Sinds enige tijd werkt het Dorenweerd College samen met Stichting TopTutors. Ben jij van onze school afgestudeerd, maar lijkt het je leuk om op een andere manier actief te blijven rondom het Dorenweerd College? Zoek jij daarnaast een interessante bijbaan, waarbij je niet alleen je eigen kennis op peil houdt, maar ook bijdraagt aan de toekomst van een ander? Stichting TopTutors zoekt tutoren (bijlesgevers) voor alle vakken, die de huidige leerlingen graag willen ondersteunen. Klinkt dat als iets voor jou? Inschrijven kan via de website van TopTutors (via deze link) of door een mailtje te sturen naar Britt Meijer via brittmeijer@toptutors.nl. Heb je een vraag of wil je graag meer informatie? Neem ook dan gerust contact met Stichting TopTutors op via 085 4873465.

Hallo!

Door de lockdown konden de meeste activiteiten voor de Winter Weken niet doorgaan. Dat vinden we jammer. 
Daarom bieden InDIfferent en het Dorenweerd College alle leerlingen iets leuks aan: de online theatervoorstelling Bromance van Theatergroep Oostpool. Bromance is een bekroonde tragikomedie over een ontluikende jongensliefde.

Op woensdagavond 10 maart om 19.30 uur kun je kijken naar deze voorstelling.
De voorstelling duurt 55 minuten. Na afloop is er de mogelijkheid om na te praten tijdens het nagesprek. Aanmelden is noodzakelijk en kan tot aanstaande maandag 1 maart via dit formulier.

Groeten van InDifferent

(meer…)

Aanmelding brugklas

2 maart 2021

LET op: heb je de online minilessen helaas moeten missen?
We hebben gelukkig enkele lessen opgenomen en die kun je nog eens rustig terugkijken als je wilt!

Kijk hiervoor op onze wervingspagina www.aandachtvoorjouwtalent.nl (scroll naar beneden totdat je de online lessen tegenkomt).

Veel plezier!

Net als andere jaren werd in januari de wiskunde olympiade georganiseerd.
Helaas door de corona maatregelen wel in een iets andere vorm, maar zeker niet met minder succes.

Op donderdag 4 februari hebben Kalle, Wiebe, Thijs en Julie met z’n vieren via een online verbinding meegedaan aan de wiskunde olympiade. Met drinken en voldoende proviand in de aanslag zaten zij al ruim een kwartier voor de start klaar. Na een korte instructie van mijn kant, en de nodige handelingen op de online beveiligde olympiade site konden de vier van start. Er werd hard gewerkt, af en toe even naar buiten gestaard. Tot ongeveer 10 minuten voor het eind van de beschikbare tijd, toen was de eerste klaar!

(meer…)

Zit je in groep 8 en ben je klaar voor een nieuw avontuur? We helpen je graag je je eigen weg te kiezen bij deze bijzondere ‘ontdekkingsreis’. Daarom hebben we een ‘levende’ plattegrond gemaakt met daarop in de lokalen informatie en leuke filmpjes over vakken, speciale ruimten en andere wetenswaardigheden op het Dorenweerd College. Deze interactieve plattegrond is te bekijken via www.aandachtvoorjouwtalent.nl

Wandel op je gemak door het Dorenweerd en houd onze website in de gaten!

Heb je nog vragen of wil je meer weten? Via aandachtvoorjouwtalent.nl kun je nog meer te weten komen en kunnen je ouders snel en gericht contact opnemen met verschillende collega’s over bepaalde onderwerpen.

Heel veel succes met het kiezen van een school!

Proef de sfeer

22 februari 2021

KIJK OOK OP WWW.AANDACHTVOORJOUWTALENT.NL

Tijdens de week van de poëzie stond het lezen, schrijven en praten over gedichten centraal. In 2h1 hebben leerlingen gedichten geschreven over de buitenkant en de binnenkant van ieder mens. Wat is die buitenkant en wat is je binnenkant? Soms is binnen en buiten hetzelfde, soms niet. Hoe komt dat? 
Hier een van de gedichten die geschreven is:

Buitenkant

Je ziet haar daar staan, lunchend in de kantine. 
Je ziet een knot waar een meisje aan vastzit. 
Je ziet haar buitenkant. 
Haar buitenkant, die daar staat in de kantine. 
Je kan moeilijk door haar heen kijken, 
Maar hoopt dat ze van binnen net zo is zoals je dat dacht. 
En dat die knot met dat meisje eraan vast, van binnen ook zo lief lacht. 

Geschreven door Venna Knegt 2H1

Poëzie

4 februari 2021

In de tijd van thuisonderwijs wordt er gebruik gemaakt van de boekenkast die in de woonkamer staat. Maak een gedicht met titels van boeken. 
Op de foto's zijn schitterende resultaten van deze poëzievorm te zien.