We zijn enorm trots op de eindexamenkandidaten van dit schooljaar.

Op zowel de mavoafdeling, havoafdeling en onze vwo afdeling een slagingpercentage van boven de 92%.

Mavo 97 %

Havo 93 %          klik hier om de geslaagden na het tweede tijdvak te zien

Vwo  92 %

Wij feliciteren onderstaande leerlingen met het behalen van hun diploma.

Geslaagden MAVO

Geslaagden HAVO

Geslaagden VWO


In de WAO zijn we met 3 mavo richting La Roche en Ardennen vertrokken voor een week teambuilding en survival. We vertrokken vanuit Doorwerth in de stromende regen en dit hielt aan tot aan Maastricht waar het weer speciaal voor ons opklaarde en het droog, maar wel fris werd. Aangekomen bij de camping waren de eerste activiteiten het opzetten van je eigen tent en het koken van je eigen maaltijd. Daarna gingen de leerlingen hout zoeken met meneer Kusters of lekker chillen in een tent en bij het kampvuur die met wiskundige precisie was aangestoken door meneer Kusters. De sfeer zat er direct goed in. Dit met het gitaarspel van meneer Penterman, meneer de Beukelaer, Marcus en Sanne. Maar vooral onder de bezielende leiding van Helena. (meer…)


In maart zijn er vanuit de mavo-afdeling diverse activiteiten georganiseerd (heitje-voor-een-karweitje en Rondje Nederland) om geld in te zamelen voor het Dorenweerd Team Alpe d’HuZes. Dit team levert op 1 juni een bijdrage aan de strijd tegen kanker, door zo vaak mogelijk de Alpe d'Huez op te fietsen. De mavo-afdeling heeft de volgende bedragen opgehaald:

Mavo 2: € 1048,52
Mavo 3: € 890,-
Mavo 4: € 356,21
Rondje Nederland: € 302,-

In totaal komt dit uit op een bedrag van € 2596,73! Een heel mooi bedrag waar we hartstikke trots op zijn! Team Alpe d’HuZes, veel succes op 1 juni! 


Dinsdag 11 april hebben leerlingen uit 3 mavo en 3 tto samengewerkt om een taaldorp Engels op te zetten. De leerlingen uit de 3CEN-klassen gingen in gesprek met leerlingen uit 3 tto. Het doel? Een effectieve Engelse conversatie voeren. De leerlingen werden beoordeeld door een docent(e) Engels of een tto-docent(e). Taaldorp is een voorbereiding op het Cambridge examen in Amsterdam. Dit jaar is Taaldorp voor de tweede keer georganiseerd. Het was wederom een groot succes; de leerlingen hebben genoten! Leerlingen uit 2 mavo hebben ook een steentje bijgedragen door borden te maken voor de verschillende situaties. Een grote 'Thank you' aan alle docenten die hebben geholpen met beoordelen! 

Bekijk hier alle foto's van Taaldorp! 


Dinsdagmiddag 21 februari heeft er een heus sportspektakel plaats gevonden in Sporthal Doorwerth. Een selectie van mavo 4 en mavo 3 leerlingen heeft het opgenomen tegen een afvaardiging van zaalvoetbalgrootheden, bestaande uit gerenommeerde docenten. De tribunes waren volgestroomd met meegereisde supporters en ook de spelersvrouwen ontbraken niet. Onder oorverdovend gejuich werden beide teams aangemoedigd om het beste uit zichzelf te halen. Vooral bij het docententeam werd hier gehoor aan gegeven, die excelleerden stuk voor stuk. (meer…)


Op vrijdag 9 december zijn we met 13 leerlingen uit 4mavo naar het gemeentehuis in Arnhem geweest voor de Dag van het Lagerhuis. Er waren meerdere scholen vanuit Gelderland die allemaal meededen aan het jongerendebat. Toen we in het gemeentehuis aankwamen zag het er allemaal erg serieus uit. Na een lekkere lunch werden we ontvangen in de Raadszaal. We hadden ons allen netjes aangekleed en werden daar als echte Tweede Kamer leden behandeld. Er werd kort een praatje gehouden en er werd verteld wat de bedoeling was. (meer…)


In de WAO hebben we met de mavo-4 klassen een educatief en afwisselend programma gedraaid. Maandag stond in het teken van CKV. In het filmhuis op de Korenmarkt in Arnhem hebben de leerlingen een introductie gehad in het maken van animaties en de verschillende technieken die daarbij komen kijken. Een selectie uit de filmpjes die ze gezien hebben; I love hooligans, Mute, Pommes frites en wind. Luuk Scholte en Jesse Spreeuw hebben bij de animatiequiz vrijkaartjes voor de film gewonnen.  (meer…)


Mavo-2 heeft vorige week mogen genieten van een uitdagende, spannende én actieve Week Ander Onderwijs! De leerlingen hebben zich fysiek mogen uitleven op de Rijkerswoerdse plassen, waar een intensief survivalparcours was uitgezet. Meneer Marsman heeft het vak aardrijkskunde een sportieve wending gegeven: de leerlingen mochten Doorwerth in om een kaart te maken. Ook werd de Boersberg per fiets verkend om het reliëf te onderzoeken.
Mevrouw Timmer heeft de leerlingen aan het werk gezet met een creatief kunstproject in het teken van de Oosterbeekse school. Hier zijn veel mooie werkstukken uitgekomen!

Op woensdag kwam Iriszorg langs om ons te informeren over de gevolgen van alcohol, drugs en roken. Donderdag was mavo-2 te vinden in het Rijksmuseum te Amsterdam. De rondleiding was erg interessant. De leerlingen vonden dat ze helaas net te weinig vrije tijd hadden om Amsterdam echt te verkennen… Maar al met al was het een geslaagde WAO! 

WAO mavo-2 2 WAO mavo-2 3


Mavo-3 heeft een hele diverse WAO achter de rug. We zijn maandag begonnen met de kunstendag, waarbij de leerlingen van alles hebben geleerd over rappen, DJ-en en beatboxen. Dinsdag vond er een spel op sportcentrum Papendal plaats. Leerlingen gingen met hun mobiele telefoon op zoek naar bepaalde plekken waar zij verschillende vragen moesten beantwoorden. Dinsdagmiddag zijn we met heel mavo-3 gaan bowlen in Arnhem. Woensdag en donderdag hebben 3M2 en 3M1 ochtendwandeling gemaakt onder leiding van "boswachter" Maick Jansen. De wandeling begon om 7uur 's ochtends, dus je kunt je voorstellen dat het behalve pikkedonker, ook erg koud was!

Verder bestond de week onder andere uit een voorlichtingsbijeenkomst over verslavingen door een ex-verslaafde. Met deze informatie zijn de leerlingen aan de slag gegaan om zelf een PowerPoint in elkaar te zetten over een vorm van verslaving. Ook zijn de leerlingen op bezoek geweest bij een moskee in Arnhem, om een helder beeld te krijgen van wat moslim zijn nou eigenlijk betekent. Op vrijdag is de week afgesloten met een quiz over de WAO-activiteiten: wat hebben de leerlingen geleerd? En hebben ze wel goed opgelet? Al met al een interessante, leerzame, maar vooral gezellige week!

WAO mavo-3