Jess Joppen (3T2) represented Dorenweerd College at the National Finals for the Junior Speaking Contest during the WAO week. There were 16 finalists from 86 TTO schools. The finalists gave a 4.5- minute speech and responded to questions from the jury. The theme for this year’s contest was “What Makes the World Go Round”.  Dorenweerd is very proud of Jess and her accomplishments.

In samenwerking met de Kunstroute Renkum exposeren examenleerlingen tekenen van het Dorenweerd College in het weekend van 1 en 2 juni in de Concertzaal Oosterbeek. Leerlingen exposeren werk dat ze gemaakt hebben in het kader van hun centraal praktisch examen. De jonge kunstenaars moesten één van de volgende thema’s uitwerken: “voorbeeldig” en “water”. Deze thema’s dienden als uitgangspunt voor het beeldend werk. De werkstukken zijn een interessant mix van verschillende invalshoeken, technieken en materialen. De tentoonstelling is te zien op zaterdag 1 juni en zondag 2 juni in de Concertzaal, Rozensteeg 3 te Oosterbeek. De expositie is onderdeel van de Kunstroute Renkum en is te vinden onder locatie 33.

Ter gelegenheid van zijn 350e  sterfjaar vieren veel musea het jaar van Rembrandt. Ook met de voorexamenklas havo tekenen hebben we in periode 3 stilgestaan bij het werk van Rembrandt. De leerlingen hebben drie schilderijen van Rembrandt geanalyseerd en hebben daar een werkstuk over geschreven. Verder hebben zij zich ook laten inspireren door Rembrandt voor hun schilderwerk. Hieronder zien jullie enkele resultaten!

(meer…)

 

Donderdag 4 en 11 april heeft onze school weer meegedaan aan de jaarlijkse Olympic Moves voorrondes. Met een afvaardiging van meer dan 100 enthousiaste leerlingen zijn wij naar Apeldoorn en Veenendaal geweest om deel te nemen aan de categorieën hockey, voetbal en tennis. 

We kunnen met trots terugkijken en zeggen dat wij het goed hebben gedaan. De hockey jongens hebben een ticket voor de nationale finale op Papendal weten te bemachtigen. 
Met alle teams hebben wij tot het laatste moment mee kunnen doen om de felbegeerde titel. 

Wat het zo bijzonder maakt is dat leerlingen uit verschillende leerjaren en verschillende niveaus samen kunnen sporten. Zij werden begeleid en gecoached door bovenbouwleerlingen, die deze rol met verve hebben vervuld!
 

Fleur Holleman uit mavo 3 is zaterdag 23 maart jl. Nederlands kampioen geworden tijdens het indoor springen voor pony’s!
Fleur, hartelijk gefeliciteerd met deze geweldige prestatie en veel succes met de komende wedstrijden in binnen- én buitenland!

Klas 5VWO is in WAO2 een dagje naar Den Haag geweest.

Zij hadden daar in de ochtend een keuzeprogramma, wat bestond uit een residentiewandeling, de Jugendstil stadswandeling of het bezoek aan het Eschermuseum. Op de foto is een impressie te zien van de Jugendstil stadswandeling.

Na een pauze, waarin de leerlingen zelfstandig door Den Haag konden rondlopen en even lekker wat lunchen, was er een  bezoek aan o.a. de Tweede Kamer en het Binnenhof begeleidt door mensen van Pro Demos.

Donderdag 21 maart was het weer zover, de jaarlijkse kangoeroe wiskundewedstrijd.
30 enthousiaste leerlingen van verschillende niveau's uit de brugklas hebben het 7e en 8e uur enorm hard gewerkt om verschillende lastige wiskunde opgaven en puzzels op te lossen.
Wat een toppers zitten er hier op school!