Leerlingen uit 4 havo hebben tijdens de Week Ander Onderwijs een bezoek gebracht aan Berlijn. Bekijk hier enkele foto's van deze reis! 


In de WAO-week vond de taalreis naar Ierland plaats. Dertig leerlingen uit 4 mavo zijn onder leiding van meneer Budak en mevrouw Staverman naar Ierland afgereisd. De leerlingen volgenden in de ochtend lessen op het Irish College of English (ICE) in het pittoreske dorpje Malahide. In de middag en avond maakten de leerlingen kennis met het land en de cultuur. De Irish Dance, een trip naar Dublin en de Ierse sport Hurling stonden onder andere op het programma! Bekijk hier enkele foto's van de taalreis. 


Donderdag 28 september heeft de nieuwe burgermeester van Renkum, mevrouw Schaap, een cadeau in ontvangst genomen van de burgermeester van Dachau, onze zustergemeente. Een groep van 25 leerlingen uit Dachau was tijdens de WAO namelijk in Nederland in verband met een uitwisseling met derdejaars tto-leerlingen. Ook was er een groep Poolse leerlingen op het Dorenweerd College voor een uitwisseling. Burgermeester Schaap was diep onder de indruk van de samenwerking en de beheersing van de Engelse taal van de leerlingen. 


In de WAO zijn we met 3 mavo richting La Roche en Ardennen vertrokken voor een week teambuilding en survival. We vertrokken vanuit Doorwerth in de stromende regen en dit hielt aan tot aan Maastricht waar het weer speciaal voor ons opklaarde en het droog, maar wel fris werd. Aangekomen bij de camping waren de eerste activiteiten het opzetten van je eigen tent en het koken van je eigen maaltijd. Daarna gingen de leerlingen hout zoeken met meneer Kusters of lekker chillen in een tent en bij het kampvuur die met wiskundige precisie was aangestoken door meneer Kusters. De sfeer zat er direct goed in. Dit met het gitaarspel van meneer Penterman, meneer de Beukelaer, Marcus en Sanne. Maar vooral onder de bezielende leiding van Helena. (meer…)


Op zondagochtend 30 april vertrokken leerlingen uit 1T1 en 1T2 samen met hun mentoren richting Engeland. Ze beleefden daar een avontuurlijke WAO2-week met activiteiten als boogschieten, survivallen  (o.a. het maken van een kampvuur), quad rijden en nog veel meer. Ook kregen de leerlingen Engelse les, gingen zij los tijdens de disco-avond en bezochten zij op dinsdag Oxford, met een bezoekje aan The Christ Church College (beroemd vanwege filmopnames van Harry Potter) en op woensdag de hoofdstad Londen. Vooral de musical The Lion King maakte veel indruk. Zowel de leerlingen als de mentoren hebben een onvergetelijke week gehad! Bekijk hier enkele foto's die in Engeland zijn gemaakt! 


Dinsdag 11 april hebben leerlingen uit 3 mavo en 3 tto samengewerkt om een taaldorp Engels op te zetten. De leerlingen uit de 3CEN-klassen gingen in gesprek met leerlingen uit 3 tto. Het doel? Een effectieve Engelse conversatie voeren. De leerlingen werden beoordeeld door een docent(e) Engels of een tto-docent(e). Taaldorp is een voorbereiding op het Cambridge examen in Amsterdam. Dit jaar is Taaldorp voor de tweede keer georganiseerd. Het was wederom een groot succes; de leerlingen hebben genoten! Leerlingen uit 2 mavo hebben ook een steentje bijgedragen door borden te maken voor de verschillende situaties. Een grote 'Thank you' aan alle docenten die hebben geholpen met beoordelen! 

Bekijk hier alle foto's van Taaldorp! 

In februari zijn een aantal leerlingen onder begeleiding van twee docenten naar de Filipijnen geweest. Benieuwd hoe dat was? Bekijk de video! 


Begin februari is een selectie van leerlingen uit 4 havo en vwo en 5 vwo op uitwisseling naar Finland geweest. De uitwisseling valt onder de talenturen en leerlingen hebben zich onder meer voorbereid door presentaties te maken over onderwerpen die kenmerkend zijn voor de Finse samenleving, zoals muziek en literatuur, het onderwijssysteem en wetenschap. De foto's en de presentatie geven een goede impressie van de geslaagde reis! 


Onze vijfdaagse trip zit er inmiddels op. Afgelopen woensdag vertrokken we naar Bohol, een eiland in de buurt van Cebu City. We vertrokken die ochtend al vroeg om lang te kunnen genieten op het eiland. Met een grote veerpont, een stukje met de busjes en daarna op een wel hele mooie boot: een soort vissersboot met drijvers aan de zijkant die ons naar een heel tropisch eiland bracht met een wit strand en palmbomen! Hier hebben we de hele dag kunnen snorkelen, zwemmen en zonnen. Genieten! We zijn allemaal wat bruiner of roder geworden. De avond sloten we af met een kampvuur met marshmallows op stokjes boven het vuur en gitaarspel en zang van de jongeren. 's Avonds konden we op het strand slapen onder de sterrenhemel. (meer…)


De reis naar Ierland was een leerzame en onvergetelijke ervaring, voor zowel de leerlingen als de begeleiders. We hebben ontzettend veel gedaan en meegemaakt. Maandag kwamen we aan op het vliegveld van Dublin. Twee leerlingen vonden het vliegen nogal spannend, omdat ze dit nog nooit eerder hadden gedaan. Vol goede moed kwamen we aan bij ICE, de taalschool voor de leerlingen. Na een eerste les vol met toetsen kwamen de gastgezinnen ons ophalen. De leerlingen waren heel nieuwsgierig in welk gastgezin ze terecht kwamen en konden niet wachten om iedereen te ontmoeten. Al snel werd duidelijk dat iedereen een geweldig lief, leuk en zorgzaam gastgezin had.  (meer…)