11 mei 2017

WAO Ardennenkamp


In de WAO zijn we met 3 mavo richting La Roche en Ardennen vertrokken voor een week teambuilding en survival. We vertrokken vanuit Doorwerth in de stromende regen en dit hielt aan tot aan Maastricht waar het weer speciaal voor ons opklaarde en het droog, maar wel fris werd. Aangekomen bij de camping waren de eerste activiteiten het opzetten van je eigen tent en het koken van je eigen maaltijd. Daarna gingen de leerlingen hout zoeken met meneer Kusters of lekker chillen in een tent en bij het kampvuur die met wiskundige precisie was aangestoken door meneer Kusters. De sfeer zat er direct goed in. Dit met het gitaarspel van meneer Penterman, meneer de Beukelaer, Marcus en Sanne. Maar vooral onder de bezielende leiding van Helena.

De eerste nacht was het direct een echte survivalnacht, met temperaturen onder nul was het een zware opgave om warm te blijven. Dinsdag een dag vol activiteiten, we hebben getokkeld, een klimbos gebouwd, geklommen tegen een steile rots en natuurlijk abseilen. De ochtend begon met een heerlijk zonnetje waardoor we toch al snel weer positief en warm waren. Terug op de camping konden we lekker douchen, eten koken en natuurlijk een kampvuur bouwen. In de loop van de avond begon het te regenen en de moeheid begon toch toe te slaan zodoende werd het al snel rustig op de camping.

Na een nacht met regen maar wel een stuk warmer dan de nacht ervoor was het de volgende ochtend weer droog en waren we klaar voor een nieuwe leuke dag. De ene groep ging mountainbiken en de andere groep kajak varen. Dit programma werd in de middag omgedraaid. Na een wat slaperige en koude start werden de leerlingen toch weer warm door de genoemde activiteiten en vooral het mountainbiken werd als erg leuk ervaren.

Aan het eind van de dag kregen de fietsers en kajakkers nog een flinke regenbui over zich heen. Maar we hoorden weinig geklaag dus met de spirit zat het wel goed. Terug op het kamp lekker douchen, koken (vooral knakworsten en pannenkoeken) en lekker samen chillen bij het kampvuur. De laatste ochtend bestond vooral uit het opruimen van de tenten en het veld. Om half elf konden we moe maar voldaan weer richting Nederland vertrekken. En alsof het zo moest zijn kletterde de regen vijf minuten na vertrek met bakken uit de hemel.

De leiding en begeleiding van het kamp willen de 3 mavo leerlingen nog eens complimenteren met hun geweldige inzet en positieve gedrag. Jullie hebben er een geweldig kamp van gemaakt.