maaltijd voor te bereiden.

Na het eten werd er een groot kampvuur gebouw waar we het de rest van de avond lekker warm konden hebben. De eerste nacht was het redelijk koud. De eerste activiteit was het zelf bouwen van een eigen klimbos tussen de bomen. Na het bouwen van het klimbos mochten we het uiteraard ook zelf testen. Na het testen van ons zelf gemaakte klimbos gingen we door naar het bouwen van een eigen katapult. Hierna gingen we tokkelen, en als laatste twee activiteiten van de dag moesten we een stukje rijden met de bus naar een stuk waar hoge bergwanden waren, hier gingen we abseilen en de bergwand beklimmen. (meer…)


Tijdens de tweede Week Ander Onderwijs zijn havoleerlingen gaan zeilen en waterskiën in de  HeveaHaven in Oosterbeek. Bekijk hier een aantal foto's van deze activiteit. 


Dit jaar hebben wij weer met een groot aantal leerlingen meegedaan aan Olympic Moves. Leerlingen uit verschillende klassen, verschillende leerjaren en van verschillende niveaus hebben erg veel plezier beleefd door samen te sporten. Hierdoor zijn er weer nieuwe vriendschappen ontstaan.

Wat ook leuk was om te zien, is dat leerlingen samen extra trots waren en zich verbonden voelden met onze school. Ook niet onbelangrijk: we zijn helemaal blessurevrij de dag doorgekomen. Dit jaar hebben in totaal 114 leerlingen deelgenomen aan Olympic Moves. Tot nu toe is één hockeyteam al zeker van een plek in de nationale finale in Papendal. Volgende week dinsdag (17 april) komen daar wellicht nog andere teams bij!

Bekijk hier een aantal foto's van Olympic Moves! 


Op vrijdag 16 maart vond Olympic Moves zaalvoetbal voor klas 2 plaats in Veenendaal. De leerlingen hebben het erg naar hun zin gehad en met trots kunnen we zeggen dat het Dorenweerd College tweede is geworden!  


Zondag 18 maart heeft een groep leerlingen samen met enkele docenten meegedaan aan het Rondje Nederland in het Openluchtmuseum Arnhem. Met deze loop hebben we zoveel mogelijk geld willen ophalen voor het Dorenweerd Team Alpe d’HuZes, zodat dit team op 7 juni door mee te fietsen een bijdrage kan leveren aan de strijd voor de overwinning op kanker (KWF Kankerbestrijding). Op dit moment zijn de leerlingen bezig het geld bij de sponsoren te innen, dus het is nog niet bekend wat het eindbedrag van “de lopers voor fietsers” zal worden, we gaan in elk geval uit van een mooie bijdrage.

Zo’n 50 leerlingen uit klas 2 (mavo, havo en vwo) en 3 mavo hebben samen met mw. Jette Laurman en mw. Els Peters de 5 kilometer gelopen. De snelste jongen was Jordi Verplak uit 2H2 met een tijd van 23:21, het snelste meisje Diede Stoel uit 2T1 met 32:45. We zijn hartstikke trots op alle bikkels die de snijdende kou hebben getrotseerd om er weer een geslaagde, sportieve activiteit van te maken! 

Klik hier om meer foto's van Rondje NL te zien! 


Woensdag 7 maart zijn we met onze lo2 klas naar het CIOS gegaan. Dit is een sportopleiding waarin je alles leert over sporten (tenmiste dit was hoe ik dacht dat het was voordat ik er was geweest). Ik ging er heen en ik denk veel van mijn klas met het idee “het zal wel” en “chill een paar uur minder les”. Toen we er aankwamen was het al meteen anders dan verwacht. Het was namelijk een ontzettend mooie en moderne school. Er was een turnzaal, zwembad, atletiekbaan, gymzalen, judozaal enz… Verder kregen we een rondleiding door de school, en deden we activiteiten waarin de docent ons als liet nadenken over bepaalde activiteiten. Dit deden ze door bijvoorbeeld te vragen “en hoe zou jij deze oefening nou beter maken”. Dit was natuurlijk voor ons super leuk en een hele leuke uitdaging die we dan ook allemaal aannamen. Ook deden we mee met een les derdejaars studenten die een stageles moesten geven. Daar moesten we allerlei kinderdansjes doen, wat heel grappig was.

Ik denk dat we na deze dag allemaal verbaasd waren over hoe leuk en leerzaam deze school is. Veel leuker en leerzamer dan iedereen van te voren had gedacht. Ik vind het ontzettend leuk en goed dat we dit met de LO2 klas hebben gedaan, want zou anders nooit overwegen naar deze school te gaan. Nu is er een hele grote kans dat dit wel gebeurt. Het was dus een ontzettend leuke en interessante dag!

Helena Hubrecht (4m2) 


Het ijskoude weer heeft ook voordelen…Tijdens de lessen Lichamelijke Opvoeding is er namelijk volop geschaatst! Bekijk hier een aantal foto's! 


Op woensdag 7 en donderdag 8 februari zijn alle brugklasleerlingen een dagje gaan skiën in Winterberg (Duitsland). Het waren twee gezellige dagen met mooi weer en goede skicondities. De leerlingen hebben genoten van de sneeuw en het ski-plezier! Dank aan de gymsectie voor deze geslaagde dag! Bekijk hier een aantal foto's van de skidagen.