Leerlingen uit 4 havo hebben tijdens de Week Ander Onderwijs een bezoek gebracht aan Berlijn. Bekijk hier enkele foto's van deze reis! 


Maandag hadden we een workshop van 4xm, dat was wel leuk alleen een uurtje per workshop was net te lang. Maar ondanks dat was het erg leerzaam. Het ging over rappen, beatboxen en hiphop. Dinsdag gingen we naar het Gelredome in Arnhem en daar kregen we een complete rondleiding. Na het Gelredome gingen we bowlen in bowlingcentrum de Schelmse Brug in Arnhem. De rit van het Gelredome naar het bowlingscentrum was zwaar, omdat je bijna alleen maar heuvels op moest. Woensdag hadden we om 7:00 ’s ochtends een boswandeling in de Wolfhezer bossen waar we ook een soort rondleiding kregen alleen dan van een docent van onze school. Maar jammer genoeg vonden wij het erg vroeg. Daarna moesten we terug naar school om daar een flyeropdracht te maken voor een extra biologiecijfer en ook kregen we in de middag nog een voorlichting over drank, drugs en roken van B-AWARE. Donderdag gingen we naar een moskee in Arnhem en daar kregen we ook een rondleiding. Het was erg indrukwekkend om te zien hoe de mensen er aan het bidden zijn en hun gebed zeggen. Hierna mochten we weer naar huis. Vrijdag moesten we een presentatie maken over de voorlichting die we hadden gehad van B-AWARE. We sloten de week af met een leuke eindquiz waarbij je ook een prijs kon winnen.

Wessel de Leeuw en Luc Rosbag (leerlingen uit 3m2)


WAO in 2 mavo: uitdagend, afwisselend en zeer sportief! 2 mavo heeft zich van hun meest sportieve kant laten zien in de WAO. Op de maandag en dinsdag waren de klassen te vinden in Rijkerswoerd. Hier stond een survivalbaan klaar om de leerlingen spierpijn te bezorgen. Behalve veel klimmen en klauteren hebben de leerlingen kennisgemaakt met boogschieten en kanovaren. Zowel 2m1 als 2m2 hebben deze dagen als zeer positief ervaren. (meer…)


Op 28 september en 29 september is theatergroep Roet bij ons op school geweest voor een filmdag. Alle leerlingen uit de tweede klassen hebben in één dag een film gemaakt onder begeleiding van professionele video-docenten. Ze leerden tijdens de workshop  hoe de camera werkt en hebben zelf het script gemaakt voor de film.  

Vrijdagmiddag eindigde de WAO met een première festival waar alle films die er die dag gemaakt waren op een groot scherm werden vertoond. De beste films van de dag wonnen een Oscar. Voorafgaande aan de première werd je met je filmgroep (op de rode loper) op de foto gezet als echte filmsterren. 

Bekijk hier enkele foto's van de workshop en de prijsuitreiking. 


Maandag en woensdag hebben de leerlingen hard gewerkt aan hun sectorwerkstuk. Voor veel leerlingen was dit een groot succes: de meesten zijn zo goed als klaar. Alleen nog een bezoek aan de open dagen en ze kunnen het afronden. Dinsdag stond is het teken van CKV: een workshop over zelf films maken en daarna een Duitse film. Dat laatste was voor sommigen wel erg moeilijk. Donderdag waren wij te gast op de Vakschool in Wageningen. Daar komen we al jaren. Leerlingen krijgen daar een goed beeld van het verschil tussen de mavo en een mbo. De presentaties werden dit jaar gehouden door oud-leerlingen van onze school. Altijd fijn om die oude bekenden terug te zien. Ook de lunch als afsluiting is daar altijd een groot succes. Tot slot de vrijdag naar Bronbeek. Behalve een speurtocht in het museum was er een workshop met gamelan-instrumenten. Dat is is heel wat anders dan een gitaar of drumstel! De week hebben wij met zijn allen afgesloten met een Indische rijsttafel, ook in Bronbeek. Kortom: een leuke, afwisselende week.

Bekijk hier enkele foto's van de activitieten van 4 mavo. 


Working on solutions for global problems. In keeping with the TTO Theme “Go Global”,  TTO 2 students created prototypes of inventions to solve a plethora of global 


TTO 2 participated in the school-wide project Cross Your Borders during the WAO week. Students were introduced to the culture and social situations of developing countries. At the end of the course, students demonstrated their understanding of their countries in creative presentations. The project CYB supports TTO theme “Go Global”. 


In het kader van internationalisering vond tijdens de WAO een uitwisseling plaats met leerlingen uit Krakau (Polen) en Dachau (Duitsland). De Poolse en Duitse leerlingen waren een week lang in Nederland en hebben samen met leerlingen uit 3-tto allerlei activiteiten ondernomen. In het voorjaar bezoeken de tto-leerlingen van het Dorenweerd College Duitsland of Polen. 


Donderdag 28 september heeft de nieuwe burgermeester van Renkum, mevrouw Schaap, een cadeau in ontvangst genomen van de burgermeester van Dachau, onze zustergemeente. Een groep van 25 leerlingen uit Dachau was tijdens de WAO namelijk in Nederland in verband met een uitwisseling met derdejaars tto-leerlingen. Ook was er een groep Poolse leerlingen op het Dorenweerd College voor een uitwisseling. Burgermeester Schaap was diep onder de indruk van de samenwerking en de beheersing van de Engelse taal van de leerlingen. 


Tijdens de WAO hebben leerlingen uit 3 havo deelgenomen aan de Battlefieldtour. Het doel van deze dag was leerlingen een beeld te geven van het verloop van de Slag om Arnhem. Leerlingen verdiepten zich in de geschiedenis van de plaats waar zij wonen, leven en naar school gaan. Met de fiets zijn zij langs verschillende historische plekken in de omgeving gegaan. 

Bekijk hier enkele foto's van de Battlefieldtour.