De week van respect was voor InDifferent in veel opzichten een groot succes!

De presentaties in de brugklassen verliepen heel goed. Leden van InDifferent vertelden voor een klas over hun eigen ervaringen met respect, pesten of hun ervaringen met het uitkomen voor wie ze zijn. Het is bijzonder dapper om zulke persoonlijke dingen te durven delen. 
De reacties van de leerlingen en de mentoren waren positief. 

(meer…)


Iedereen heeft andere ideeën over respect. Wij zijn heel benieuwd naar jouw ideeën, dus doe de enquete en deel je mening met ons!

Vandaag is de Week van Respect begonnen.  

Tijdens deze week worden in het hele land gastlessen, themaweken, wedstrijden, debatten en nog vele andere activiteiten georganiseerd.
Ook op het Dorenweerd College wordt aandacht aan respect besteedt, dat wordt georganiseerd door InDifferent.

(meer…)


Wat is respect?
Wat is het belang van respect?
Wat betekent respect voor jou?
Hoe merk je of iemand respect voor je heeft?

Respect is belangrijk, maar voor iedereen anders. Omdat InDifferent benieuwd is naar jouw gedachten over respect, vragen we jou om deze te verbeelden.Dat mag op alle mogelijke manieren: een tekening, schilderij, kunstwerk, muziekstuk, poster, vlog, blog, verhaal, film, presentatie, dans, gedicht of wat je zelf wil! Samen of alleen. Anoniem mag ook. Meld je aan en stuur jouw inzending voor 1 november naar indifferentdwc@dorenweerd.nl

Van 5 tot 9 november is het de internationale week van respect. De resultaten worden gepubliceerd tijdens deze week. De week wordt afgesloten met een filmavond voor alle leerlingen van het Dorenweerd College. Voorafgaand aan de filmvertoning worden alle resultaten getoond. 

Als je vragen hebt, je wil aanmelden, als je wil samenwerken met anderen of als je hulp nodig hebt, mail naar indifferentdwc@dorenweerd.nl


Donderdag 19 april is de Landelijke Dag tegen Pesten. In alle brugklassen wordt hier in de mentorlessen aandacht aan besteed. De leerlingen van InDifferent hebben meegedacht over de invulling van de lessen en deze leerlingen geven ook de introductie van de mentorlessen. Voor alle brugklasleerlingen is een kaart ontworpen die zij mogen schrijven aan een ander waarin de nadruk wordt gelegd op het geven van een compliment. Wij willen namelijk een school zijn waarin iedereen zich veilig voelt en waarin iedereen gelijk is.


Morgen is het paarse vrijdag. Dit wordt op meer dan 600 scholen in Nederland gevierd en dit aantal groei snel. Op paarse vrijdag kun je, door het dragen van paarse kleding en accessoires, een signaal sturen aan jouw medeleerlingen die zich om welke reden dan ook 'anders ' voelen. Je laat zo zien dat ze zich niet hoeven te schamen om wie of wat ze zijn, maar dat jij ze juist accepteert en waardeert! Het is een positieve boodschap voor tolerantie voor diversiteit!

Als je niks paars hebt, kun je ook andere felle kleuren aantrekken. Bij de poort worden morgen ook paarse armbandjes uitgedeeld. Op paarse vrijdag is vanaf 14.00 uur in lokaal 25 een inloopmiddag. Iedereen die interesse in of vragen aan InDifferent heeft is welkom! 


InDifferent heeft als doel om tolerantie ten opzichte van diversiteit te stimuleren op school.
Maar wat is tolerantie eigenlijk? Hoe tolerant ben jij? En hoe is het op dit moment gesteld met tolerantie op onze school? InDifferent wil heel graag antwoorden op deze vragen.
Vul aub de Tolerantie test in! Aan het einde van de week publiceren we de antwoorden op de webpagina en op social media.

https://goo.gl/forms/jeWO8IKcF2KW3h8q2

Volg je InDifferent al op sociale media?
We gaan dit jaar allerlei dingen organiseren, door ons te volgen blijf je op de hoogte!


Like de facebookpagina: https://www.facebook.com/InDifferent-160597107914149/

Volg ons op Instagram: https://www.instagram.com/indifferentdwc/


Om diversiteit bespreekbaar te maken, is op initiatief van leerlingen een groep opgericht, genaamd InDifferent. InDifferent vindt dat de school een veilige plek moet zijn voor iedereen. Dit is niet altijd vanzelfsprekend, met name voor jongeren met een buitenlandse afkomst, een religieuze afkomst, jongeren met een fysieke of mentale beperking of voor LGBTQ+* jongeren. InDifferent wil een omgeving creëren waar je mag uitkomen voor wie je bent en hoe je wil zijn. Immers; iedereen is anders, iedereen is gelijk.

Alles wat je moet weten over InDifferent vind je hier. Bekijk ook de video! Volg InDifferent bovendien op social media, zodat je op de hoogte blijft van alles wat we doen!