Gezocht: Sportieve leerlingen uit 3 en 4 mavo, bovenbouw havo en vwo met hart voor KWF

Waarvoor: Deelname aan Alpe d’HuZes 2018

Wanneer: In de week van donderdag 7 juni

Profiel: 

  • Je bent bereid om tijd te investeren in acties voor KWF,
  • Je bent bereid om flink te trainen,
  • Je beschikt over een MTB of racefiets (of kan daar aan komen),
  • Je vindt het leuk om met een groep op een sportieve manier bezig te zijn,
  • Jouw ouders steunen jouw deelname aan Alpe d’HuZes.

Vragen? Dhr. Andes en dhr. Penterman

Opgeven: Stuur een mail naar r.penterman@dorenweerd.nl met een korte motivatie waarom jij de geschikte kandidaat bent voor Team Dorenweerd 2018.

Deadline: Uiterlijk vrijdag 17 november 2017 moet je motivatie binnen zijn.


Op dinsdag 20 juni was het zover: de nationale finale van de Cricket Challenge. Het was een super dag, niet alleen vanwege het weer, maar ook vanwege de sportieve prestaties. Het Dorenweerd College is namelijk vierde van Nederland geworden! Bekijk alle foto's van de Cricket Challenge hier. 


Dag 4
Vandaag was de rustdag, ondanks dat was het ontbijt om half 9 begonnen. De docenten hebben vandaag met z’n drieën een momentje gepakt. In het dal hebben zij rustig gefietst en Michael goed te eten gegeven. In de tijd dat de docenten in het dal boodschappen haalden, een roze shirt voor Karen scoorden en Michael verder prepareerden, zijn wij het dorpje ingegaan. We hebben wat gedronken, geshopt voor souvenirs en klimmers aangemoedigd die over de finish kwamen. Het was namelijk zo dat de vrijwilligers die morgen voor ons klaar staan, vandaag de berg zelf beklommen hebben. Voor een uur hebben wij bij de finish gestaan en aangemoedigd. Eenmaal terug bij het huisje hebben we geluncht en op het moment van schrijven bereiden we ons voor op de lange dag die komen gaat. Morgen zitten we om 2 uur in de ochtend aan het ontbijt en kort daarna gaan we vertrekken. Vanavond vroeg naar bed en hopelijk morgen met voldoende energie de berg op! 


Vertrek
Nou begint onze reis naar Alpe D’Huzes. Het is dan wel zeven uur rijden, maar het eerste uurtje was het lekker rustig. Na 365 km kwamen we in Luxemburg aan en namen we een pauze, voor we verder gingen richting Frankrijk. Na wat gekibbel tussen diehard-supporter Thomas van NEC en Vitesse-analist meneer Breeveld, konden we wel raden wat de uitslag werd voor de wedstrijd van NEK tegen NAC. Na een tolweg van vele kilometers moesten we tol betalen. En ja, de Fransen zijn klein, want meneer Jongmans kon niet bij het appartaat voor het wisselgeld. (meer…)


Op donderdag 11 mei heeft een aantal leerlingen uit 2-tto deelgenomen aan de Cricket Challenge 2017. Dit is de derde keer dat wij aan dit landelijke project voor tto-scholen hebben meegedaan. Vorig jaar waren wij als runner-up door naar de nationale finale. Dit keer hebben wij de gouden cup binnengesleept! Het was een super leuke en leerzame dag, waarbij de leerlingen constant Engels hebben gesproken. Op naar de nationale finale op dinsdag 20 juni 2017 in Utrecht! Bekijk hier enkele foto's van de Cricket Challenge! 


