Peace Poster Wedstrijd

Dit jaar heeft het Dorenweerd College met de klassen 1B1, 1B4, 1B5 en 1B6 weer meegedaan met de wereldwijde Peace Poster Wedstrijd van de Lions Club. Alle deelnemers moesten een poster maken met als thema ‘vrede’. Deze tekeningen werden door een vakjury beoordeeld en op donderdag 14 november was de prijsuitreiking in het Airborne museum in Oosterbeek waar burgemeester Gebben de reginale winnaar bekend maakt, die door mag naar de landelijke ronde.

Van onze school werd de tekening van Stef Janssen uit klas 1B1 genomineerd. Dit is wat hij er zelf over te vertellen heeft:

Hallo, Ik ben Stef Janssen ik zit in klas 1B1. Eerst moesten we in de klas een paar ideetjes tekenen, als dat goed was mocht je aan de tekening zelf beginnen. Ik had in het begin losse plaatjes overal over het blad verdeeld, maar ik kreeg later het idee om een verhaal in mijn tekening te verwerken. Toen ik de tekening moest inleveren was ik echt benieuwd of ik door was. Een week later zat ik in de klas bij het vak Engels, toen meneer Noteboom de klas in kwam en zei: ”Helaas zit de genomineerde van deze school niet in deze klas… ik maak een grapje het is Stef Janssen!”. “O jammer…” dacht ik in eerste instantie, maar toen meneer Noteboom zei dat ik het was was ik enorm blij! Op donderdag 14 november moesten de genomineerde kinderen naar het Aireborne museum komen. Daar begonnen ze met een verhaal over vrede, daarna kwam de prijsuitreiking. Er waren vier groepen, drie daarvan waren de groepen die niet door waren. Ik hoorde bij een van die drie groepen. Toen ik dat te horen kreeg, dacht ik: “Jammer, maar het was wel te verwachten, ten opzichte van al die andere tekeningen.” Ik vond het leuk om meegedaan te hebben! Groetjes Stef Janssen.

 

Reageer!