Om kwart voor zeven moesten we op school zijn. We zijn met de bus naar Den Haag gegaan. De busrit heen was erg rustig met wat mensen die muziek draaiden via hun speakers. Er was geen file of andere verhinderingen dus waren we ruim op tijd. Toen we aan kwamen kregen we een uur vrije tijd. In die tijd hebben veel mensen verschillende dingen gedaan. Na de vrije tijd gingen we naar het Escher museum. Daar moesten we opdrachten maken die met het museum te maken hadden. Er waren ook veel leuke dingen te doen in het museum. We hebben quizjes gedaan en diverse opdrachten. Toen we daar mee klaar waren kregen we weer een uur vrije tijd. We hebben toen een de stad bekeken en wat gegeten. Na de vrije tijd gingen we naar het begin van de rondleiding door de tweede kamer, waar we werden ingelicht over alles. We moesten daar onze tassen en mobiels laten omdat die niet mee mochten in de tweede kamer. Toen we bij de tweede kamer aankwamen moesten we eerst langs de beveiliging die onze jassen etc. controleerde. Ook wij moesten door een poortje. Langs de beveiliging moesten we onze jassen etc. in een kast/garderobe stoppen en die werd op slot gedaan. Wat ik jammer vond, was dat we onze petten en telefoon moesten inleveren. Hierdoor heb ik geen foto’s kunnen maken van Geert Wilders. Vervolgens liepen we naar de grote vergaderzaal van de tweede kamer. Daar gingen we zitten bij het vak van de toeschouwers. Ze waren aan het debatteren over de uitgaven die naar defensie gingen. Na daar een half uur te hebben gezeten gingen we naar de ridderzaal. Daar hebben we nog wat informatie gekregen over de ridderzaal, waarvoor deze werd gebruikt etc. Na de ridderzaal zijn we terug gelopen naar het begin van de rondleiding, daar hebben we nog een kleine quiz gedaan. Tijdens de hele rondleiding kon je namelijk munten verdienen en aan het eind kreeg degene met de meeste munten een prijs. Na de prijsuitreiking zijn we meteen naar de bus gegaan die terug naar Doorwerth ging. De terugreis was erg vermoeiend aangezien het heel warm was en er veel muziek door elkaar werd gedraaid. Ook was iedereen moe dus was er niet heel veel aan. Toen we aankwamen in Doorwerth gingen er veel mensen gelijk door naar de scholenmarkt. 

– Hugo Koenders

Bekijk hier enkele foto's van de excursie naar Den Haag!


Morgen is het paarse vrijdag. Dit wordt op meer dan 600 scholen in Nederland gevierd en dit aantal groei snel. Op paarse vrijdag kun je, door het dragen van paarse kleding en accessoires, een signaal sturen aan jouw medeleerlingen die zich om welke reden dan ook 'anders ' voelen. Je laat zo zien dat ze zich niet hoeven te schamen om wie of wat ze zijn, maar dat jij ze juist accepteert en waardeert! Het is een positieve boodschap voor tolerantie voor diversiteit!

Als je niks paars hebt, kun je ook andere felle kleuren aantrekken. Bij de poort worden morgen ook paarse armbandjes uitgedeeld. Op paarse vrijdag is vanaf 14.00 uur in lokaal 25 een inloopmiddag. Iedereen die interesse in of vragen aan InDifferent heeft is welkom! 


InDifferent heeft als doel om tolerantie ten opzichte van diversiteit te stimuleren op school.
Maar wat is tolerantie eigenlijk? Hoe tolerant ben jij? En hoe is het op dit moment gesteld met tolerantie op onze school? InDifferent wil heel graag antwoorden op deze vragen.
Vul aub de Tolerantie test in! Aan het einde van de week publiceren we de antwoorden op de webpagina en op social media.

https://goo.gl/forms/jeWO8IKcF2KW3h8q2

Volg je InDifferent al op sociale media?
We gaan dit jaar allerlei dingen organiseren, door ons te volgen blijf je op de hoogte!


Like de facebookpagina: https://www.facebook.com/InDifferent-160597107914149/

Volg ons op Instagram: https://www.instagram.com/indifferentdwc/


Om diversiteit bespreekbaar te maken, is op initiatief van leerlingen een groep opgericht, genaamd InDifferent. InDifferent vindt dat de school een veilige plek moet zijn voor iedereen. Dit is niet altijd vanzelfsprekend, met name voor jongeren met een buitenlandse afkomst, een religieuze afkomst, jongeren met een fysieke of mentale beperking of voor LGBTQ+* jongeren. InDifferent wil een omgeving creëren waar je mag uitkomen voor wie je bent en hoe je wil zijn. Immers; iedereen is anders, iedereen is gelijk.

Alles wat je moet weten over InDifferent vind je hier. Bekijk ook de video! Volg InDifferent bovendien op social media, zodat je op de hoogte blijft van alles wat we doen! 
 


Op 28 november bracht Sinterklaas een bezoek aan het Dorenweerd College. Bekijk hier een aantal foto's! 


Dit jaar kon je je als je in mavo 4 zat opgeven voor het debatteren tegen anderen scholen over bepaalde stellingen. Hier deden 12 leerlingen aan mee. Deze stellingen kregen wij van tevoren thuis gestuurd, zodat we deze goed konden uitzoeken. Voor elke stelling moesten we de voors- en tegens verzinnen om deze uiteindelijk te gebruiken voor de dag zelf. Op de dag zelf waren we natuurlijk allemaal netjes;  de meeste jongens strak in het pak en meisjes op hakken en mooie jurkjes of bloesjes. Hiermee maakte we natuurlijk al een mooi statement. We gingen eerst een korte workshop doen waarbij we leerde hoe je je mening en argument moet presenteren en duidelijk laat overkomen. Hierna begonnen de eerste rondes en ging je dus tegen anderen scholen debatteren. In deze eerste rondes wonnen we natuurlijk en gingen we door naar de finale! In de finale werden we uiteindelijk 2de. We waren natuurlijk allemaal heel trots en iedereen heeft heel erg genoten en veel geleerd van deze dag. Niemand klaagde deze dag, iedereen genoot volop omdat we allemaal dat deden wat we leuk vonden. Voor mij persoonlijk: ik vind het altijd erg leuk om me met dingen te bemoeien en mijn mening te uiten. Het was echt een super leuke dag die ik nooit meer zal vergeten, een hele ervaring rijker! 

 – Helena Hubrecht (4m2) 

Bekijk hier enkele foto's van het Lagerhuis! 

 

De tweede editie van DorenToday staat vanaf vandaag online en boordevol nieuwe artikelen. Wat heeft onze rector bijvoorbeeld te zeggen over de schoolkrant? Wat vond Marianne Thieme (Partij van de Dieren) van haar schooltijd hier? En hoe is het om als acteur op het Dorenweerd College te zitten? Je leest het allemaal in de tweede editie van DorenToday!


Op woensdagmidag 10 januari vinden de minilessen plaats op het Dorenweerd. Groep-8-leerlingen kunnen die middag een kijkje komen nemen op onze school. Je volgt drie verschillende lessen en ervaart hoe een dag op de middelbare school eruit ziet. Brugklasleerlingen zijn aanwezig om je te begeleiden en al je vragen te beantwoorden. Wil jij deelnemen aan de minilessen? Schrijf je dan nu in! 

Bekijk hier alle voorlichtingsdata!