Alpe d’huzes Music Night

20 februari 2020

Je hebt hart voor het goede doel.
Je wil tijd en energie vrijmaken voor het goede doel.
Je hebt zin om je goed voor te bereiden op een zware uitdaging.
Je zit in klas-4 of hoger

Schrijf je dan in voor de Alpe d’HuZes 2019 en…


Zondag 18 maart heeft een groep leerlingen samen met enkele docenten meegedaan aan het Rondje Nederland in het Openluchtmuseum Arnhem. Met deze loop hebben we zoveel mogelijk geld willen ophalen voor het Dorenweerd Team Alpe d’HuZes, zodat dit team op 7 juni door mee te fietsen een bijdrage kan leveren aan de strijd voor de overwinning op kanker (KWF Kankerbestrijding). Op dit moment zijn de leerlingen bezig het geld bij de sponsoren te innen, dus het is nog niet bekend wat het eindbedrag van “de lopers voor fietsers” zal worden, we gaan in elk geval uit van een mooie bijdrage.

Zo’n 50 leerlingen uit klas 2 (mavo, havo en vwo) en 3 mavo hebben samen met mw. Jette Laurman en mw. Els Peters de 5 kilometer gelopen. De snelste jongen was Jordi Verplak uit 2H2 met een tijd van 23:21, het snelste meisje Diede Stoel uit 2T1 met 32:45. We zijn hartstikke trots op alle bikkels die de snijdende kou hebben getrotseerd om er weer een geslaagde, sportieve activiteit van te maken! 

Klik hier om meer foto's van Rondje NL te zien! 


Gezocht: Sportieve leerlingen uit 3 en 4 mavo, bovenbouw havo en vwo met hart voor KWF

Waarvoor: Deelname aan Alpe d’HuZes 2018

Wanneer: In de week van donderdag 7 juni

Profiel: 

  • Je bent bereid om tijd te investeren in acties voor KWF,
  • Je bent bereid om flink te trainen,
  • Je beschikt over een MTB of racefiets (of kan daar aan komen),
  • Je vindt het leuk om met een groep op een sportieve manier bezig te zijn,
  • Jouw ouders steunen jouw deelname aan Alpe d’HuZes.

Vragen? Dhr. Andes en dhr. Penterman

Opgeven: Stuur een mail naar r.penterman@dorenweerd.nl met een korte motivatie waarom jij de geschikte kandidaat bent voor Team Dorenweerd 2018.

Deadline: Uiterlijk vrijdag 17 november 2017 moet je motivatie binnen zijn.


Dag 4
Vandaag was de rustdag, ondanks dat was het ontbijt om half 9 begonnen. De docenten hebben vandaag met z’n drieën een momentje gepakt. In het dal hebben zij rustig gefietst en Michael goed te eten gegeven. In de tijd dat de docenten in het dal boodschappen haalden, een roze shirt voor Karen scoorden en Michael verder prepareerden, zijn wij het dorpje ingegaan. We hebben wat gedronken, geshopt voor souvenirs en klimmers aangemoedigd die over de finish kwamen. Het was namelijk zo dat de vrijwilligers die morgen voor ons klaar staan, vandaag de berg zelf beklommen hebben. Voor een uur hebben wij bij de finish gestaan en aangemoedigd. Eenmaal terug bij het huisje hebben we geluncht en op het moment van schrijven bereiden we ons voor op de lange dag die komen gaat. Morgen zitten we om 2 uur in de ochtend aan het ontbijt en kort daarna gaan we vertrekken. Vanavond vroeg naar bed en hopelijk morgen met voldoende energie de berg op! 


Vertrek
Nou begint onze reis naar Alpe D’Huzes. Het is dan wel zeven uur rijden, maar het eerste uurtje was het lekker rustig. Na 365 km kwamen we in Luxemburg aan en namen we een pauze, voor we verder gingen richting Frankrijk. Na wat gekibbel tussen diehard-supporter Thomas van NEC en Vitesse-analist meneer Breeveld, konden we wel raden wat de uitslag werd voor de wedstrijd van NEK tegen NAC. Na een tolweg van vele kilometers moesten we tol betalen. En ja, de Fransen zijn klein, want meneer Jongmans kon niet bij het appartaat voor het wisselgeld. (meer…)


Dankzij de Bootcamp-sponsoractie, verzorgd door Bootcamp Oosterbeek, hebben de leerlingen van het 2e en 3e jaar havo, vwo en tto gezamenlijk €7303 opgehaald. Dit fantastische bedrag komt ten goede aan het Dorenweerd Alpe d’HuZes-team, dat donderdag 1 juni de Alpe d'Huez opfietst. Bedankt voor jullie inzet en bijdragen!


In maart zijn er vanuit de mavo-afdeling diverse activiteiten georganiseerd (heitje-voor-een-karweitje en Rondje Nederland) om geld in te zamelen voor het Dorenweerd Team Alpe d’HuZes. Dit team levert op 1 juni een bijdrage aan de strijd tegen kanker, door zo vaak mogelijk de Alpe d'Huez op te fietsen. De mavo-afdeling heeft de volgende bedragen opgehaald:

Mavo 2: € 1048,52
Mavo 3: € 890,-
Mavo 4: € 356,21
Rondje Nederland: € 302,-

In totaal komt dit uit op een bedrag van € 2596,73! Een heel mooi bedrag waar we hartstikke trots op zijn! Team Alpe d’HuZes, veel succes op 1 juni! 

Inschrijf poster