Woensdag 7 maart zijn we met onze lo2 klas naar het CIOS gegaan. Dit is een sportopleiding waarin je alles leert over sporten (tenmiste dit was hoe ik dacht dat het was voordat ik er was geweest). Ik ging er heen en ik denk veel van mijn klas met het idee “het zal wel” en “chill een paar uur minder les”. Toen we er aankwamen was het al meteen anders dan verwacht. Het was namelijk een ontzettend mooie en moderne school. Er was een turnzaal, zwembad, atletiekbaan, gymzalen, judozaal enz… Verder kregen we een rondleiding door de school, en deden we activiteiten waarin de docent ons als liet nadenken over bepaalde activiteiten. Dit deden ze door bijvoorbeeld te vragen “en hoe zou jij deze oefening nou beter maken”. Dit was natuurlijk voor ons super leuk en een hele leuke uitdaging die we dan ook allemaal aannamen. Ook deden we mee met een les derdejaars studenten die een stageles moesten geven. Daar moesten we allerlei kinderdansjes doen, wat heel grappig was.

Ik denk dat we na deze dag allemaal verbaasd waren over hoe leuk en leerzaam deze school is. Veel leuker en leerzamer dan iedereen van te voren had gedacht. Ik vind het ontzettend leuk en goed dat we dit met de LO2 klas hebben gedaan, want zou anders nooit overwegen naar deze school te gaan. Nu is er een hele grote kans dat dit wel gebeurt. Het was dus een ontzettend leuke en interessante dag!

Helena Hubrecht (4m2) 


In de week van 11-17 maart 2018 krijgen we 19 leerlingen uit Turkije, Italië, Frankrijk en Zweden op bezoek. Samen met onze leerlingen nemen ze deel aan het P.E.A.C.E.- project waarbij ze allerlei verschillende opdrachten maken rondom onder meer gelijkheid, verdraagzaamheid en respect. Het samen-werkingsproject wordt gefinancierd door de EU en kost de leerlingen dan ook geen geld. Onze leerlingen nemen de gasten een week op in hun gezin en hun leven. Eind van dit jaar en volgend schooljaar volgen dan nog drie uitwisselingen waarbij enkele leerlingen van onze school op bezoek gaan bij scholen in Italië, Frankrijk en Zweden. Ook zij zullen dan in gastgezinnen verblijven.


Afgelopen weekend ondergingen vijf van de zes Airborne-ambassadeurs hun grondtraining. Aankomend weekend worden hopelijk de eerste echte parachutesprongen gemaakt. Het doel hiervan? Deelname aan de dropping op de Ginkelse Heide in september! 

Marin, Jort, Sven, Edgar, dhr. Lanters en dhr. Van Geest vormen samen het team van Airborne-ambassadeurs. Dit team wil de Airborne-gedachte van vrijheid en herdenken levend te houden binnen de school. Bijvoorbeeld door leerlingen meer te betrekken bij het verleden van deze omgeving. Voorbeelden van bestaande activiteiten zijn de bloemlegging op de begraafplaats in Oosterbeek en de deelname aan de YOUCEE-conferentie. Maar er worden ook nieuwe activiteiten georganiseerd, zoals deelname aan de dropping op de Ginkelse Heide en deelname aan de Airbornewandeltocht. 


TTO students participated in the first annual Rivers International School MUN (RIMUN) on March 2-4th. The students actively debated on global issue topics, while representing China, Germany, Pakistan, Nigeria, and the Philippines. This was a beginner conference which gave our younger students an excellent opportunity to gain experience in MUN debating. 

TTO


De vijfde editie van DorenToday staat vanaf vandaag online en boordevol nieuwe artikelen. In het kader van complimentendag heeft de redactie bijvoorbeeld onderzocht wie de meeste complimenten geven: docenten of leerlingen.. Benieuwd naar het antwoord op die vraag? Lees dan nu de vijfde editie van DorenToday! 


Achttien leerlingen van het Dorenweerd College zijn samen met twee docenten en een begeleider op expeditie geweest naar Zuid-Afrika. De reis was een prachtige mix tussen vrijwilligerswerk en het verkennen van het land en de cultuur. De leerlingen hebben dagelijks een verslag bijgehouden. Hieronder lees je hun ervaringen.   

Maandag door Trix 
De eerste dag was een rustige dag om mee te beginnen. Tijdens het ontbijt kwam Wilma, onze reiscoördinator, zichzelf voostellen en vertellen over de reis. Na het ontbijt kregen we Zulules van Junior, onze lokale reisbegeleider die overal met ons mee naar toe gaat. In de Zulutaal komen veel "clicks" voor. Het is erg moeilijk om daardoor woorden uit te spreken. Het was heel grappig hoe wij allemaal aan het proberen waren om ook maar één woordje uit te spreken!  (meer…)


Vrijdagmorgen 23 februari druppelden om half negen de eerste leerlingen binnen. Een beetje nerveus, maar dat levert net de juiste spanning op om goed te kunnen presenteren. Iedereen had zich op drie voorstellen voorbereid en samen met raadsleden van alle partijen vragen, amendementen en moties bedacht. In de drie rondes kwam van alles aan de orde; onderzoek naar windturbines, een bibliotheek, ouderen die lessen bij ons kunnen bijwonen, uitbreiding van de kinderboerderij waarbij de wethouder al een optie had op een pony voor slechts €100,-. Het was ook erg geruststellend dat de wethouder aangaf dat hij niet met het gemeentegeld ervan door zou gaan. Uiteindelijk won het voorstel waarbij moestuintjes zullen worden gerealiseerd samen met bewoners van Het Schild, Pro Persona en Iris zorg in Wolfheze. Omdat het al de 25ste editie van deze jeugdgemeenteraad was, kreeg alles een extra feestelijk tintje. De rector van het Dorenweerd College bood namens de school een plaquette aan waarop deze mijlpaal wordt herdacht. Het mooie was dat hier duidelijk werd dat deze dag een goede springplank naar het echte werk in een gemeenteraad kan zijn. Dit bewijst bijvoorbeeld Sophie Engelsma die vier jaar geleden hier meedeed en nu op plaats 4 op de kieslijst staat bij één van de politieke partijen in de gemeente. 

Bekijk hier een aantal foto's van de Jeugdgemeenteraad. 


Op donderdag 22 februari heeft Max, als Dorenweerd-winnaar van onze eigen wedstrijd, meegedaan aan de regionale Junior Speaking Contest op het Kandinsky College. De Junior Speaking Contest is een speechwedstrijd voor TTO-leerlingen uit de derde klas. De leerlingen moesten een speech van drie minuten geven, in het Engels en uit het hoofd. De wedstrijd had als thema "Living your Fantasy". Inhoud was erg belangrijk, maar ook de manier van spreken. Max blonk hierin in het bijzonder uit, want hij maakte het publiek meermaals aan het lachen. Hij mag heel trots zijn op deze prestatie. 


Het ijskoude weer heeft ook voordelen…Tijdens de lessen Lichamelijke Opvoeding is er namelijk volop geschaatst! Bekijk hier een aantal foto's!