26 april 2018

WAO – Excursie Wageningen


Op woensdag 25 april was een deel van 4 vwo in Wageningen, waar ze eerst een kijkje mochten nemen in het atelier van Tamrat Gezahegne, een kunstenaar uit Ethiopië die nu tijdelijk in Wageningen verblijft. Daar heeft Tamrat iets verteld over zijn werk. De groep is vervolgens naar een andere locatie gegaan om daar een workshop van Tamrat te volgen. Met het aanwezige materiaal hebben de leerlingen hun eigen kunstwerk mogen maken. Aan het eind van deze workshop heeft elke leerling in het Engels iets verteld over zijn/haar kunstwerk. Zo kon ook Tamrat volgen wat de gedachtengangen van de leerlingen waren geweest. Op de foto zien jullie het kunstwerk van Hans Lankamp, die het volgende over (het ontstaan van) zijn kunstwerk heeft gezegd: 

I started with the environment only, which I symbolised with the river and the branch. After this, the first city tried to capture it with the building and the bridge. Nature came back by making the path across the bridge green. In the end, the city built across the pathway. So this piece symbolises the clash between nature and civilisation.

De dag werd afgesloten met een heel bijzonder theaterconcert in de Junushoff. De voorstelling “Vivaldi: code Rood” is geïnspireerd op verschillende werken van Vivaldi. Ten tijde van diens ‘De Vier Jaargetijden’ klopten de seizoenen nog, maar nu zijn ze niet meer wat ze geweest zijn. Tijdens dit theaterconcert wordt er gespeeld met het klimaat, de verandering van hoge en lage druk, van regen en zonneschijn.