Net als andere jaren werd in januari de wiskunde olympiade georganiseerd.
Helaas door de corona maatregelen wel in een iets andere vorm, maar zeker niet met minder succes.

Op donderdag 4 februari hebben Kalle, Wiebe, Thijs en Julie met z’n vieren via een online verbinding meegedaan aan de wiskunde olympiade. Met drinken en voldoende proviand in de aanslag zaten zij al ruim een kwartier voor de start klaar. Na een korte instructie van mijn kant, en de nodige handelingen op de online beveiligde olympiade site konden de vier van start. Er werd hard gewerkt, af en toe even naar buiten gestaard. Tot ongeveer 10 minuten voor het eind van de beschikbare tijd, toen was de eerste klaar!

(meer…)

Zit je in groep 8 en ben je klaar voor een nieuw avontuur? We helpen je graag je je eigen weg te kiezen bij deze bijzondere ‘ontdekkingsreis’. Daarom hebben we een ‘levende’ plattegrond gemaakt met daarop in de lokalen informatie en leuke filmpjes over vakken, speciale ruimten en andere wetenswaardigheden op het Dorenweerd College. Deze interactieve plattegrond is te bekijken via www.aandachtvoorjouwtalent.nl

Wandel op je gemak door het Dorenweerd en houd onze website in de gaten!

Heb je nog vragen of wil je meer weten? Via aandachtvoorjouwtalent.nl kun je nog meer te weten komen en kunnen je ouders snel en gericht contact opnemen met verschillende collega’s over bepaalde onderwerpen.

Heel veel succes met het kiezen van een school!

Proef de sfeer

22 februari 2021

KIJK OOK OP WWW.AANDACHTVOORJOUWTALENT.NL

Tijdens de week van de poëzie stond het lezen, schrijven en praten over gedichten centraal. In 2h1 hebben leerlingen gedichten geschreven over de buitenkant en de binnenkant van ieder mens. Wat is die buitenkant en wat is je binnenkant? Soms is binnen en buiten hetzelfde, soms niet. Hoe komt dat? 
Hier een van de gedichten die geschreven is:

Buitenkant

Je ziet haar daar staan, lunchend in de kantine. 
Je ziet een knot waar een meisje aan vastzit. 
Je ziet haar buitenkant. 
Haar buitenkant, die daar staat in de kantine. 
Je kan moeilijk door haar heen kijken, 
Maar hoopt dat ze van binnen net zo is zoals je dat dacht. 
En dat die knot met dat meisje eraan vast, van binnen ook zo lief lacht. 

Geschreven door Venna Knegt 2H1

Poëzie

4 februari 2021

In de tijd van thuisonderwijs wordt er gebruik gemaakt van de boekenkast die in de woonkamer staat. Maak een gedicht met titels van boeken. 
Op de foto's zijn schitterende resultaten van deze poëzievorm te zien. 
 

 

Klik hier voor de uitleg

 

‘ Gevoel voor muziek is aangeboren en manifesteert zich vaak al op jonge leeftijd. Als die drang naar musiceren onverminderd blijft, kan een vooropleiding heel wat voordelen bieden.
Oók als je nog helemaal niet zeker weet of je later van muziek je werk wilt maken.’ 

De voorspeelavond is op donderdag 14 januari 2021 om 19.30 uur en we zijn te gast op het Stedelijk Gymnasium Thorbeckestraat 17, 6828 TS, Arnhem.

(meer…)

InDifferent Winter Weken

23 november 2020

Corona heeft een grote invloed op iedereen. Uit onderzoek van I&O Research blijkt dat drie op de tien Nederlanders zich eenzaam voelen in de coronacrisis. Vooral onder jongeren is een stijging te zien: bijna de helft in de leeftijdsgroep van 25 tot 34 jaar voelt zich eenzamer dan voor de coronacrisis en bij jongeren onder de 25 is dat aantal nog groter. Met name door jongeren wiens situatie niet prettig, stabiel of veilig is, wordt dit als een heel zware tijd ervaren. 

(meer…)

Klik hier om de hele podcast te bekijken.