Bericht uit Malawi

14 februari 2015
20150213094333-Ma-Dorenweerd-2 20150213094333-Ma-Dorenweerd-3 20150213094333-Ma-Dorenweerd-4 20150213094333-Ma-Dorenweerd-5


Het gaat goed met onze Worldmappers in Malawi! 

Na de lange reis afgelopen weekend waarbij zij kennis maakten met de eerste geuren en kleuren van Malawi, werd de groep deze week verder ondergedompeld in de Afrikaanse cultuur! Zij gingen zelf op onderzoek uit in de straten van Zomba. Hier kregen ze verschillende opdrachten om in contact te komen met de Malawische bevolking. Zo hebben ze onder andere boodschappen gedaan op de lokale markt voor het avondeten van die avond. 

Dinsdag was het dan echt zover: de groep vertrok naar de projecten Bwalo en Liyo om de handen uit de mouwen te steken. Liyo (Likhubula Youth Organization) is een organisatie die verschillende programma’s uitvoert om de jeugd te stimuleren zich in te zetten voor hun eigen onafhankelijkheid en de ontwikkeling van de gemeenschap. Ook richt Liyo zich op de kwetsbaren in de omgeving, zoals ouderen, zieken en gehandicapte kinderen. In kleinere groepjes hebben onze Worldmappers op allerlei manieren meegeholpen met de dagelijkse bezigheden binnen het project. Zo hielpen ze een 86-jarige vrouw met de wederopbouw van haar huis, waarvan na de overstromingen weinig is overgebleven. Ook vervingen ze kapotte dagen van keukens met plastic en riet, wasten ze de kleding van een bejaarde en beperkte vrouw, die daartoe zelf niet meer in staat is.

KLIK HIER om dit bericht verder te lezen.

Voor meer informatie bekijk:
http://blog.worldmapping.nl/expeditie/malawi/07-feb-2015-tm-21-feb-2015/

Worldmapping heeft ons het volgende bericht gestuurd over de expeditie en de overstromingen in Malawi:

Beste ouders en leerlingen van het Dorenweerd College 

Zoals je misschien gehoord hebt, is de afgelopen tijd extreem veel regen gevallen in de regio Zomba, Malawi. Enkele rivieren zijn buiten hun oevers getreden en veel huizen zijn door het water vernield. 

Ook onze projecten in Malawi zijn getroffen door de overstromingen. Een aantal 'members' van het project Liyo zijn hun huis kwijtgeraakt. Het vrijwilligersprogramma is bij dit project daarom aangepast, maar kan nog wel doorgang vinden.
 
Onze regio coördinator en lokale aanspreekpunten slaan de handen ineen om te inventariseren wat de situatie is en wie waar behoefte aan heeft. Samen zorgen ze er voor dat de beschikbare hulp zo effectief mogelijk kan worden besteed aan de mensen die deze het meest nodig hebben.

Gelukkig is op dit moment de regenval weer zoals in een normaal regenseizoen. Grote wegen zijn weer goed begaanbaar. Zoals altijd houden we rond deze tijd van het jaar rekening met vertraging of omrijden in geval van hevige regen. 

Uiteraard volgen we de situatie nauwlettend, via onze regio coördinator, partners en projecten ter plaatse. Mocht het nodig zijn, dan hebben we de flexibiliteit om het programma aan te passen, want veiligheid gaat voor alles. 
Het is dus zeker verantwoord voor jou om naar Malawi te komen. Sterker nog, juist nu is alle hulp meer dan ooit welkom!

Er staat onze leerlingen dus een grote uitdaging te wachten!
Veel succes allemaal!!

Worldmapping
http://www.worldmapping.nl/expedities/malawi/


Hoort uw kind bij de groep of valt hij/zij buiten de boot? Wordt hij/zij gepest en welke rol spelen social media hierbij?

Op maandag 12 en dinsdag 13 januari zullen alle brugklasleerlingen en leerlingen uit 2 mavo op school een interactieve voorstelling van Theatergroep Playback bijwonen over de pijn van buitengesloten worden en de invloed van social media hierop. BEKIJK HIER de trailer van deze voorstelling en ga hier naar de website van Theatergroep Playback.

Aanslutiend organiseert de ouderraad op dinsdagavond 13 januari a.s. een interactieve avond over dit onderwerp.
Komt allen, want het kan ook uw kind overkomen!

KLIK HIER voor de officiële uitnodiging en hoe u zich kunt opgeven voor deze avond!

Vooraankondiging ouderavond

10 oktober 2014


KLIK HIER voor meer informatie

Ouderavond 6 november