Maandag hadden we een workshop van 4xm, dat was wel leuk alleen een uurtje per workshop was net te lang. Maar ondanks dat was het erg leerzaam. Het ging over rappen, beatboxen en hiphop. Dinsdag gingen we naar het Gelredome in Arnhem en daar kregen we een complete rondleiding. Na het Gelredome gingen we bowlen in bowlingcentrum de Schelmse Brug in Arnhem. De rit van het Gelredome naar het bowlingscentrum was zwaar, omdat je bijna alleen maar heuvels op moest. Woensdag hadden we om 7:00 ’s ochtends een boswandeling in de Wolfhezer bossen waar we ook een soort rondleiding kregen alleen dan van een docent van onze school. Maar jammer genoeg vonden wij het erg vroeg. Daarna moesten we terug naar school om daar een flyeropdracht te maken voor een extra biologiecijfer en ook kregen we in de middag nog een voorlichting over drank, drugs en roken van B-AWARE. Donderdag gingen we naar een moskee in Arnhem en daar kregen we ook een rondleiding. Het was erg indrukwekkend om te zien hoe de mensen er aan het bidden zijn en hun gebed zeggen. Hierna mochten we weer naar huis. Vrijdag moesten we een presentatie maken over de voorlichting die we hadden gehad van B-AWARE. We sloten de week af met een leuke eindquiz waarbij je ook een prijs kon winnen.

Wessel de Leeuw en Luc Rosbag (leerlingen uit 3m2)


WAO in 2 mavo: uitdagend, afwisselend en zeer sportief! 2 mavo heeft zich van hun meest sportieve kant laten zien in de WAO. Op de maandag en dinsdag waren de klassen te vinden in Rijkerswoerd. Hier stond een survivalbaan klaar om de leerlingen spierpijn te bezorgen. Behalve veel klimmen en klauteren hebben de leerlingen kennisgemaakt met boogschieten en kanovaren. Zowel 2m1 als 2m2 hebben deze dagen als zeer positief ervaren. (meer…)


Maandag en woensdag hebben de leerlingen hard gewerkt aan hun sectorwerkstuk. Voor veel leerlingen was dit een groot succes: de meesten zijn zo goed als klaar. Alleen nog een bezoek aan de open dagen en ze kunnen het afronden. Dinsdag stond is het teken van CKV: een workshop over zelf films maken en daarna een Duitse film. Dat laatste was voor sommigen wel erg moeilijk. Donderdag waren wij te gast op de Vakschool in Wageningen. Daar komen we al jaren. Leerlingen krijgen daar een goed beeld van het verschil tussen de mavo en een mbo. De presentaties werden dit jaar gehouden door oud-leerlingen van onze school. Altijd fijn om die oude bekenden terug te zien. Ook de lunch als afsluiting is daar altijd een groot succes. Tot slot de vrijdag naar Bronbeek. Behalve een speurtocht in het museum was er een workshop met gamelan-instrumenten. Dat is is heel wat anders dan een gitaar of drumstel! De week hebben wij met zijn allen afgesloten met een Indische rijsttafel, ook in Bronbeek. Kortom: een leuke, afwisselende week.

Bekijk hier enkele foto's van de activitieten van 4 mavo. 


Nog een paar dagen en dan is de zomervakantie weer voorbij. Hopelijk heb je genoten van de vakantie en ben je voldoende uitgerust om volgende week weer aan de slag te gaan. Bekijk hieronder de uitnodidingen voor de introductiedagen van volgende week:

Leerjaar 1 1B introductiebrief aug 2017
  1T introductiebrief aug 2017
   
Leerjaar 2 2M introductiebrief aug 2017
  2H introductiebrief aug 2017
  2V introductiebrief aug 2017
  2T introductiebrief aug 2017
   
Leerjaar 3 3M introductiebrief aug 2017
  3H introductiebrief aug 2017
  3V introductiebrief aug 2017
  3T introductiebrief aug 2017
   
Leerjaar 4 4M introductiebrief aug 2017
  4H introductiebrief aug 2017
  4V introductiebrief aug 2017
   
Leerjaar 5 5H introductiebrief aug 2017
  5V introductiebrief aug 2017
   
Leerjaar 6 6V introductiebrief aug 2017

 

We zijn enorm trots op de eindexamenkandidaten van dit schooljaar.

