TTO 4 & 5 participated in a Shakespeare Workshop given by a British Theatre group. Both groups were introduced to Shakespeare’s Macbeth, which is part of their exam curriculum. 


Gevoel voor muziek is aangeboren en manifesteert zich vaak al op jonge leeftijd. Als die drang naar musiceren onverminderd blijft, kan een vooropleiding  heel wat voordelen bieden. Oók als je nog helemaal niet zeker weet of je later van muziek je werk wilt maken. Wij nodigen iedereen van harte uit om de voorspeelavond bij te wonen. Elf muzikale talentvolle leerlingen van de vooropleiding laten horen en zien waar ze nu zijn in hun muzikale ontwikkeling in de klassieke muziek, jazz & pop of media music. 

Het wordt een zeer gevarieerd concert met klassieke werken, bands, singer-songwriters en media music. De jongeren hebben, naast hun privélessen, theorie les van Linda Visser en ensemble les van Tom Hermens. Het ensemble laat ook van zich horen en zal een aantal nummers spelen. De voorspeelavond is op woensdag 24 januari 2018 om 19.45 uur en we zijn te gast op het Beekdal Lyceum, Bernardlaan 49, 6824 LE Arnhem. 

De vooropleiding muziek is een samenwerking van: Kunstbedrijf Arnhem, ArtEZ Conservatorium, Thomas a Kempis, Beekdal Lyceum, Olympus College, Montessori College Arnhem, Stedelijk Gymnasium Arnhem, Candea College, Liemers College, Lyceum Elst, Dorenweerd College.


 


Is de tekenles altijd te kort voor je? Vind je het leuk om meer te doen dan alleen de tekenopdrachten uit de les? In periode 2 (van november tot januari) heb je de mogelijkheid om je verder te verdiepen in je schildertechnieken. Op vrijdagmiddag vanaf 14.15 uur gaan we met een klein clubje aan de slag met olieverf, acrylverf en of aquarelverf. Doe je mee? Je hoeft niet goed te zijn, enthousiasme is voldoende! Geef je op via c.stuiver@dorenweerd.nl en we hopen je vanaf 24 november in lokaal 24 te zien! 


Op zaterdag 4 november is de open dag van Artez Arnhem. Dit een mooie gelegenheid om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is op de kunstacademie. Meneer Noteboom gaat met een groepje geïnteresseerden kijken. Als je het leuk vindt om mee te gaan, bijvoorbeeld om je te oriënteren op een studie of gewoon uit nieuwsgierigheid, dan ben je van harte welkom om mee te gaan! Iedereen is welkom, dus ook als je nog (lang) niet in het eindexamenjaar zit. Als je vragen hebt, of als je je wilt aanmelden, stuur dan een mailtje naar e.noteboom@dorenweerd.nl.


Afgelopen woensdag zijn de tto-brugklassers teruggegaan in de tijd. Samen met het Engelse theatergezelschap Phileas Fog herleefden zij de Victoriaanse tijd en hebben ze evaren hoe hard het leven voor kinderen toen was! 


Op 28 september en 29 september is theatergroep Roet bij ons op school geweest voor een filmdag. Alle leerlingen uit de tweede klassen hebben in één dag een film gemaakt onder begeleiding van professionele video-docenten. Ze leerden tijdens de workshop  hoe de camera werkt en hebben zelf het script gemaakt voor de film.  

Vrijdagmiddag eindigde de WAO met een première festival waar alle films die er die dag gemaakt waren op een groot scherm werden vertoond. De beste films van de dag wonnen een Oscar. Voorafgaande aan de première werd je met je filmgroep (op de rode loper) op de foto gezet als echte filmsterren. 

Bekijk hier enkele foto's van de workshop en de prijsuitreiking. 


Amber van der Hoek (2H1) en Rianne Kok (2H3) zijn finalisten van de jaarlijkse poëziewedstrijd van Het Poëziepaleis. In de week van de poëzie is tijdens de lessen taalvaardigheid aandacht besteed aan het lezen en schrijven van gedichten. Leerlingen konden vervolgens hun gedicht insturen en meedingen naar een finaleplaats. Uit meer dan drieduizend inzendingen zijn de gedichten van Amber en Rianne gekozen. Hun gedichten zijn opgenomen in de DoeMaarDichtMaar poëziebundel. Een hele knappe prestatie, Amber en Rianne! (meer…)