Op woensdag 7 en donderdag 8 februari zijn alle brugklasleerlingen een dagje gaan skiën in Winterberg (Duitsland). Het waren twee gezellige dagen met mooi weer en goede skicondities. De leerlingen hebben genoten van de sneeuw en het ski-plezier! Dank aan de gymsectie voor deze geslaagde dag! Bekijk hier een aantal foto's van de skidagen. 


Eindelijk kunnen we gaan vlammen, maar eerst uitleg over de gang van zaken. In drie rondes moeten we proberen om andere groepen te verslaan. We hebben er zin in en ontdekken dat we tijdens de eerste sessie met onze V-rede, die Esmee had voorbereid, een goede slag slaan. De jury bestaat uit gemeenteraadsleden of oud-docenten en zij vinden dat we met die V-rede inderdaad gewonnen hebben, maar de volle eerste ronde verliezen we net; met 4 tegen 3 punten. Je kunt punten verdienen door goede argumenten, je voordracht, teamwork of humor en zo zijn er zeven onderdelen. Kiki en Job winnen ook hun 1-op-1 debat. In het heetst van de strijd vergeten we soms wat humor en theater in te brengen en dat maakt dat we uiteindelijk 1 ronde winnen en 2 verliezen. Al met al zo’n geslaagde dag dat de meesten volgend jaar weer mee willen doen. 


TTO 4 & 5 participated in a Shakespeare Workshop given by a British Theatre group. Both groups were introduced to Shakespeare’s Macbeth, which is part of their exam curriculum. 


On Thursday, January 25th, Max de Bot, Alana Peters, Maxim Slothouber, Brendon Arany, Manouk van den Hout , Isolde Janssen, Fe van Eldik, and Daan Schram competed in the school finals for the  TTO Junior Speaking Contest.  The students gave a 3 minute speech on “Living My Fantasty”. The students were amazing. The audience choose  Max de Bot (3T1) to represent Dorenweerd College at the regional finals at the Kandinsky College in Nijmegen on February 22nd.  

TTO

Het Nationaal Kampioenschap Veldrijden was op 14 januari in Surhuisterveen in Friesland. Hugo deed mee in de categorie Nieuwelingen (jongens van 15 en 16 jaar). Hij heeft zilver gewonnen in een wedstrijd waarbij nummer 1 en 2 spannende strijd voerden om de kampioenstrui.


Zit jij in groep 7 of 8 van de basisschool en wil jij binnenkort een kijkje komen nemen op het Dorenweerd? Dat kan! Vanaf 22 januari kun je deelnemen aan de Dorenweerd Experience! Je loopt dan mee met twee leerlingen die nu al in de brugklas zitten. Samen volg je een paar lessen. En natuurlijk kun je al jouw vragen aan de brugklasleerlingen stellen. 

Meld je nu aan voor de Dorenweerd Experience! 


Bekijk hier DorenToday, dé nieuwsuitzending van het Dorenweerd College! Zit je in groep 8 en heb je altijd al willen weten wat er verandert als je brugklasser wordt? Blijf dan zeker kijken! 


In de bijlage Schoolkeuze van de Gelderlander staat een foutief percentage zittenblijven van 26,9%. Dit moet zijn 4,5%
De Gelderlander heeft toegezegd een rectificatie te plaatsen in de schoolkrant.

Klik hier om de rectificatie van De Gelderlander te bekijken.


Heeft jouw docent de afgelopen les een grappige, bijzondere of leuke uitspraak gedaan en wil jij graag dat alle leerlingen kunnen meegenieten van deze uitspraak?
Stuur dan een mailtje naar schoolkrant@dorenweerd.nl en wie weet staat jouw docent in de volgende editie van DorenToday! Vergeet niet de naam van de docent te vermelden. 
Let op: ingezonden uitspraken moeten eerst bevestigd worden door de betreffende docent(e) voordat deze worden geplaatst in de schoolkrant.


Dinsdag 19 december 2017 hebben Laura, Evy, Carlijn en Rosemarijn een kerstfeest georganiseerd voor de vluchtelingkinderen op de Wegwijzer. Dit idee was van Babette Laarhoven, zij had het met haar groepje als voorstel ingediend tijdens de Jeugd Gemeente Raad. Tijdens de voorbereidingen zijn we druk bezig geweest met de inkopen en de uitnodiging. Er moest veel gekocht worden, want ieder kind kreeg een cadeau en wat lekkers voor mee naar huis. De gemeente had dan ook geld voor ons vrijgemaakt en hiervan hebben we super leuke cadeaus voor de kinderen kunnen kopen. De kinderen kwamen uit groep 1 t/m 8 en de meeste woonden hier slechts 2 jaar in Nederland. (meer…)