Wat als je ‘anders’ bent dan anderen op de middelbare school? Dit initiatief helpt op het Dorenweerd College
DOORWERTH – Op  het Dorenweerd College in Doorwerth zat twee jaar geleden slechts één leerling die uitkwam voor zijn homoseksualiteit. ,,Wat jammer dat ik de enige ben”, zei hij tegen docent Elmar Noteboom. ,,Ik kan er met niemand over praten.” Noteboom, zelf homoseksueel, werd geraakt door de woorden van zijn leerling. Hij richtte op Paarse Vrijdag, vandaag precies één jaar geleden, de groep InDifferent op.

Zie hier het volledige artikel op website van De Gelderlander.

Vandaag is het Paarse Vrijdag!
Iedereen die diversiteit steunt kan dat laten zien door iets paars aan te trekken! Of iets gekleurds of opvallends.
De leden van InDifferent houden een petitie over het schelden met woorden als homo, lesbo en gay. Voor sommigen lijkt dit onschuldig, maar voor veel leerlingen is dit kwetsend en een reden om hun sexualiteit te verzwijgen. Als je ook vindt dat schelden met deze woorden niet ok is, kun je de petitie onderteken tijdens de pauzes in de aula!!
Om 16.00 uur is iedereen welkom bij de openbare presentatie van InDifferent in lokaal 11!

 


De week van respect was voor InDifferent in veel opzichten een groot succes!

De presentaties in de brugklassen verliepen heel goed. Leden van InDifferent vertelden voor een klas over hun eigen ervaringen met respect, pesten of hun ervaringen met het uitkomen voor wie ze zijn. Het is bijzonder dapper om zulke persoonlijke dingen te durven delen. 
De reacties van de leerlingen en de mentoren waren positief. 

(meer…)


Iedereen heeft andere ideeën over respect. Wij zijn heel benieuwd naar jouw ideeën, dus doe de enquete en deel je mening met ons!

Vandaag is de Week van Respect begonnen.  

Tijdens deze week worden in het hele land gastlessen, themaweken, wedstrijden, debatten en nog vele andere activiteiten georganiseerd.
Ook op het Dorenweerd College wordt aandacht aan respect besteedt, dat wordt georganiseerd door InDifferent.

(meer…)


Wat is respect?
Wat is het belang van respect?
Wat betekent respect voor jou?
Hoe merk je of iemand respect voor je heeft?

Respect is belangrijk, maar voor iedereen anders. Omdat InDifferent benieuwd is naar jouw gedachten over respect, vragen we jou om deze te verbeelden.Dat mag op alle mogelijke manieren: een tekening, schilderij, kunstwerk, muziekstuk, poster, vlog, blog, verhaal, film, presentatie, dans, gedicht of wat je zelf wil! Samen of alleen. Anoniem mag ook. Meld je aan en stuur jouw inzending voor 1 november naar indifferentdwc@dorenweerd.nl

Van 5 tot 9 november is het de internationale week van respect. De resultaten worden gepubliceerd tijdens deze week. De week wordt afgesloten met een filmavond voor alle leerlingen van het Dorenweerd College. Voorafgaand aan de filmvertoning worden alle resultaten getoond. 

Als je vragen hebt, je wil aanmelden, als je wil samenwerken met anderen of als je hulp nodig hebt, mail naar indifferentdwc@dorenweerd.nl


Donderdag 19 april is de Landelijke Dag tegen Pesten. In alle brugklassen wordt hier in de mentorlessen aandacht aan besteed. De leerlingen van InDifferent hebben meegedacht over de invulling van de lessen en deze leerlingen geven ook de introductie van de mentorlessen. Voor alle brugklasleerlingen is een kaart ontworpen die zij mogen schrijven aan een ander waarin de nadruk wordt gelegd op het geven van een compliment. Wij willen namelijk een school zijn waarin iedereen zich veilig voelt en waarin iedereen gelijk is.