Woensdag 7 maart zijn we met onze lo2 klas naar het CIOS gegaan. Dit is een sportopleiding waarin je alles leert over sporten (tenmiste dit was hoe ik dacht dat het was voordat ik er was geweest). Ik ging er heen en ik denk veel van mijn klas met het idee “het zal wel” en “chill een paar uur minder les”. Toen we er aankwamen was het al meteen anders dan verwacht. Het was namelijk een ontzettend mooie en moderne school. Er was een turnzaal, zwembad, atletiekbaan, gymzalen, judozaal enz… Verder kregen we een rondleiding door de school, en deden we activiteiten waarin de docent ons als liet nadenken over bepaalde activiteiten. Dit deden ze door bijvoorbeeld te vragen “en hoe zou jij deze oefening nou beter maken”. Dit was natuurlijk voor ons super leuk en een hele leuke uitdaging die we dan ook allemaal aannamen. Ook deden we mee met een les derdejaars studenten die een stageles moesten geven. Daar moesten we allerlei kinderdansjes doen, wat heel grappig was.

Ik denk dat we na deze dag allemaal verbaasd waren over hoe leuk en leerzaam deze school is. Veel leuker en leerzamer dan iedereen van te voren had gedacht. Ik vind het ontzettend leuk en goed dat we dit met de LO2 klas hebben gedaan, want zou anders nooit overwegen naar deze school te gaan. Nu is er een hele grote kans dat dit wel gebeurt. Het was dus een ontzettend leuke en interessante dag!

Helena Hubrecht (4m2) 


Dit jaar hebben leerlingen van LO2 (mavo 3 en 4) weer deelgenomen aan de Bennekomse bosloop. De opdracht zoals elk jaar is eindigen in het klassement vóór de kinderen van Meneer van Gerven. Een aantal leerlingen is hierin glansrijk geslaagd! We danken de leerlingen die meeliepen voor hun enthousiasme als mede de vele ouders langs de kant die waren gekomen om hun kind aan te moedigen. Voor de leerlingen die niet in staat waren om deel te nemen, omdat ze zelf moesten sporten bij de hockey of het voetbal, volgt ergens in dit schooljaar nog een herkansing. Martijn Venema uit mavo 4 heeft het record verpulverd door maar liefst 4 minuten sneller te zijn. Hij liep de 4 kilometer in slechts 16:20! Bij de dames is het record verbroken door de (8-jarige!) dochter van meneer van Gerven. Zij liep 4 kilometer in 22:58, daar kon geen enkele dame van school aan tippen. Voor volgend jaar wordt dat dus harder trainen!? 

Bennekomse loop verkleind

Afgelopen zaterdag, 12 november 2016, heeft een grote afvaardiging van de LO2-leerlingen meegedaan met de Bennekomse bosloop. Het was koud, maar erg mooi loopweer. De leerlingen mochten kiezen tussen 4, 8 of 12 kilometer hardlopen. Alle meisjes hebben 4 kilometer gelopen, waarbij Izabella Houweling in 23:21 minuten als eerste meisje over de finish kwam. Hiermee snoepte ze ruim twee minuten af van het oude record. Pim de Jong verscherpte met 20:20 minuten zijn record van vorig jaar met 9 seconden.

Op de 8 kilometer moest Nick Buist na een heuse eindsprint zijn meerdere erkennen in dhr. van Burken. Toch liep hij een nieuw record van 36:35 minuten, ruim 4 minuten sneller dan zijn record van vorig jaar. Leroy van Tuil was de enige die het Dorenweerd vertegenwoordigde op de 12 kilometer. Hij liep het in 1:08:14. Helaas geen record maar wel een zeer knappe prestatie!

Al met al hebben de leerlingen een mooie prestatie geleverd en zijn zij een goede ervaring rijker.