Op dinsdag 7 maart presenteerden leerlingen uit 5 havo en 6 vwo hun profielwerkstuk. Door middel van een presentatie in een lokaal of een poster lieten zij vol enthousiasme aan medeleerlingen, ouders en docenten zien welke resultaten er uit hun onderzoek kwamen. De winnaars van de Profielwerkstuk Award zijn dit jaar Esmee, Floor, Merel, Siranne, Jan-Hein, Christian en Marijn. Een knappe prestatie, gefeliciteerd!   


Donderdag 7 april vond de prijsuitreiking plaats van de Food Valley Havo Profielwerkstukprijs 2016, uitgeschreven door Stoas Wageningen, Vilentum Hogeschool en de Christelijke Hogeschool Ede. Het werkstuk ‘Insecten als voedsel’ gemaakt door Marinda Timmer en Eric Timmer van het Dorenweerd College werd beloond met de eerste prijs. 

De jury was positief verrast door het hoge niveau van de ingezonden werkstukken. Over het winnende werkstuk zei de jury onder andere: 'Een werkstuk van grote klasse. Het is inhoudelijk breed opgezet, goed verzorgd en zeer leesbaar. Het thema is maatschappelijk zeer relevant. De onderzoekers hebben op een knappe manier het globale vraagstuk weten toe te spitsen op een kleine, maar doeltreffende aanpak van het voedselvraagstuk.’  

IMG_4623a IMG_4590a IMG_4631a


Dana Kruk en Maartje Zweers uit 6VWO waren donderdag 24 maart aanwezig bij de prijsuitreiking van de Van Melsenprijs 2016 op de Radboud Universiteit Nijmegen. Deze prijs wordt elk jaar uitgereikt aan leerlingen die een bijzondere prestatie hebben geleverd met hun profielwerkstuk in een betavak. Dana en Maartje behoorden met hun onderzoek over Quasicrystals tot de 10 genomineerden voor deze prijs. Het was een interessante middag, waarbij alle genomineerden hun profielwerkstuk presenteerden. De gedane onderzoeken waren stuk voor stuk van een indrukwekkend hoog niveau, echte wetenschappers in spe! Het onderzoek van Dana en Maartje viel helaas net buiten de prijzen, maar ze kregen een eervolle vermelding. Absoluut een prestatie waar ze zeer trots op kunnen zijn!
 

IMG_4844 IMG_4846