InDifferent Winter Weken

23 november 2020

Corona heeft een grote invloed op iedereen. Uit onderzoek van I&O Research blijkt dat drie op de tien Nederlanders zich eenzaam voelen in de coronacrisis. Vooral onder jongeren is een stijging te zien: bijna de helft in de leeftijdsgroep van 25 tot 34 jaar voelt zich eenzamer dan voor de coronacrisis en bij jongeren onder de 25 is dat aantal nog groter. Met name door jongeren wiens situatie niet prettig, stabiel of veilig is, wordt dit als een heel zware tijd ervaren. 

(meer…)

Klik hier om de hele podcast te bekijken.

Silke (18) en Niek (16) hebben post voor Arie Slob:‘Geraakt door homofobe en conservatieve lading van zijn woorden’

DOORWERTH – Twee tieners uit Gelderland schrijven beiden een open brief aan minister Arie Slob uit onvrede met zijn uitspraken over homoseksualiteit op scholen. 

Post voor Arie Slob! En niet zo maar post. De 18-jarige Silke Jansen en de 16-jarige Niek Schoemaker, beide van het Dorenweerd College in Doorwerth, schreven beide een brief aan de minister. Met een gepeperde boodschap, want beide tieners zijn diep verontwaardigd. 

Klik hier om het hele artikel te lezen op De Gelderlander

 

Respect

11 november 2020

Week van Respect

6 november 2020

Deze hele week staat Nederland in het teken van respect. Eigenlijk is het best jammer dat zo’n week nodig is, want respect zou in een vrij land als Nederland heel normaal moeten zijn. Het staat zelfs in de grondwet!

Iedereen verdient respect
Jong, oud, dik, dun of iets ertussenin. 
Zwart, wit, bruin, geel of een andere kleur. 
Moslim, christen, jood, atheïst of wat anders. 
Hetero-, homo-, bi-, aseksueel of wat dan ook. 
Iedereen verdient respect.

(meer…)

Van maandag 21 toten met vrijdag 25 september 2020 is het de Nationale Week tegen Pesten. InDifferent is tegen pesten en daarom grijpen we deze week aan om pesten – en aanverwante onderwerpen zoals respect, verdraagzaamheid en discriminatie –  op scholen onder de aandacht te brengen. Dit doen we op verschillende manieren. Zo hebben we twee indrukwekkende verhalen van Robin (die is gepest) en Jesser (die heeft gepest). Daarnaast kun jij je kennis testen over pesten en de consequenties daarvan in de Pest Test en hebben we interessante leeractiviteiten voor in de mentorles op school.

Kijk hier voor meer info!

InDifferent

5 maart 2020

Gisteren kreeg InDifferent bezoek van burgemeester Agnes Schaap en de wethouders van de gemeente Renkum, ze wilden met ons kennismaken. Er ontstond een goed gesprek over diversiteit en inclusie op de middelbare school. Als blijk van waardering en steun hadden ze een cadeau voor ons, waarmee we heel blij verrast zijn! 

Opkomen voor minderheden kan best een uitdaging zijn, ook vanwege onbegrip en weerstand uit de samenleving. Niet iedereen vindt diversiteit een goed idee. Daarom is het extra motiverend om te merken dat we worden gesteund. Dus dankjewel voor dit genereuze gebaar!

Filmavond InDifferent

22 januari 2020

DOORWERTH – Op het Dorenweerd College in Doorwerth is het pestgedrag de afgelopen jaren verder afgenomen. Dat stelt docent Elmar Noteboom. ,,Er is bij ons ruimte voor iedereen. Het recht van de sterkste geldt veel minder dan voorheen.”

Klik hier om het volledige artikel te lezen.

Paarse vrijdag

9 december 2019


Aanstaande vrijdag de 13e is het paarse vrijdag.

Dit jaar gaat niet enkel over seksuele diversiteit, maar diversiteit in de breedste zin.
Omdat iedereen aan diversiteit bijdraagt, willen we alle leerlingen de kans geven om deel te nemen aan het gesprek over diversiteit.
Daarom heeft InDifferent stellingen bedacht die in de school hangen en waarop iedereen kan reageren:

– in een enquête ;
– op instagram/indifferent.nl;
– op borden in de pauzes tijdens paarse vrijdag;
– via een podcast;
– tijdens de inloopmiddag op vrijdagmiddag van 14.30 tot 16.00 uur in lokaal 37/38. Iedereen is welkom.