‘ Gevoel voor muziek is aangeboren en manifesteert zich vaak al op jonge leeftijd. Als die drang naar musiceren onverminderd blijft, kan een vooropleiding heel wat voordelen bieden.
Oók als je nog helemaal niet zeker weet of je later van muziek je werk wilt maken.’ 

De voorspeelavond is op donderdag 14 januari 2021 om 19.30 uur en we zijn te gast op het Stedelijk Gymnasium Thorbeckestraat 17, 6828 TS, Arnhem.

(meer…)

Vrijdagavond 25 oktober wordt de 150ste verjaardag van de Concertzaal Oosterbeek gevierd.  Dat doen ze op een bijzondere wijze, namelijk met een klassieke voorstelling van formaat met een moderne switch: Händel goed Tinder.
Speciaal voor leerlingen van het Dorenweerd College zijn er 20 entreekaarten vrijgegeven. Wil je zo’n gratis plek bemachtigen? Mail dan de cultuurcoördinator van het Dorenweerd College (c.stuiver@dorenweerd.nl) en reserveer je plek! Reageer snel, want op = op!
De nieuwe multimedia-opera Händel goes Tinder: waar Social media botst met de 18e-eeuwse muziek van Georg Friedrich Händel. Wanneer single twintiger Dorinda wordt gedumpt, gaat ze online op zoek naar de liefde van haar leven. Beste vriendin Tatiana staat haar bij door dik en dun. Vindt ze een man die een aria waard is, of wordt het een eindeloze parade van losers en “naar links swipen?”
Meer informatie over deze voorstelling kun je vinden op: https://concertzaal-oosterbeek.nl/

Onder leiding van mevr. van der Noordt heeft 2M1 een eigen expositie in de St. Bernulphus te Oosterbeek ontwikkeld. Vanaf aanstaande maandag kun je in de kerk diverse kunstwerken bewonderen die zijn gemaakt door alle leerlingen uit 2M1.

Het begon allemaal als een fantasie, hoe leuk zou het zijn..; als we onze eigen grote expositie zouden kunnen krijgen?! En zo geschiedde, mevrouw van der Noordt kwam in contact met de kerk in Oosterbeek.
Kunstenaar Jan Toorop heeft daar namelijk 14 statie portretten voor gemaakt die er nu precies 100 jaar hangen. Dit is een jubileum en moet dan ook groot worden gevierd. Dit gehele jaar staat de kerk in het teken van Jan Toorop, de 14 statie portretten staan centraal met als thema de lijdensweg van Jezus Christus. Een lastig thema wat tegenwoordig wat verder van de leerlingen af staat. Toch hebben de leerlingen dit eigen kunnen maken en dit om kunnen zetten in een groot kunstwerk. Elke leerling heeft een plek in de kerk gekregen waar zijn of haar kunstwerk te bewonderen is.

Kom jij ook even kijken?!

In samenwerking met de Kunstroute Renkum exposeren examenleerlingen tekenen van het Dorenweerd College in het weekend van 1 en 2 juni in de Concertzaal Oosterbeek. Leerlingen exposeren werk dat ze gemaakt hebben in het kader van hun centraal praktisch examen. De jonge kunstenaars moesten één van de volgende thema’s uitwerken: “voorbeeldig” en “water”. Deze thema’s dienden als uitgangspunt voor het beeldend werk. De werkstukken zijn een interessant mix van verschillende invalshoeken, technieken en materialen. De tentoonstelling is te zien op zaterdag 1 juni en zondag 2 juni in de Concertzaal, Rozensteeg 3 te Oosterbeek. De expositie is onderdeel van de Kunstroute Renkum en is te vinden onder locatie 33.


Ook dit jaar hebben leerlingen uit havo 5 en vwo 6 weer examen gedaan in het vak tekenen.  De havisten zijn druk bezig geweest met het thema 'verleidelijk' en de vwo leerlingen hebben onderzoek gedaan naar het thema 'voorbeeldig'. De werkstukken zijn tijdens de lessen tekenen gemaakt gedurende een termijn van 16 (havo) en 28 (vwo) lesuren. Materiaal en werkwijze konden zelf gekozen worden. Daardoor is ieder werk uniek en de moeite waard om goed bekeken te worden. 

De eindwerken hebben we gebundeld in een digitaal boek en is te bekijken via de volgende link. Veel kijkplezier!


Op dinsdag 24 april hadden de tweede jaars van TTO voor de WAO een workshop Social Design. Deze workshops werden gegeven door onze docent mevrouw Stuurman en door workshopleider mevrouw Bijl van Kleinkunstig. De leerlingen moesten in groepjes bedenken hoe zij door middel van kunst een maatschappelijk probleem kunnen oplossen. Thema's zoals duurzaamheid en pesten zijn onder andere tijdens de workshop aan bod gekomen. Uiteindelijk hadden de leerlingen een prototype gemaakt en dit gepresenteerd aan de klas. Een van deze werken kunt u bekijken bij de receptie. 


TTO 4 & 5 participated in a Shakespeare Workshop given by a British Theatre group. Both groups were introduced to Shakespeare’s Macbeth, which is part of their exam curriculum. 


Gevoel voor muziek is aangeboren en manifesteert zich vaak al op jonge leeftijd. Als die drang naar musiceren onverminderd blijft, kan een vooropleiding  heel wat voordelen bieden. Oók als je nog helemaal niet zeker weet of je later van muziek je werk wilt maken. Wij nodigen iedereen van harte uit om de voorspeelavond bij te wonen. Elf muzikale talentvolle leerlingen van de vooropleiding laten horen en zien waar ze nu zijn in hun muzikale ontwikkeling in de klassieke muziek, jazz & pop of media music. 

Het wordt een zeer gevarieerd concert met klassieke werken, bands, singer-songwriters en media music. De jongeren hebben, naast hun privélessen, theorie les van Linda Visser en ensemble les van Tom Hermens. Het ensemble laat ook van zich horen en zal een aantal nummers spelen. De voorspeelavond is op woensdag 24 januari 2018 om 19.45 uur en we zijn te gast op het Beekdal Lyceum, Bernardlaan 49, 6824 LE Arnhem. 

De vooropleiding muziek is een samenwerking van: Kunstbedrijf Arnhem, ArtEZ Conservatorium, Thomas a Kempis, Beekdal Lyceum, Olympus College, Montessori College Arnhem, Stedelijk Gymnasium Arnhem, Candea College, Liemers College, Lyceum Elst, Dorenweerd College.