Direct na de toetsweken stonden er twee debat wedstrijden op het programma. Het “Renkums Scholierendebat” op dinsdagavond de 29ste januari en “Op Weg Naar Het Lagerhuis” op donderdag 31 januari. De 10 leerlingen die de 31ste zouden strijden in Arnhem in het provinciehuis waren al enkele maanden hierop voorbereid. In januari kwamen de laatste stellingen vrij en konden deze voorbereid worden.

(meer…)

Op woensdag 30 en donderdag 31 januari 2019 hebben de brugklasleerlingen geskied in Winterberg(Duitsland).
Het waren twee mooie dagen en de leerlingen hebben genoten van de sneeuw en het ski-plezier!
Dank aan de gymsectie voor deze geslaagde dag!

 

Last week, 43 TTO students travelled to Kaunus, Lithuania to participate in a 5 day exchange with their peers at the LSMU Gymnasium.  The purpose of the the trip was to promote international understanding among young people from different cultures.  The students followed various classes at the Gymnasium, participated in an introductory program to sciences at the Lithuanian University, and toured the city.   In the evenings, they participated in a pub quiz, bowling and various activities with their host families.  The Lithuania students will visit Dorenweerd in the Spring.
 

 

Wat als je ‘anders’ bent dan anderen op de middelbare school? Dit initiatief helpt op het Dorenweerd College
DOORWERTH – Op  het Dorenweerd College in Doorwerth zat twee jaar geleden slechts één leerling die uitkwam voor zijn homoseksualiteit. ,,Wat jammer dat ik de enige ben”, zei hij tegen docent Elmar Noteboom. ,,Ik kan er met niemand over praten.” Noteboom, zelf homoseksueel, werd geraakt door de woorden van zijn leerling. Hij richtte op Paarse Vrijdag, vandaag precies één jaar geleden, de groep InDifferent op.

Zie hier het volledige artikel op website van De Gelderlander.

Van 7 t/m 9 december zijn 12 leerlingen uit 2 en 3 TTO naar FirstMUN in Hardenberg geweest. FirstMUN is een Model United Nations conferentie voor beginners waar de leerlingen verbleven in gastgezinnen. Er werd gedebatteerd over actuele kwesties als de migrantencrisis en de onderdrukking van minderheden. Onze leerlingen waren echter zoveel aan het woord dat ze eigenlijk geen beginners genoemd konden worden. Maud, Thomas en Loïs waren zelfs best delegate in hun eigen committees. De docenten waren weer supertrots op de leerlingen.

MUN

Vandaag is het Paarse Vrijdag!
Iedereen die diversiteit steunt kan dat laten zien door iets paars aan te trekken! Of iets gekleurds of opvallends.
De leden van InDifferent houden een petitie over het schelden met woorden als homo, lesbo en gay. Voor sommigen lijkt dit onschuldig, maar voor veel leerlingen is dit kwetsend en een reden om hun sexualiteit te verzwijgen. Als je ook vindt dat schelden met deze woorden niet ok is, kun je de petitie onderteken tijdens de pauzes in de aula!!
Om 16.00 uur is iedereen welkom bij de openbare presentatie van InDifferent in lokaal 11!