Vertrek
Nou begint onze reis naar Alpe D’Huzes. Het is dan wel zeven uur rijden, maar het eerste uurtje was het lekker rustig. Na 365 km kwamen we in Luxemburg aan en namen we een pauze, voor we verder gingen richting Frankrijk. Na wat gekibbel tussen diehard-supporter Thomas van NEC en Vitesse-analist meneer Breeveld, konden we wel raden wat de uitslag werd voor de wedstrijd van NEK tegen NAC. Na een tolweg van vele kilometers moesten we tol betalen. En ja, de Fransen zijn klein, want meneer Jongmans kon niet bij het appartaat voor het wisselgeld. (meer…)


Afgelopen Hemelvaartsdag zijn 25 leerlingen uit verschillende klassen bij elkaar gekomen om samen met Elmar Noteboom de wanden van de aula te beschilderen. De leerlingen namen vrijwillig deel aan dit project, ze mochten allen een eigen kunstwerk ontwerpen met als enige regel dat het een positieve toevoeging aan de aula moest zijn. De muurschildering is nog niet helemaal af, maar de aula ziet er nu al spectaculair uit! Dinsdag 30 mei gaan de leerlingen er verder aan werken, het is de bedoeling dat het daarna klaar is. Om 15.00 uur wordt de aula geopend voor publiek. Iedereen die wil komen kijken, is van harte welkom!

Volgend schooljaar gaan we verder met de andere muren van de aula. Mocht je je hiervoor alvast willen opgeven, kan dat bij Elmar Noteboom via emailadres e.noteboom@dorenweerd.nl


Dankzij de Bootcamp-sponsoractie, verzorgd door Bootcamp Oosterbeek, hebben de leerlingen van het 2e en 3e jaar havo, vwo en tto gezamenlijk €7303 opgehaald. Dit fantastische bedrag komt ten goede aan het Dorenweerd Alpe d’HuZes-team, dat donderdag 1 juni de Alpe d'Huez opfietst. Bedankt voor jullie inzet en bijdragen!


Van 15 tot en met 19 mei namen tien leerlingen uit 4 vwo deel aan het Model European Parliament (MEP). Samen met leerlingen van twaalf Gelderlandse scholen zijn zij afgelopen week in Arnhem gweest. Elke school vertegenwoordigde met hun delegatie een bepaalde Europese lidstaat. Wij vertegenwoordigden dit jaar Denemarken. In drie dagen werden tien Europese problemen zo goed mogelijk opgelost. In een commissie werkte iedere leerling samen met twaalf leerlingen van de andere scholen onder leiding van een 5 vwo-er die vorig jaar had gewonnen (van onze school Esmee Streefkerk). Op donderdag en vrijdag volgde een plenair debat in het gemeentehuis van Arnhem. Voorbereiden, lobbyen, debatteren, wandelgang gesprekken voeren en avondprogramma’s volgen, maar vooral veel plezier, dat is MEP!

Bekijk hier enkele foto's van MEP 2017! 

Op maandag 8 mei vertrokken we met 16 tvwo3 leerlingen en 2 begeleiders naar Krakau, Polen. De reis verliep voorspoedig en na aankomst verliet iedereen de parkeerplaats met zijn/haar gastgezin. Het weerzien met de leerlingen uit Polen was allerhartelijkst.

(meer…)


Verschillende leerlingen van het Dorenweerd hebben in maart deelgenomen aan de Kangoeroewedstrijd 2017; de grootste reken- en wiskundewedstrijd van Nederland. Rembrandt en Yarno uit 1b2 hebben op mavo/havo-niveau gewonnen. De winnaars op havo/vwo-niveau zijn Amadou en Jip als duo en Elise Korsmit als individuele deelnemer. Gefeliciteerd! 


Op donderdag 11 mei heeft een aantal leerlingen uit 2-tto deelgenomen aan de Cricket Challenge 2017. Dit is de derde keer dat wij aan dit landelijke project voor tto-scholen hebben meegedaan. Vorig jaar waren wij als runner-up door naar de nationale finale. Dit keer hebben wij de gouden cup binnengesleept! Het was een super leuke en leerzame dag, waarbij de leerlingen constant Engels hebben gesproken. Op naar de nationale finale op dinsdag 20 juni 2017 in Utrecht! Bekijk hier enkele foto's van de Cricket Challenge! 

Music Night

15 mei 2017


De week na de meivakantie vond de tweede Week Ander Onderwijs (WAO) plaats op het Dorenweerd. Leerlingen van alle niveaus en uit alle leerjaren hebben deelgenomen aan allerlei (buitenschoolse) activiteiten en excursies. Ook vonden er verschillende taalreizen plaats tijdens de WAO. Benieuwd wat leerlingen tijdens de WAO hebben gedaan? Bekijk de foto's van de verschillende activiteiten! 

WAO


In de WAO zijn we met 3 mavo richting La Roche en Ardennen vertrokken voor een week teambuilding en survival. We vertrokken vanuit Doorwerth in de stromende regen en dit hielt aan tot aan Maastricht waar het weer speciaal voor ons opklaarde en het droog, maar wel fris werd. Aangekomen bij de camping waren de eerste activiteiten het opzetten van je eigen tent en het koken van je eigen maaltijd. Daarna gingen de leerlingen hout zoeken met meneer Kusters of lekker chillen in een tent en bij het kampvuur die met wiskundige precisie was aangestoken door meneer Kusters. De sfeer zat er direct goed in. Dit met het gitaarspel van meneer Penterman, meneer de Beukelaer, Marcus en Sanne. Maar vooral onder de bezielende leiding van Helena. (meer…)