9 oktober 2017

WAO – Activiteiten 2 mavo


WAO in 2 mavo: uitdagend, afwisselend en zeer sportief! 2 mavo heeft zich van hun meest sportieve kant laten zien in de WAO. Op de maandag en dinsdag waren de klassen te vinden in Rijkerswoerd. Hier stond een survivalbaan klaar om de leerlingen spierpijn te bezorgen. Behalve veel klimmen en klauteren hebben de leerlingen kennisgemaakt met boogschieten en kanovaren. Zowel 2m1 als 2m2 hebben deze dagen als zeer positief ervaren.

In het midden van de week stond er een kunstproject klaar: de leerlingen hebben onder leiding van mevrouw Timmer en mevrouw Van der Noordt prachtige reclameposters gemaakt. De klassen weten nu waar ze zich op moeten focussen als de aandacht van een bepaald publiek getrokken moet worden. Ook heeft 2 mavo onder leiding van meneer Marsman Doorwerth beter leren kennen. Beide klassen zijn zowel te voet als met de fiets het dorp in geweest om verschillende (bodem)onderzoeken te doen. Deze onderzoeken zijn verwerkt in een werkstuk voor het vak aardrijkskunde. Op donderdag heeft kunstorganisatie Roet ons vermaakt met een professionele filmdag. De leerlingen hebben in groepjes verschillende films gemaakt van ongeveer vijf minuten. Deze films zijn vertoond op de vrijdagmiddagpremière. Op de première zijn zes Oscars uitgereikt aan de 2 mavo-, 2 havo- en 2 vwo-klassen. 2mavo mocht maar liefst drie Oscars mee naar huis nemen!

Op vrijdagochtend heeft Iriszorg de leerlingen voorgelicht over de gevaren van een alcohol- en/of drugsverslaving. Tussen de voorlichting en de uitreiking van de Oscars zijn beide klassen sportief bezig geweest in de gymzaal onder leiding van meneer Van Gerven.