Morgen is het paarse vrijdag. Dit wordt op meer dan 600 scholen in Nederland gevierd en dit aantal groei snel. Op paarse vrijdag kun je, door het dragen van paarse kleding en accessoires, een signaal sturen aan jouw medeleerlingen die zich om welke reden dan ook 'anders ' voelen. Je laat zo zien dat ze zich niet hoeven te schamen om wie of wat ze zijn, maar dat jij ze juist accepteert en waardeert! Het is een positieve boodschap voor tolerantie voor diversiteit!

Als je niks paars hebt, kun je ook andere felle kleuren aantrekken. Bij de poort worden morgen ook paarse armbandjes uitgedeeld. Op paarse vrijdag is vanaf 14.00 uur in lokaal 25 een inloopmiddag. Iedereen die interesse in of vragen aan InDifferent heeft is welkom! 


InDifferent heeft als doel om tolerantie ten opzichte van diversiteit te stimuleren op school.
Maar wat is tolerantie eigenlijk? Hoe tolerant ben jij? En hoe is het op dit moment gesteld met tolerantie op onze school? InDifferent wil heel graag antwoorden op deze vragen.
Vul aub de Tolerantie test in! Aan het einde van de week publiceren we de antwoorden op de webpagina en op social media.

https://goo.gl/forms/jeWO8IKcF2KW3h8q2

Volg je InDifferent al op sociale media?
We gaan dit jaar allerlei dingen organiseren, door ons te volgen blijf je op de hoogte!


Like de facebookpagina: https://www.facebook.com/InDifferent-160597107914149/

Volg ons op Instagram: https://www.instagram.com/indifferentdwc/


Om diversiteit bespreekbaar te maken, is op initiatief van leerlingen een groep opgericht, genaamd InDifferent. InDifferent vindt dat de school een veilige plek moet zijn voor iedereen. Dit is niet altijd vanzelfsprekend, met name voor jongeren met een buitenlandse afkomst, een religieuze afkomst, jongeren met een fysieke of mentale beperking of voor LGBTQ+* jongeren. InDifferent wil een omgeving creëren waar je mag uitkomen voor wie je bent en hoe je wil zijn. Immers; iedereen is anders, iedereen is gelijk.

Alles wat je moet weten over InDifferent vind je hier. Bekijk ook de video! Volg InDifferent bovendien op social media, zodat je op de hoogte blijft van alles wat we doen!