Nog een paar dagen en dan is de zomervakantie weer voorbij. Hopelijk heb je genoten van de vakantie en ben je voldoende uitgerust om volgende week weer aan de slag te gaan. Bekijk hieronder de uitnodidingen voor de introductiedagen van volgende week:

Leerjaar 1 1B introductiebrief aug 2017
  1T introductiebrief aug 2017
   
Leerjaar 2 2M introductiebrief aug 2017
  2H introductiebrief aug 2017
  2V introductiebrief aug 2017
  2T introductiebrief aug 2017
   
Leerjaar 3 3M introductiebrief aug 2017
  3H introductiebrief aug 2017
  3V introductiebrief aug 2017
  3T introductiebrief aug 2017
   
Leerjaar 4 4M introductiebrief aug 2017
  4H introductiebrief aug 2017
  4V introductiebrief aug 2017
   
Leerjaar 5 5H introductiebrief aug 2017
  5V introductiebrief aug 2017
   
Leerjaar 6 6V introductiebrief aug 2017

 

We zijn enorm trots op de eindexamenkandidaten van dit schooljaar.

Op zowel de mavoafdeling, havoafdeling en onze vwo afdeling een slagingpercentage van boven de 92%.

Mavo 97 %

Havo 93 %          klik hier om de geslaagden na het tweede tijdvak te zien

Vwo  92 %

Wij feliciteren onderstaande leerlingen met het behalen van hun diploma.

Geslaagden MAVO

Geslaagden HAVO

Geslaagden VWO


Dankzij de Bootcamp-sponsoractie, verzorgd door Bootcamp Oosterbeek, hebben de leerlingen van het 2e en 3e jaar havo, vwo en tto gezamenlijk €7303 opgehaald. Dit fantastische bedrag komt ten goede aan het Dorenweerd Alpe d’HuZes-team, dat donderdag 1 juni de Alpe d'Huez opfietst. Bedankt voor jullie inzet en bijdragen!


Van 15 tot en met 19 mei namen tien leerlingen uit 4 vwo deel aan het Model European Parliament (MEP). Samen met leerlingen van twaalf Gelderlandse scholen zijn zij afgelopen week in Arnhem gweest. Elke school vertegenwoordigde met hun delegatie een bepaalde Europese lidstaat. Wij vertegenwoordigden dit jaar Denemarken. In drie dagen werden tien Europese problemen zo goed mogelijk opgelost. In een commissie werkte iedere leerling samen met twaalf leerlingen van de andere scholen onder leiding van een 5 vwo-er die vorig jaar had gewonnen (van onze school Esmee Streefkerk). Op donderdag en vrijdag volgde een plenair debat in het gemeentehuis van Arnhem. Voorbereiden, lobbyen, debatteren, wandelgang gesprekken voeren en avondprogramma’s volgen, maar vooral veel plezier, dat is MEP!

Bekijk hier enkele foto's van MEP 2017! 


Op dinsdag 7 maart presenteerden leerlingen uit 5 havo en 6 vwo hun profielwerkstuk. Door middel van een presentatie in een lokaal of een poster lieten zij vol enthousiasme aan medeleerlingen, ouders en docenten zien welke resultaten er uit hun onderzoek kwamen. De winnaars van de Profielwerkstuk Award zijn dit jaar Esmee, Floor, Merel, Siranne, Jan-Hein, Christian en Marijn. Een knappe prestatie, gefeliciteerd!   


De sectie Economie organiseerde in dit verkiezingsjaar wederom een college “Politiek en Economie”. Onder leiding van dhr. Slagter kregen leerlingen uit 5 en 6 vwo van hun klasgenoten uitleg over de economische standpunten van vijf grote partijen (VVD, PVV, CDA, D66 en SP). Op woensdag 15 maart gaat een aanzienlijke groep van deze leerlingen voor het eerst naar de stembus. Onderwerpen als werkgelegenheid, pensioenen, Europa, belastingen en economische groei kwamen door middel van PowerPointpresentaties tot leven. Stemmen is een democratisch recht, maar de keuze moet wel op feiten, niet op fabels en loze beloften zijn gebaseerd. 


Leerlingen uit havo-2 en vwo-2 maakten tijdens het project Cross Your Borders kennis met verschillende ontwikkelingslanden en de wereldproblematiek. Door diverse uitdagende opdrachten leerden zij over grenzen heen te kijken en ontdekten zij de wereld. Tijdens dit driedaagse onderwijsproject onderzochten leerlingen samen in groepen een ontwikkelingsland en maakten zij hierover een creatieve presentatie. Ook werd er aandacht besteed aan mondiale vraagstukken. 

IMG_8559 IMG_8569


Leerlingen uit havo-3 en vwo-3 hebben tijdens de WAO onder andere deelgenomen aan de Battle Field Tour. Het Dorenweerd College ligt in een gebied waar tijdens de Tweede Wereldoorlog de Slag om Arnhem plaatsvond. Onder begeleiding van een aantal docenten verkenden de leerlingen deze streek per fiets. Tijdens de rondleiding werden verschillende historische plekken bezocht. Daar legden veteranen beeldend  uit wat zich daar af heeft gespeeld. De leerlingen namen onder andere een kijkje in de kerk van Oosterbeek en bij de John Frost brug. De dag werd afgesloten met een kanotocht op dezelfde plaats als waar de Polen de Rijn over probeerden te steken. 

Bekijk hier de video die Omroep Gelderland over de Battle Field Tour heeft gemaakt. 

IMG_8523 IMG_8518
IMG_8522 IMG_8526


Dana Kruk en Maartje Zweers uit 6VWO waren donderdag 24 maart aanwezig bij de prijsuitreiking van de Van Melsenprijs 2016 op de Radboud Universiteit Nijmegen. Deze prijs wordt elk jaar uitgereikt aan leerlingen die een bijzondere prestatie hebben geleverd met hun profielwerkstuk in een betavak. Dana en Maartje behoorden met hun onderzoek over Quasicrystals tot de 10 genomineerden voor deze prijs. Het was een interessante middag, waarbij alle genomineerden hun profielwerkstuk presenteerden. De gedane onderzoeken waren stuk voor stuk van een indrukwekkend hoog niveau, echte wetenschappers in spe! Het onderzoek van Dana en Maartje viel helaas net buiten de prijzen, maar ze kregen een eervolle vermelding. Absoluut een prestatie waar ze zeer trots op kunnen zijn!
 

IMG_4844 IMG_4846