Op zowel de mavoafdeling, havoafdeling en onze vwo afdeling een slagingpercentage van boven de 92%.

Mavo 97 %

Havo 93 %          klik hier om de geslaagden na het tweede tijdvak te zien

Vwo  92 %

Wij feliciteren onderstaande leerlingen met het behalen van hun diploma.

Geslaagden MAVO

Geslaagden HAVO

Geslaagden VWO


In de WAO zijn we met 3 mavo richting La Roche en Ardennen vertrokken voor een week teambuilding en survival. We vertrokken vanuit Doorwerth in de stromende regen en dit hielt aan tot aan Maastricht waar het weer speciaal voor ons opklaarde en het droog, maar wel fris werd. Aangekomen bij de camping waren de eerste activiteiten het opzetten van je eigen tent en het koken van je eigen maaltijd. Daarna gingen de leerlingen hout zoeken met meneer Kusters of lekker chillen in een tent en bij het kampvuur die met wiskundige precisie was aangestoken door meneer Kusters. De sfeer zat er direct goed in. Dit met het gitaarspel van meneer Penterman, meneer de Beukelaer, Marcus en Sanne. Maar vooral onder de bezielende leiding van Helena. (meer…)


In maart zijn er vanuit de mavo-afdeling diverse activiteiten georganiseerd (heitje-voor-een-karweitje en Rondje Nederland) om geld in te zamelen voor het Dorenweerd Team Alpe d’HuZes. Dit team levert op 1 juni een bijdrage aan de strijd tegen kanker, door zo vaak mogelijk de Alpe d'Huez op te fietsen. De mavo-afdeling heeft de volgende bedragen opgehaald:

Mavo 2: € 1048,52
Mavo 3: € 890,-
Mavo 4: € 356,21
Rondje Nederland: € 302,-

In totaal komt dit uit op een bedrag van € 2596,73! Een heel mooi bedrag waar we hartstikke trots op zijn! Team Alpe d’HuZes, veel succes op 1 juni! 


Dinsdag 11 april hebben leerlingen uit 3 mavo en 3 tto samengewerkt om een taaldorp Engels op te zetten. De leerlingen uit de 3CEN-klassen gingen in gesprek met leerlingen uit 3 tto. Het doel? Een effectieve Engelse conversatie voeren. De leerlingen werden beoordeeld door een docent(e) Engels of een tto-docent(e). Taaldorp is een voorbereiding op het Cambridge examen in Amsterdam. Dit jaar is Taaldorp voor de tweede keer georganiseerd. Het was wederom een groot succes; de leerlingen hebben genoten! Leerlingen uit 2 mavo hebben ook een steentje bijgedragen door borden te maken voor de verschillende situaties. Een grote 'Thank you' aan alle docenten die hebben geholpen met beoordelen! 

Bekijk hier alle foto's van Taaldorp! 


Dinsdagmiddag 21 februari heeft er een heus sportspektakel plaats gevonden in Sporthal Doorwerth. Een selectie van mavo 4 en mavo 3 leerlingen heeft het opgenomen tegen een afvaardiging van zaalvoetbalgrootheden, bestaande uit gerenommeerde docenten. De tribunes waren volgestroomd met meegereisde supporters en ook de spelersvrouwen ontbraken niet. Onder oorverdovend gejuich werden beide teams aangemoedigd om het beste uit zichzelf te halen. Vooral bij het docententeam werd hier gehoor aan gegeven, die excelleerden stuk voor stuk. (meer…)