Leerlingen uit 4 havo hebben tijdens de Week Ander Onderwijs een bezoek gebracht aan Berlijn. Bekijk hier enkele foto's van deze reis! 


Tijdens de WAO hebben leerlingen uit 3 havo deelgenomen aan de Battlefieldtour. Het doel van deze dag was leerlingen een beeld te geven van het verloop van de Slag om Arnhem. Leerlingen verdiepten zich in de geschiedenis van de plaats waar zij wonen, leven en naar school gaan. Met de fiets zijn zij langs verschillende historische plekken in de omgeving gegaan. 

Bekijk hier enkele foto's van de Battlefieldtour. 


Nog een paar dagen en dan is de zomervakantie weer voorbij. Hopelijk heb je genoten van de vakantie en ben je voldoende uitgerust om volgende week weer aan de slag te gaan. Bekijk hieronder de uitnodidingen voor de introductiedagen van volgende week:

Leerjaar 1 1B introductiebrief aug 2017
  1T introductiebrief aug 2017
   
Leerjaar 2 2M introductiebrief aug 2017
  2H introductiebrief aug 2017
  2V introductiebrief aug 2017
  2T introductiebrief aug 2017
   
Leerjaar 3 3M introductiebrief aug 2017
  3H introductiebrief aug 2017
  3V introductiebrief aug 2017
  3T introductiebrief aug 2017
   
Leerjaar 4 4M introductiebrief aug 2017
  4H introductiebrief aug 2017
  4V introductiebrief aug 2017
   
Leerjaar 5 5H introductiebrief aug 2017
  5V introductiebrief aug 2017
   
Leerjaar 6 6V introductiebrief aug 2017

 

We zijn enorm trots op de eindexamenkandidaten van dit schooljaar.

Op zowel de mavoafdeling, havoafdeling en onze vwo afdeling een slagingpercentage van boven de 92%.

Mavo 97 %

Havo 93 %          klik hier om de geslaagden na het tweede tijdvak te zien

Vwo  92 %


Amber van der Hoek (2H1) en Rianne Kok (2H3) zijn finalisten van de jaarlijkse poëziewedstrijd van Het Poëziepaleis. In de week van de poëzie is tijdens de lessen taalvaardigheid aandacht besteed aan het lezen en schrijven van gedichten. Leerlingen konden vervolgens hun gedicht insturen en meedingen naar een finaleplaats. Uit meer dan drieduizend inzendingen zijn de gedichten van Amber en Rianne gekozen. Hun gedichten zijn opgenomen in de DoeMaarDichtMaar poëziebundel. Een hele knappe prestatie, Amber en Rianne! (meer…)

Wij feliciteren onderstaande leerlingen met het behalen van hun diploma.

Geslaagden MAVO

Geslaagden HAVO

Geslaagden VWO


Dankzij de Bootcamp-sponsoractie, verzorgd door Bootcamp Oosterbeek, hebben de leerlingen van het 2e en 3e jaar havo, vwo en tto gezamenlijk €7303 opgehaald. Dit fantastische bedrag komt ten goede aan het Dorenweerd Alpe d’HuZes-team, dat donderdag 1 juni de Alpe d'Huez opfietst. Bedankt voor jullie inzet en bijdragen!


Op dinsdag 7 maart presenteerden leerlingen uit 5 havo en 6 vwo hun profielwerkstuk. Door middel van een presentatie in een lokaal of een poster lieten zij vol enthousiasme aan medeleerlingen, ouders en docenten zien welke resultaten er uit hun onderzoek kwamen. De winnaars van de Profielwerkstuk Award zijn dit jaar Esmee, Floor, Merel, Siranne, Jan-Hein, Christian en Marijn. Een knappe prestatie, gefeliciteerd!   


Leerlingen uit havo-2 en vwo-2 maakten tijdens het project Cross Your Borders kennis met verschillende ontwikkelingslanden en de wereldproblematiek. Door diverse uitdagende opdrachten leerden zij over grenzen heen te kijken en ontdekten zij de wereld. Tijdens dit driedaagse onderwijsproject onderzochten leerlingen samen in groepen een ontwikkelingsland en maakten zij hierover een creatieve presentatie. Ook werd er aandacht besteed aan mondiale vraagstukken. 

IMG_8559 IMG_8569


Leerlingen uit havo-3 en vwo-3 hebben tijdens de WAO onder andere deelgenomen aan de Battle Field Tour. Het Dorenweerd College ligt in een gebied waar tijdens de Tweede Wereldoorlog de Slag om Arnhem plaatsvond. Onder begeleiding van een aantal docenten verkenden de leerlingen deze streek per fiets. Tijdens de rondleiding werden verschillende historische plekken bezocht. Daar legden veteranen beeldend  uit wat zich daar af heeft gespeeld. De leerlingen namen onder andere een kijkje in de kerk van Oosterbeek en bij de John Frost brug. De dag werd afgesloten met een kanotocht op dezelfde plaats als waar de Polen de Rijn over probeerden te steken. 

Bekijk hier de video die Omroep Gelderland over de Battle Field Tour heeft gemaakt. 

IMG_8523 IMG_8518
IMG_8522 IMG_8526