Amber van der Hoek (2H1) en Rianne Kok (2H3) zijn finalisten van de jaarlijkse poëziewedstrijd van Het Poëziepaleis. In de week van de poëzie is tijdens de lessen taalvaardigheid aandacht besteed aan het lezen en schrijven van gedichten. Leerlingen konden vervolgens hun gedicht insturen en meedingen naar een finaleplaats. Uit meer dan drieduizend inzendingen zijn de gedichten van Amber en Rianne gekozen. Hun gedichten zijn opgenomen in de DoeMaarDichtMaar poëziebundel. Een hele knappe prestatie, Amber en Rianne! (meer…)


Afgelopen Hemelvaartsdag zijn 25 leerlingen uit verschillende klassen bij elkaar gekomen om samen met Elmar Noteboom de wanden van de aula te beschilderen. De leerlingen namen vrijwillig deel aan dit project, ze mochten allen een eigen kunstwerk ontwerpen met als enige regel dat het een positieve toevoeging aan de aula moest zijn. De muurschildering is nog niet helemaal af, maar de aula ziet er nu al spectaculair uit! Dinsdag 30 mei gaan de leerlingen er verder aan werken, het is de bedoeling dat het daarna klaar is. Om 15.00 uur wordt de aula geopend voor publiek. Iedereen die wil komen kijken, is van harte welkom!

Volgend schooljaar gaan we verder met de andere muren van de aula. Mocht je je hiervoor alvast willen opgeven, kan dat bij Elmar Noteboom via emailadres e.noteboom@dorenweerd.nl

Music Night

15 mei 2017


Negen leerlingen van onze school nemen deel aan “Jong beginnen met Art & Design”. Na de succesvolle pilot van vorig jaar bieden ArtEZ en Kunstbedrijf Arnhem opnieuw deze buitenschoolse cursus aan voor leerlingen in de brugklas van mavo, havo en vwo. Het doel van de cursus is om talentvolle brugklasleerlingen enthousiast te maken voor het kunstonderwijs en hen uit te dagen om heel veel te maken. (meer…)


Op woensdag 15 februari 2017 vindt de voorspeelavond van ArtEZ plaats. Iedereen is van harte uitgenodigd om te komen luisteren naar dertien talentvolle leerlingen van de vooropleiding. Zij laten horen en zien waar ze nu zijn in hun muzikale ontwikkeling in de klassieke muziek, jazz & pop of media music. Het wordt een zeer gevarieerd concert met onder andere klassieke werken, bands en singer-songwriters.

Wat: Voorspeelavond ArtEZ 

Wanneer: Woensdag 15 februari 2017 om 19.30 uur

Waar: Thomas a Kempis (Thomas A Kempislaan 25, 6822 LR , Arnhem) 


Afgelopen week hebben tto-leerlingen uit leerjaar 1 tot en met 3 een ware theaterbelevenis gehad met het theatergezelschap Phileas Fogg uit Engeland. De eerste klassen hebben voor de ogen van alle ouders een theaterstuk gemaakt uit de Victoriaanse tijd van de schoorsteenvegers, mijnwerkers  en straatkinderen. De tweedeklassers hebben zich bezig gehouden met Shakespeare  en de leerlingen uit de derde zijn door de ogen van dichters zoals Owen, terug in de tijd gedoken naar WO1 met bijbehorende loopgraven en oorlogsgeweld.

dc_music_night_7_december_2

Op dinsdag 15 november vieren we de dag van de Franse Taal. Er is die dag een speciale fotoshoot waarbij alle brugklasleerlingen gekleed zijn in de kleuren van de Franse vlag: "Bleu- blanc – rouge! " Bonne journée à tous! Amusez-vous bien!
FRANSE TAAL