We doen het even anders!

30 oktober 2020

Ook binnen het vak Nederlands is woordenschat een belangrijk onderdeel. Het oefenen van woordenschat kan op verschillende manieren. De nieuwe woorden invullen in zinnen is een veel gebruikte werkvorm. 
1B1 deed het vandaag even anders: memory. Een oud gezelschapsspelletje, maar nu moesten er paren gevormd worden van de nieuwe woorden en de omschrijving hiervan.
Er werd druk gediscussieerd of de omschrijving wel echt bij het woord paste, er werden zelf zinnen bedacht om de betekenissen van de woorden te herleiden. 
De leerlingen waren bloedfanatiek en spraken de wens uit het spel een volgende les nog een keer te spelen. Dan konden ze nog extra leren zodat ze hun winstkans konden vergroten. 

Op woensdag 30 en donderdag 31 januari 2019 hebben de brugklasleerlingen geskied in Winterberg(Duitsland).
Het waren twee mooie dagen en de leerlingen hebben genoten van de sneeuw en het ski-plezier!
Dank aan de gymsectie voor deze geslaagde dag!

 


Donderdag 19 april is de Landelijke Dag tegen Pesten. In alle brugklassen wordt hier in de mentorlessen aandacht aan besteed. De leerlingen van InDifferent hebben meegedacht over de invulling van de lessen en deze leerlingen geven ook de introductie van de mentorlessen. Voor alle brugklasleerlingen is een kaart ontworpen die zij mogen schrijven aan een ander waarin de nadruk wordt gelegd op het geven van een compliment. Wij willen namelijk een school zijn waarin iedereen zich veilig voelt en waarin iedereen gelijk is.


Op woensdag 7 en donderdag 8 februari zijn alle brugklasleerlingen een dagje gaan skiën in Winterberg (Duitsland). Het waren twee gezellige dagen met mooi weer en goede skicondities. De leerlingen hebben genoten van de sneeuw en het ski-plezier! Dank aan de gymsectie voor deze geslaagde dag! Bekijk hier een aantal foto's van de skidagen. 


De foto's van de sportdag voor brugklassen staan online. Bekijk de foto's hier


Op 28 november bracht Sinterklaas een bezoek aan het Dorenweerd College. Bekijk hier een aantal foto's! 


Isabella Mout uit 1B6 is door RTL Nieuws gevraagd om een vlog te maken over haar eerste dagen als brugklasleerling op het Dorenweerd College. Benieuwd naar haar ervaringen? Bekijk de vlogs op de website van RTL.  


Tijdens WAO2 hebben de brugklasleerlingen deelgenomen aan een bèta-activiteit. Onder begeleiding van de scheikundesectie en de TOA’s hebben zij speciale moederdagcadeautjes gemaakt: crème, shampoo, zeepjes of tandpasta. Aangezien leerlingen in de brugklas nog geen bèta-vakken volgen, was het een erg leuke en leerzamen middag. Bekijk hier enkele foto's van de bèta-dag. 


Afgelopen dinsdag brachten de brugklasleerlingen in het kader van de WAO een bezoek aan Gent in België. Gent was één van de belangrijkste steden in de middeleeuwen. Leerlingen hebben Gravensteen bezocht en de stad bekeken vanaf het water. Dit allemaal ter ondersteuning van het onderzoek waarbij zij nagaan wat er komt kijken bij het ontstaan van de stad en het leven in de middeleeuwen. Het eindproduct behorende bij het onderzoek, is het maken van een historische gids.  Bekijk hier enkele foto's van het bezoek aan Gent. 


Dinsdag 21 februari zijn alle brugklassen van het Dorenweerd College naar de tentoonstelling ‘Gladiatoren, helden van het Colosseum’ in Museum het Valkhof te Nijmegen geweest. De leerlingen zijn rondgeleid door enkele deskundige en bevlogen gidsen, waaronder onze eigen docent Robin Jansen. De leerlingen hebben de afgelopen weken veel geleerd over de Romeinse Tijd en de gladiatoren speelden een belangrijke rol in deze cultuur. De leerlingen reageerden enthousiast op de verhalen en bijzondere overblijfselen die ze te zien kregen.