Klas 5VWO is in WAO2 een dagje naar Den Haag geweest.

Zij hadden daar in de ochtend een keuzeprogramma, wat bestond uit een residentiewandeling, de Jugendstil stadswandeling of het bezoek aan het Eschermuseum. Op de foto is een impressie te zien van de Jugendstil stadswandeling.

Na een pauze, waarin de leerlingen zelfstandig door Den Haag konden rondlopen en even lekker wat lunchen, was er een  bezoek aan o.a. de Tweede Kamer en het Binnenhof begeleidt door mensen van Pro Demos.

Op woensdag 30 en donderdag 31 januari 2019 hebben de brugklasleerlingen geskied in Winterberg(Duitsland).
Het waren twee mooie dagen en de leerlingen hebben genoten van de sneeuw en het ski-plezier!
Dank aan de gymsectie voor deze geslaagde dag!

 


De volgende uitwisseling van het PEACE-project staat weer voor de deur: van 11-17 november zullen enkele leerlingen en docenten naar Frascati, Italie gaan! We hebben het programma al gezien en het belooft een mooie week te worden. Deze keer zal gekeken worden naar welke rol sport en bewegen kan hebben in verbroedering, communicatie en samenwerking. Het project wordt gefinancierd door het Erasmus+ programma van de EU. 

(meer…)


Op 9 oktober 2018 zijn wij met mavo 4 naar Den Haag geweest. Om 8 uur vertrok de bus en we hebben zowat geen file gehad, waardoor we wat vrije tijd hadden. Daarna ging een klein deel van de groep naar het Panorama Mesdag en de rest ging naar het Escher museum. We moesten daar een opdracht maken voor CKV. In het Escher museum waren 3 verdiepingen waarbij je allerlei kunstwerken kon zien. In het algemeen vond de groep de derde verdieping het leukst. Als je daarmee klaar was had je nog wat vrije tijd. In de middag kregen we een rondleiding door de Ridderzaal. Toen we daarmee klaar waren en een quiz hadden gedaan gingen we naar de Tweede kamer. Voordat we de kamer in mochten moesten we door een strenge beveiliging heen, waarbij je je telefoon, tas en metalen spullen in moest leveren. Na dit gedaan te hebben mochten we de Kamer in waar we het afscheid van Alexander Pechtold hebben gezien, waar ook alle leden van de Tweede Kamer en de ministers bij aanwezig waren. Hierna hebben we een vragenlijst ingevuld bij het democratieLAB. Tijdens de rondleiding en de quiz kon je munten verdienen en wie uiteindelijk de meeste munten had kreeg een prijs. Na een leuke dag gingen we terug naar de bus. Nadat we een leuke terug reis hadden, waren we rond 19.00 terug op school.

Isabelle Kuners of Koenders en Elise Verhoef 4M3


Om kwart voor zeven moesten we op school zijn. We zijn met de bus naar Den Haag gegaan. De busrit heen was erg rustig met wat mensen die muziek draaiden via hun speakers. Er was geen file of andere verhinderingen dus waren we ruim op tijd. Toen we aan kwamen kregen we een uur vrije tijd. In die tijd hebben veel mensen verschillende dingen gedaan. Na de vrije tijd gingen we naar het Escher museum. Daar moesten we opdrachten maken die met het museum te maken hadden. Er waren ook veel leuke dingen te doen in het museum. We hebben quizjes gedaan en diverse opdrachten. Toen we daar mee klaar waren kregen we weer een uur vrije tijd. We hebben toen een de stad bekeken en wat gegeten. Na de vrije tijd gingen we naar het begin van de rondleiding door de tweede kamer, waar we werden ingelicht over alles. We moesten daar onze tassen en mobiels laten omdat die niet mee mochten in de tweede kamer. Toen we bij de tweede kamer aankwamen moesten we eerst langs de beveiliging die onze jassen etc. controleerde. Ook wij moesten door een poortje. Langs de beveiliging moesten we onze jassen etc. in een kast/garderobe stoppen en die werd op slot gedaan. Wat ik jammer vond, was dat we onze petten en telefoon moesten inleveren. Hierdoor heb ik geen foto’s kunnen maken van Geert Wilders. Vervolgens liepen we naar de grote vergaderzaal van de tweede kamer. Daar gingen we zitten bij het vak van de toeschouwers. Ze waren aan het debatteren over de uitgaven die naar defensie gingen. Na daar een half uur te hebben gezeten gingen we naar de ridderzaal. Daar hebben we nog wat informatie gekregen over de ridderzaal, waarvoor deze werd gebruikt etc. Na de ridderzaal zijn we terug gelopen naar het begin van de rondleiding, daar hebben we nog een kleine quiz gedaan. Tijdens de hele rondleiding kon je namelijk munten verdienen en aan het eind kreeg degene met de meeste munten een prijs. Na de prijsuitreiking zijn we meteen naar de bus gegaan die terug naar Doorwerth ging. De terugreis was erg vermoeiend aangezien het heel warm was en er veel muziek door elkaar werd gedraaid. Ook was iedereen moe dus was er niet heel veel aan. Toen we aankwamen in Doorwerth gingen er veel mensen gelijk door naar de scholenmarkt. 

– Hugo Koenders

Bekijk hier enkele foto's van de excursie naar Den Haag!

IMG-20161107-WA0001
Afgelopen zaterdag 5 november was de kennismakingsdag van de reis naar de Filipijnen. We moesten om 10 uur op school zijn. Natuurlijk kwamen er een paar kinderen te laat, maar dat was wel grappig. Na een paar minuten van uitleg kregen nog meer uitleg en nadat alle nodige info over de reis was gegeven, gingen we het over het geld hebben. Iedereen moet namelijk van hun ouders een gedeelte of de hele reissom zelf betalen. De twee jongens van 18 ( Rik en Thijs) bleken het geld al helemaal bij elkaar te hebben.  Toen ontstond het idee om bij de open dag van school iets te gaan doen. Hiervoor werden toen plannen gemaakt.

(meer…)


Het project FINL is afgerond!
Met twee uitwisselingen hebben onze leerlingen kennisgemaakt met de Finse cultuur en leefomstandigheden en hebben wij de Finse gasten ondergedompeld in Nederlandse gebruiken! Op de Finse scholen zijn lessen bijgewoond en werd er door sommige leerlingen een duik genomen in een wak in een ijskoud meer! Het waren leerzame en erg leuke uitwisselingen. Tot weerziens!

IMG_1997 IMG_2170 IMG_2165 IMG_2158
IMG_1998 IMG_1974 IMG_2156

Excursie Den Haag

4 november 2015

Op vrijdag 23 oktober Zijn alle leerlingen van mavo 4 onder begeleiding van Els Peters, Gerda van Dijk, Jolanda Timmer en Marcius Kuster op excursie naar Den Haag geweest. Na een valse start met de bus die veel te laat kwam werd het toch nog een hele leuke en informatieve dag.

Klik hier om het hele verslag inclusief foto's te bekijken.