Is de tekenles altijd te kort voor je? Vind je het leuk om meer te doen dan alleen de tekenopdrachten uit de les? In periode 2 (van november tot januari) heb je de mogelijkheid om je verder te verdiepen in je schildertechnieken. Op vrijdagmiddag vanaf 14.15 uur gaan we met een klein clubje aan de slag met olieverf, acrylverf en of aquarelverf. Doe je mee? Je hoeft niet goed te zijn, enthousiasme is voldoende! Geef je op via c.stuiver@dorenweerd.nl en we hopen je vanaf 24 november in lokaal 24 te zien! 


Op zaterdag 4 november is de open dag van Artez Arnhem. Dit een mooie gelegenheid om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is op de kunstacademie. Meneer Noteboom gaat met een groepje geïnteresseerden kijken. Als je het leuk vindt om mee te gaan, bijvoorbeeld om je te oriënteren op een studie of gewoon uit nieuwsgierigheid, dan ben je van harte welkom om mee te gaan! Iedereen is welkom, dus ook als je nog (lang) niet in het eindexamenjaar zit. Als je vragen hebt, of als je je wilt aanmelden, stuur dan een mailtje naar e.noteboom@dorenweerd.nl.


Afgelopen woensdag zijn de tto-brugklassers teruggegaan in de tijd. Samen met het Engelse theatergezelschap Phileas Fog herleefden zij de Victoriaanse tijd en hebben ze evaren hoe hard het leven voor kinderen toen was! 


Op 28 september en 29 september is theatergroep Roet bij ons op school geweest voor een filmdag. Alle leerlingen uit de tweede klassen hebben in één dag een film gemaakt onder begeleiding van professionele video-docenten. Ze leerden tijdens de workshop  hoe de camera werkt en hebben zelf het script gemaakt voor de film.  

Vrijdagmiddag eindigde de WAO met een première festival waar alle films die er die dag gemaakt waren op een groot scherm werden vertoond. De beste films van de dag wonnen een Oscar. Voorafgaande aan de première werd je met je filmgroep (op de rode loper) op de foto gezet als echte filmsterren. 

Bekijk hier enkele foto's van de workshop en de prijsuitreiking. 


Amber van der Hoek (2H1) en Rianne Kok (2H3) zijn finalisten van de jaarlijkse poëziewedstrijd van Het Poëziepaleis. In de week van de poëzie is tijdens de lessen taalvaardigheid aandacht besteed aan het lezen en schrijven van gedichten. Leerlingen konden vervolgens hun gedicht insturen en meedingen naar een finaleplaats. Uit meer dan drieduizend inzendingen zijn de gedichten van Amber en Rianne gekozen. Hun gedichten zijn opgenomen in de DoeMaarDichtMaar poëziebundel. Een hele knappe prestatie, Amber en Rianne! (meer…)


Afgelopen Hemelvaartsdag zijn 25 leerlingen uit verschillende klassen bij elkaar gekomen om samen met Elmar Noteboom de wanden van de aula te beschilderen. De leerlingen namen vrijwillig deel aan dit project, ze mochten allen een eigen kunstwerk ontwerpen met als enige regel dat het een positieve toevoeging aan de aula moest zijn. De muurschildering is nog niet helemaal af, maar de aula ziet er nu al spectaculair uit! Dinsdag 30 mei gaan de leerlingen er verder aan werken, het is de bedoeling dat het daarna klaar is. Om 15.00 uur wordt de aula geopend voor publiek. Iedereen die wil komen kijken, is van harte welkom!

Volgend schooljaar gaan we verder met de andere muren van de aula. Mocht je je hiervoor alvast willen opgeven, kan dat bij Elmar Noteboom via emailadres e.noteboom@dorenweerd.nl

Music Night

15 mei 2017


Negen leerlingen van onze school nemen deel aan “Jong beginnen met Art & Design”. Na de succesvolle pilot van vorig jaar bieden ArtEZ en Kunstbedrijf Arnhem opnieuw deze buitenschoolse cursus aan voor leerlingen in de brugklas van mavo, havo en vwo. Het doel van de cursus is om talentvolle brugklasleerlingen enthousiast te maken voor het kunstonderwijs en hen uit te dagen om heel veel te maken. (meer…)