Congratulations to the TTO students of 2018. Friday evening at Hotel de Wereld in Wageningen, the Dorenweerd students received their IB certificates for Language and Literature. This year, again, all students passed the International Baccalaureate for English. Dorenweerd is very proud of their achievements and wish them the best in the future. 


Wat is respect?
Wat is het belang van respect?
Wat betekent respect voor jou?
Hoe merk je of iemand respect voor je heeft?

Respect is belangrijk, maar voor iedereen anders. Omdat InDifferent benieuwd is naar jouw gedachten over respect, vragen we jou om deze te verbeelden.Dat mag op alle mogelijke manieren: een tekening, schilderij, kunstwerk, muziekstuk, poster, vlog, blog, verhaal, film, presentatie, dans, gedicht of wat je zelf wil! Samen of alleen. Anoniem mag ook. Meld je aan en stuur jouw inzending voor 1 november naar indifferentdwc@dorenweerd.nl

Van 5 tot 9 november is het de internationale week van respect. De resultaten worden gepubliceerd tijdens deze week. De week wordt afgesloten met een filmavond voor alle leerlingen van het Dorenweerd College. Voorafgaand aan de filmvertoning worden alle resultaten getoond. 

Als je vragen hebt, je wil aanmelden, als je wil samenwerken met anderen of als je hulp nodig hebt, mail naar indifferentdwc@dorenweerd.nl


Ga jij naar de eerste klas en wil je een leuke, gezellige zaterdag met je nieuwe klasgenoten? Op zaterdag 1 september 2018 loopt het Dorenweerd College mee met de 72ste Airborne Wandeltocht. De deelname is kosteloos en er wordt gezorgd voor goede begeleiding. Voorafgaand aan de wandeling heb je een meet-and-greet met veteranen die hebben meegevochten tijdens de Tweede Wereldoorlog en ‘s middags loop je de 10 kilometer met je nieuwe klasgenoten.

Meld je vóór donderdag 30 augustus 12.00 uur aan door hier te klikken en het formulier in te vullen. Dan zien we je zaterdag 1 september in Oosterbeek!

Ben je bovenbouw leerling en lijkt jou dit ook leuk? Geef je dan op als begeleider!

Heb je vragen? Mail ons via d.vangeest@dorenweerd.nl


Nog een paar dagen en dan is de zomervakantie weer voorbij. Hopelijk heb je genoten van de vakantie en ben je voldoende uitgerust om volgende week weer aan de slag te gaan. Bekijk hieronder de uitnodidingen voor de introductiedagen van volgende week:

Brugklas  Introductiebrief brugklas 2018
   
Leerjaar 2  Introductiebrief 2 mavo 2018 
  Introductiebrief 2 havo 2018 
  Introductiebrief 2 vwo 2018
  Introductiebrief 2 tvwo 2018
   
Leerjaar 3  Introductiebrief 3 mavo 2018
  Introductiebrief 3 havo 2018
  Introductiebrief 3 vwo 2018
  Introductiebrief 3 tvwo 2018
   
Leerjaar 4  Introductiebrief 4 mavo 2018
  Introductiebrief 4 havo 2018
  Introductiebrief 4 vwo 2018
   
Leerjaar 5  Introductiebrief 5 havo 2018
  Introductiebrief 5 vwo 2018
   
Leerjaar 6  Introductiebrief 6 vwo 2018

 


Ook dit jaar hebben leerlingen uit havo 5 en vwo 6 weer examen gedaan in het vak tekenen.  De havisten zijn druk bezig geweest met het thema 'verleidelijk' en de vwo leerlingen hebben onderzoek gedaan naar het thema 'voorbeeldig'. De werkstukken zijn tijdens de lessen tekenen gemaakt gedurende een termijn van 16 (havo) en 28 (vwo) lesuren. Materiaal en werkwijze konden zelf gekozen worden. Daardoor is ieder werk uniek en de moeite waard om goed bekeken te worden. 

De eindwerken hebben we gebundeld in een digitaal boek en is te bekijken via de volgende link. Veel kijkplezier!

