Aanmelden expeditie Zuid-Afrika is mogelijk tot en met woensdag 21 juni!!

Het motivatieformulier kun je vinden op:
Magister/ELO/Studiewijzer/Internationalisering/aanmelding expeditie Zuid-Afrika.

In februari zijn een aantal leerlingen onder begeleiding van twee docenten naar de Filipijnen geweest. Benieuwd hoe dat was? Bekijk de video! 


Maandag was het zover: we mochten weer naar een project. Deze keer een school voor 'speciale' kinderen. Op de school zitten kinderen die in het regulier onderwijs niet mee kunnen komen. Vooral kinderen met autisme en down-syndroom zitten op deze school. Spannend, omdat we niet wisten wat we konden verwachten. Op de school aangekomen mochten we in de klas meekijken. In de klassen waren maar weinig kinderen, omdat de chauffeurs van de jeepneys (het openbaar vervoer hier) aan het staken waren, dus niet alle kinderen konden op school komen. Hierdoor was het niet minder indrukwekkend. In de klas met de kleine kinderen stuiterden ze door de klas en ging er een meisje uit het niks bij een van onze jongeren op schoot zitten. Bij de oudere kinderen van 13 jaar en ouder zagen we vooral erg laag intelligente jongens die toch wel heel bijzonder gedrag lieten zien. Veel tics en flink onafgestemd gedrag. Zo werden de stoelen onder onze billen vandaan gehaald toen ze de opdracht kregen het lokaal op te ruimen. (meer…)


Onze vijfdaagse trip zit er inmiddels op. Afgelopen woensdag vertrokken we naar Bohol, een eiland in de buurt van Cebu City. We vertrokken die ochtend al vroeg om lang te kunnen genieten op het eiland. Met een grote veerpont, een stukje met de busjes en daarna op een wel hele mooie boot: een soort vissersboot met drijvers aan de zijkant die ons naar een heel tropisch eiland bracht met een wit strand en palmbomen! Hier hebben we de hele dag kunnen snorkelen, zwemmen en zonnen. Genieten! We zijn allemaal wat bruiner of roder geworden. De avond sloten we af met een kampvuur met marshmallows op stokjes boven het vuur en gitaarspel en zang van de jongeren. 's Avonds konden we op het strand slapen onder de sterrenhemel. (meer…)


Bij aankomst op Cebu, was het in de Filipijnen ochtend. Voor ons gevoel (de Nederlandse klok), was het nog midden in de nacht. Maar na een nacht over te hebben geslagen, stond er een leuk en druk programma op de planning. Op weg naar een mooi uitzichtpunt over Cebu City deed iedereen hard zijn best om wakker te blijven. Het uitzicht boven op de berg maakte iedereen weer wakker. Hier hebben we de eerste foto’s gemaakt en direct al gekletst met jongeren van onze leeftijd. We hebben het meteen door; de lokale bevolking is hier heel vriendelijk en gastvrij. Na ons eerste avontuur was het tijd om naar bed te gaan, in de hoop dat we niet te veel last hadden van de jetlag. (meer…)