In maart zijn er vanuit de mavo-afdeling diverse activiteiten georganiseerd (heitje-voor-een-karweitje en Rondje Nederland) om geld in te zamelen voor het Dorenweerd Team Alpe d’HuZes. Dit team levert op 1 juni een bijdrage aan de strijd tegen kanker, door zo vaak mogelijk de Alpe d'Huez op te fietsen. De mavo-afdeling heeft de volgende bedragen opgehaald:

Mavo 2: € 1048,52
Mavo 3: € 890,-
Mavo 4: € 356,21
Rondje Nederland: € 302,-

In totaal komt dit uit op een bedrag van € 2596,73! Een heel mooi bedrag waar we hartstikke trots op zijn! Team Alpe d’HuZes, veel succes op 1 juni! 


Afgelopen maandag kwamen leerlingen uit 2 havo, vwo en tto in beweging tijdens de Week Ander Onderwijs (WAO). Er vond een speciale bootcamp plaats voor Alpe d'HuZes. Sporten voor het goede doel dus!  (meer…)


Op 4 en 6 april zijn we met maar liefst 90 leerlingen afgereisd naar Wijchen en Apeldoorn voor de regionale finales van Olympic Moves 2017. Op dinsdag hebben de meisjes uit klas 1 en 2 op het hockeyveld laten zien wat zij waard zijn. Zij hebben gewonnen en zo een ticket weten te bemachtigen voor de nationale finale in Amsterdam op vrijdag 9 juni. 

Op donderdag stond tennis en voetbal op het programma. Britt Koop en Jelle Joustra zijn net als vorig jaar door naar de nationale finale tennis. Het jongensteam uit de brugklas heeft het op het voetbalveld lang spannend gehouden. Zij hebben alle wedstrijden in de poule ruim gewonnen, maar door een gelijkspel en een nipt verlies wisten zij zich niet te plaatsen voor de finale. Het damesteam heeft de finale van de voorrondes wel gehaald, maar helaas ging deze verloren. Ook zij zijn dus niet door naar de nationale finale.

Op dinsdag 11 april wordt de regionale finale hockey gespeeld. Wij doen hier met klas 1-2 en de bovenbouw aan mee.  Al met al hebben wij een erg leuke  week achter de rug, waarbij sportiviteit hoog in het vaandel stond. 

Bekijk foto's van de regionale finales hockeyvoetbal jongens  en voetbal meisjes


Zondag 19 maart jl. heeft een groep leerlingen samen met enkele docenten meegedaan aan het Rondje Nederland in het Openluchtmuseum Arnhem. Met deze loop hebben we zoveel mogelijk geld willen ophalen voor het Dorenweerd Team Alpe d’HuZes, zodat dit team op 2 juni a.s. door mee te fietsen een bijdrage kan leveren aan de strijd voor de overwinning op kanker (KWF Kankerbestrijding). Op dit moment zijn we bezig het geld bij onze sponsoren te innen, dus het is nog niet bekend wat het eindbedrag van “de lopers voor fietsers” zal worden, we gaan in elk geval uit van een mooie bijdrage.

Justin, Luke, Joost, Hugo, Daan, Sil, Bram en Leroy, allen 3m; Nick en Sven uit 4m; Agnes DIA en Els PEE hebben de 5 kilometer gelopen. Ferdinand, Jorim, Stijn uit 5h en Maurice SMM hebben elk 10 kilometer gelopen.
Het was een geslaagde middag, waarbij het saamhorigheidsgevoel groot was en we er samen voor gezorgd hebben dat iedereen de eindstreep ruim binnen de gestelde limiet heeft gehaald!


Dinsdagmiddag 21 februari heeft er een heus sportspektakel plaats gevonden in Sporthal Doorwerth. Een selectie van mavo 4 en mavo 3 leerlingen heeft het opgenomen tegen een afvaardiging van zaalvoetbalgrootheden, bestaande uit gerenommeerde docenten. De tribunes waren volgestroomd met meegereisde supporters en ook de spelersvrouwen ontbraken niet. Onder oorverdovend gejuich werden beide teams aangemoedigd om het beste uit zichzelf te halen. Vooral bij het docententeam werd hier gehoor aan gegeven, die excelleerden stuk voor stuk. (meer…)