We zijn enorm trots op de eindexamenkandidaten van dit schooljaar.

Op zowel de mavoafdeling, havoafdeling en onze vwo afdeling een slagingpercentage van boven de 92%.

Mavo 97 %

Havo 93 %          klik hier om de geslaagden na het tweede tijdvak te zien

Vwo  92 %


Amber van der Hoek (2H1) en Rianne Kok (2H3) zijn finalisten van de jaarlijkse poëziewedstrijd van Het Poëziepaleis. In de week van de poëzie is tijdens de lessen taalvaardigheid aandacht besteed aan het lezen en schrijven van gedichten. Leerlingen konden vervolgens hun gedicht insturen en meedingen naar een finaleplaats. Uit meer dan drieduizend inzendingen zijn de gedichten van Amber en Rianne gekozen. Hun gedichten zijn opgenomen in de DoeMaarDichtMaar poëziebundel. Een hele knappe prestatie, Amber en Rianne! (meer…)

Wij feliciteren onderstaande leerlingen met het behalen van hun diploma.

Geslaagden MAVO

Geslaagden HAVO

Geslaagden VWO


Dankzij de Bootcamp-sponsoractie, verzorgd door Bootcamp Oosterbeek, hebben de leerlingen van het 2e en 3e jaar havo, vwo en tto gezamenlijk €7303 opgehaald. Dit fantastische bedrag komt ten goede aan het Dorenweerd Alpe d’HuZes-team, dat donderdag 1 juni de Alpe d'Huez opfietst. Bedankt voor jullie inzet en bijdragen!


Op dinsdag 7 maart presenteerden leerlingen uit 5 havo en 6 vwo hun profielwerkstuk. Door middel van een presentatie in een lokaal of een poster lieten zij vol enthousiasme aan medeleerlingen, ouders en docenten zien welke resultaten er uit hun onderzoek kwamen. De winnaars van de Profielwerkstuk Award zijn dit jaar Esmee, Floor, Merel, Siranne, Jan-Hein, Christian en Marijn. Een knappe prestatie, gefeliciteerd!   


Leerlingen uit havo-2 en vwo-2 maakten tijdens het project Cross Your Borders kennis met verschillende ontwikkelingslanden en de wereldproblematiek. Door diverse uitdagende opdrachten leerden zij over grenzen heen te kijken en ontdekten zij de wereld. Tijdens dit driedaagse onderwijsproject onderzochten leerlingen samen in groepen een ontwikkelingsland en maakten zij hierover een creatieve presentatie. Ook werd er aandacht besteed aan mondiale vraagstukken. 

IMG_8559 IMG_8569


Leerlingen uit havo-3 en vwo-3 hebben tijdens de WAO onder andere deelgenomen aan de Battle Field Tour. Het Dorenweerd College ligt in een gebied waar tijdens de Tweede Wereldoorlog de Slag om Arnhem plaatsvond. Onder begeleiding van een aantal docenten verkenden de leerlingen deze streek per fiets. Tijdens de rondleiding werden verschillende historische plekken bezocht. Daar legden veteranen beeldend  uit wat zich daar af heeft gespeeld. De leerlingen namen onder andere een kijkje in de kerk van Oosterbeek en bij de John Frost brug. De dag werd afgesloten met een kanotocht op dezelfde plaats als waar de Polen de Rijn over probeerden te steken. 

Bekijk hier de video die Omroep Gelderland over de Battle Field Tour heeft gemaakt. 

IMG_8523 IMG_8518
IMG_8522 IMG_8526


Twee leerlingen uit havo-5 zijn met hun profielwerkstuk over insecten als voedingsbron van de toekomst genomineerd voor de Food Valley Havo PWS-Prijs. Op donderdag 7 april mogen Eric en Marinda op de Christelijke Hogeschool Ede een korte presentatie geven over hun profielwerkstuk. Daarna wordt gekeken of ze de eerste, tweede of derde prijs hebben gewonnen. Wij zijn uiteraard hartstikke trots op deze prestatie! Eric en Marinda waren al de winnaars van de PWS-award (havo natuurprofielen) op het Dorenweerd College.

IMAG2555 IMAG2554

Luxorconcerten

21 maart 2016


Woensdag 16 en donderdag 17 maart hebben medewerkers, leerlingen en ouders genoten van de Luxorconcerten van onze muziekleerlingen. Het waren twee fantastische avonden en de optredens waren van bijzonder hoog niveau. Het is mooi om te zien wat de leerlingen bij dit examenvak geleerd hebben; op muzikaal vlak én als het gaat om samenwerken. Leerlingen die nog niet in de examenklassen zitten, speelden mee ter begeleiding. 

20160316_204748_LLS (2) 20160317_214100_LLS 20160317_215130_LLS (1)

Bezoek uit België

3 maart 2016


Woensdag 24 en donderdag 25 februari heeft het Dorenweerd College bezoek gehad van leerlingen uit Waregem (België). De leerlingen hebben deelgenomen aan een debatsessie van mevrouw van Poederooijen en diverse leerlingen uit havo-4. Het debat was een succes en de leerlingen hebben veel van elkaar geleerd! 's Avonds is er heerlijk gedineerd bij 'la Cubanita' in Arnhem. De volgende dag was het al vroeg licht. Naast het bezoeken van verschillende lessen, trokken de leerlingen hun sportbroeken en t-shirts aan, want er stond een sportief programma in de gymzaal op de planning. Het bliksembezoek aan Nederland is vrijdag afgerond met een bezoek aan Amsterdam. Voor een impressie van deze geweldige dagen, bekijk de foto's! 

IMG_1262 IMG_1258 IMG_1256 IMG_1255