 

Dinsdag 19 juni vond de prijsuitreiking van de Natuurkunde Olympiade plaats. Namens het Dorenweerd College was Niels Vooijs daarbij aanwezig.

Niels heeft zich afgelopen schooljaar via een voorronde en een tussenronde weten te plaatsen voor de eindronde van de Natuurkunde Olympiade. Niels had zich in een luxe positie gemanoeuvreerd, want hetzelfde heeft hij ook met de Scheikunde Olympiade bereikt! Hij moest een keuze maken tussen de twee vakken aangezien de eindronde tegelijkertijd plaats vond. Zijn passie ligt bij de Natuurkunde en Wiskunde, dus de keuze was snel gemaakt. Niels heeft zich de afgelopen week in Utrecht volledig laten onderdompelen in de natuurkunde. Samen met vijftien andere scholieren uit het hele land heeft hij een razend interessant en uitdagend programma van zes dagen gevolgd op de Universiteit Utrecht. De week is uiteindelijk afgesloten met een practicumtoets en een theoretische toets. Te midden van de aanstormende Einsteins heeft Niels het uitstekend gedaan en uiteindelijk is hij als tiende geëindigd. Een werkelijk fenomenale prestatie waar Niels hard voor heeft gewerkt. Uiteraard hebben de zes jaar natuurkundelessen hem daarbij geholpen, maar ook de mogelijkheid om Wiskunde-D te volgen op het Dorenweerd College heeft aan deze prestatie bijgedragen. Top gedaan! 


TTO students from Dorenweerd College participated in OLMUN (Oldenburg Model United Nations) from June 12-15th. Eight students from TTO 3 and TTO 4 travelled to Germany to debate on various international topics with more than 800 students from Germany, USA, UK,  Hungary, the Netherlands and Belarussia. Our students represented Germany and Bolivia on the Security Council, General Assembly, Environmental Committee, Human Rights Council, and the Special Commission focussing on support for natural disasters.


Vijf Airborne Ambassadeurs van het Dorenweerd College doen op 22 september 2018 mee aan de herdenking van de Slag om Arnhem op de Ginkelse Heide. Zij horen bij de honderden parachutisten die gedropt worden uit oude Dakota's. Omroep Gelderland heeft Sven gevolgd, die straks ook een sprong boven de Ginkelse Heide gaat maken. Bekijk de reportage hier! 


Dit schooljaar heeft de sectie biologie weer meegedaan aan de Biologie Olympiade Junior (BOJ).  De voorronde van deze competitie is op school gehouden met alle 3 havo en 3 vwo klassen. Dit jaar sprong vooral de havo eruit met goede resultaten. Drie leerlingen hebben het zo goed gedaan dat ze door mochten naar de tweede ronde. Rianne Kok, Maaike Wrekenhorst en Bart van Ek zijn uitgenodigd om in Almere op de Aeres Hogeschool een hele dag door te brengen. Ze hebben hier een heel gevarieerd biologisch programma gevolgd. De dag werd weer afgesloten met een toets. Ook hier hebben ze het weer heel goed gedaan. Zo goed zelfs dat Bart en Maaike zich, samen met twintig  andere leerlingen(10 havo en 10 vwo), hebben weten te plaatsen voor de eindronde.

De eindronde vond plaats op de Van Hall Larenstein Hogeschool in Velp. Daar hebben Bart en Maaike twee hele leuke dagen doorgebracht. Het programma bestond uit diverse excursies, college's, practica en een afsluitende eindtoets. Uiteraard was er ook voldoende tijd voor ontspanning en gezelligheid. Ze hebben overnacht bij de oude steenfabriek Panoven in Zevenaar waar ook heerlijk gebarbecued is. 

Helaas zijn Bart en Maaike net buiten de prijzen gevallen, maar alleen al het doordringen tot de finale ronde betekende dat Bart en Maaike ruim 10.000 leerlingen achter zich hebben gehouden en is een fantastische prestatie. 


De zevende editie van DorenToday staat vanaf vandaag online en boordevol nieuwe artikelen. In deze editie kun je onder andere lezen welke docent 'Teachers have got talent' heeft gewonnen en hoe je om kunt gaan met eindejaarsstress. Lees de zevende editie van DorenToday nu!