In de week van 11-17 maart 2018 krijgen we 19 leerlingen uit Turkije, Italië, Frankrijk en Zweden op bezoek. Samen met onze leerlingen nemen ze deel aan het P.E.A.C.E.- project waarbij ze allerlei verschillende opdrachten maken rondom onder meer gelijkheid, verdraagzaamheid en respect. Het samen-werkingsproject wordt gefinancierd door de EU en kost de leerlingen dan ook geen geld. Onze leerlingen nemen de gasten een week op in hun gezin en hun leven. Eind van dit jaar en volgend schooljaar volgen dan nog drie uitwisselingen waarbij enkele leerlingen van onze school op bezoek gaan bij scholen in Italië, Frankrijk en Zweden. Ook zij zullen dan in gastgezinnen verblijven.


Achttien leerlingen van het Dorenweerd College zijn samen met twee docenten en een begeleider op expeditie geweest naar Zuid-Afrika. De reis was een prachtige mix tussen vrijwilligerswerk en het verkennen van het land en de cultuur. De leerlingen hebben dagelijks een verslag bijgehouden. Hieronder lees je hun ervaringen.   

Maandag door Trix 
De eerste dag was een rustige dag om mee te beginnen. Tijdens het ontbijt kwam Wilma, onze reiscoördinator, zichzelf voostellen en vertellen over de reis. Na het ontbijt kregen we Zulules van Junior, onze lokale reisbegeleider die overal met ons mee naar toe gaat. In de Zulutaal komen veel "clicks" voor. Het is erg moeilijk om daardoor woorden uit te spreken. Het was heel grappig hoe wij allemaal aan het proberen waren om ook maar één woordje uit te spreken!  (meer…)


Leerlingen uit 4 havo hebben tijdens de Week Ander Onderwijs een bezoek gebracht aan Berlijn. Bekijk hier enkele foto's van deze reis! 


In de WAO-week vond de taalreis naar Ierland plaats. Dertig leerlingen uit 4 mavo zijn onder leiding van meneer Budak en mevrouw Staverman naar Ierland afgereisd. De leerlingen volgenden in de ochtend lessen op het Irish College of English (ICE) in het pittoreske dorpje Malahide. In de middag en avond maakten de leerlingen kennis met het land en de cultuur. De Irish Dance, een trip naar Dublin en de Ierse sport Hurling stonden onder andere op het programma! Bekijk hier enkele foto's van de taalreis. 


Donderdag 28 september heeft de nieuwe burgermeester van Renkum, mevrouw Schaap, een cadeau in ontvangst genomen van de burgermeester van Dachau, onze zustergemeente. Een groep van 25 leerlingen uit Dachau was tijdens de WAO namelijk in Nederland in verband met een uitwisseling met derdejaars tto-leerlingen. Ook was er een groep Poolse leerlingen op het Dorenweerd College voor een uitwisseling. Burgermeester Schaap was diep onder de indruk van de samenwerking en de beheersing van de Engelse taal van de leerlingen. 


In de WAO zijn we met 3 mavo richting La Roche en Ardennen vertrokken voor een week teambuilding en survival. We vertrokken vanuit Doorwerth in de stromende regen en dit hielt aan tot aan Maastricht waar het weer speciaal voor ons opklaarde en het droog, maar wel fris werd. Aangekomen bij de camping waren de eerste activiteiten het opzetten van je eigen tent en het koken van je eigen maaltijd. Daarna gingen de leerlingen hout zoeken met meneer Kusters of lekker chillen in een tent en bij het kampvuur die met wiskundige precisie was aangestoken door meneer Kusters. De sfeer zat er direct goed in. Dit met het gitaarspel van meneer Penterman, meneer de Beukelaer, Marcus en Sanne. Maar vooral onder de bezielende leiding van Helena. (meer…)


Op zondagochtend 30 april vertrokken leerlingen uit 1T1 en 1T2 samen met hun mentoren richting Engeland. Ze beleefden daar een avontuurlijke WAO2-week met activiteiten als boogschieten, survivallen  (o.a. het maken van een kampvuur), quad rijden en nog veel meer. Ook kregen de leerlingen Engelse les, gingen zij los tijdens de disco-avond en bezochten zij op dinsdag Oxford, met een bezoekje aan The Christ Church College (beroemd vanwege filmopnames van Harry Potter) en op woensdag de hoofdstad Londen. Vooral de musical The Lion King maakte veel indruk. Zowel de leerlingen als de mentoren hebben een onvergetelijke week gehad! Bekijk hier enkele foto's die in Engeland zijn gemaakt! 


Dinsdag 11 april hebben leerlingen uit 3 mavo en 3 tto samengewerkt om een taaldorp Engels op te zetten. De leerlingen uit de 3CEN-klassen gingen in gesprek met leerlingen uit 3 tto. Het doel? Een effectieve Engelse conversatie voeren. De leerlingen werden beoordeeld door een docent(e) Engels of een tto-docent(e). Taaldorp is een voorbereiding op het Cambridge examen in Amsterdam. Dit jaar is Taaldorp voor de tweede keer georganiseerd. Het was wederom een groot succes; de leerlingen hebben genoten! Leerlingen uit 2 mavo hebben ook een steentje bijgedragen door borden te maken voor de verschillende situaties. Een grote 'Thank you' aan alle docenten die hebben geholpen met beoordelen! 

Bekijk hier alle foto's van Taaldorp! 

In februari zijn een aantal leerlingen onder begeleiding van twee docenten naar de Filipijnen geweest. Benieuwd hoe dat was? Bekijk de video! 


Begin februari is een selectie van leerlingen uit 4 havo en vwo en 5 vwo op uitwisseling naar Finland geweest. De uitwisseling valt onder de talenturen en leerlingen hebben zich onder meer voorbereid door presentaties te maken over onderwerpen die kenmerkend zijn voor de Finse samenleving, zoals muziek en literatuur, het onderwijssysteem en wetenschap. De foto's en de presentatie geven een goede impressie van de geslaagde reis!