Zit jij in groep 7 of 8 van de basisschool en wil jij binnenkort een kijkje komen nemen op het Dorenweerd? Dat kan! Vanaf 22 januari kun je deelnemen aan de Dorenweerd Experience! Je loopt dan mee met twee leerlingen die nu al in de brugklas zitten. Samen volg je een paar lessen. En natuurlijk kun je al jouw vragen aan de brugklasleerlingen stellen. 

Meld je nu aan voor de Dorenweerd Experience! 


In de bijlage Schoolkeuze van de Gelderlander staat een foutief percentage zittenblijven van 26,9%. Dit moet zijn 4,5%
De Gelderlander heeft toegezegd een rectificatie te plaatsen in de schoolkrant.

Klik hier om de rectificatie van De Gelderlander te bekijken.


Heeft jouw docent de afgelopen les een grappige, bijzondere of leuke uitspraak gedaan en wil jij graag dat alle leerlingen kunnen meegenieten van deze uitspraak?
Stuur dan een mailtje naar schoolkrant@dorenweerd.nl en wie weet staat jouw docent in de volgende editie van DorenToday! Vergeet niet de naam van de docent te vermelden. 
Let op: ingezonden uitspraken moeten eerst bevestigd worden door de betreffende docent(e) voordat deze worden geplaatst in de schoolkrant.


Bekijk hier DorenToday, dé nieuwsuitzending van het Dorenweerd College! Zit je in groep 8 en heb je altijd al willen weten wat er verandert als je brugklasser wordt? Blijf dan zeker kijken! 


Dinsdag 19 december 2017 hebben Laura, Evy, Carlijn en Rosemarijn een kerstfeest georganiseerd voor de vluchtelingkinderen op de Wegwijzer. Dit idee was van Babette Laarhoven, zij had het met haar groepje als voorstel ingediend tijdens de Jeugd Gemeente Raad. Tijdens de voorbereidingen zijn we druk bezig geweest met de inkopen en de uitnodiging. Er moest veel gekocht worden, want ieder kind kreeg een cadeau en wat lekkers voor mee naar huis. De gemeente had dan ook geld voor ons vrijgemaakt en hiervan hebben we super leuke cadeaus voor de kinderen kunnen kopen. De kinderen kwamen uit groep 1 t/m 8 en de meeste woonden hier slechts 2 jaar in Nederland. (meer…)


De derde editie van DorenToday staat vanaf vandaag online en boordevol nieuwe artikelen. Kom erachter welke goede voornemens docenten hebben, hoe de Dorenweerd Music Night was en wie de prijsvraag uit de vorige editie heeft gewonnen! Bekijk nu de derde editie van DorenToday! 


Van 24 t/m 26 november hebben 12 leerlingen uit 2tto en 3tto deelgenomen aan de FirstMUN conferentie in Hardenberg. FirstMUN is een Model United Nations conferentie waar leerlingen het hele weekend in het Engels debatteren over beleid dat ook door de echte Verenigde Naties besproken wordt. Onderwerpen als sustainable energy, women's rights en democracy kwamen aan bod in de 6 commissies. Ook werden er workshops gegeven over debatteren, lobbyen en het maken van resoluties en amendementen. En als beloning was er een knallend feest op zaterdagavond. Onze leerlingen hebben ontzettend hun best gedaan, veel geleerd en vast en zeker ook nieuwe vrienden gemaakt onder deelnemers van andere scholen.

Best Delegates FirstMUN
Tijdens de FirstMUN conferentie werden onze leerlingen uitgeroepen tot best delegate in 3 van de 6 commissies. Mees Lansbergen (2T1), Alana Peters (3T1) en André Hoek (2T1) – voor wie het zelfs zijn eerste MUN was, hebben overtuigend gedebatteerd, gespeecht en gelobbyd voor de standpunten van hun land. We zijn erg trots op hen!


Dit jaar hebben leerlingen van LO2 (mavo 3 en 4) weer deelgenomen aan de Bennekomse bosloop. De opdracht zoals elk jaar is eindigen in het klassement vóór de kinderen van Meneer van Gerven. Een aantal leerlingen is hierin glansrijk geslaagd! We danken de leerlingen die meeliepen voor hun enthousiasme als mede de vele ouders langs de kant die waren gekomen om hun kind aan te moedigen. Voor de leerlingen die niet in staat waren om deel te nemen, omdat ze zelf moesten sporten bij de hockey of het voetbal, volgt ergens in dit schooljaar nog een herkansing. Martijn Venema uit mavo 4 heeft het record verpulverd door maar liefst 4 minuten sneller te zijn. Hij liep de 4 kilometer in slechts 16:20! Bij de dames is het record verbroken door de (8-jarige!) dochter van meneer van Gerven. Zij liep 4 kilometer in 22:58, daar kon geen enkele dame van school aan tippen. Voor volgend jaar wordt dat dus harder trainen!? 


Gevoel voor muziek is aangeboren en manifesteert zich vaak al op jonge leeftijd. Als die drang naar musiceren onverminderd blijft, kan een vooropleiding  heel wat voordelen bieden. Oók als je nog helemaal niet zeker weet of je later van muziek je werk wilt maken. Wij nodigen iedereen van harte uit om de voorspeelavond bij te wonen. Elf muzikale talentvolle leerlingen van de vooropleiding laten horen en zien waar ze nu zijn in hun muzikale ontwikkeling in de klassieke muziek, jazz & pop of media music. 

Het wordt een zeer gevarieerd concert met klassieke werken, bands, singer-songwriters en media music. De jongeren hebben, naast hun privélessen, theorie les van Linda Visser en ensemble les van Tom Hermens. Het ensemble laat ook van zich horen en zal een aantal nummers spelen. De voorspeelavond is op woensdag 24 januari 2018 om 19.45 uur en we zijn te gast op het Beekdal Lyceum, Bernardlaan 49, 6824 LE Arnhem. 

De vooropleiding muziek is een samenwerking van: Kunstbedrijf Arnhem, ArtEZ Conservatorium, Thomas a Kempis, Beekdal Lyceum, Olympus College, Montessori College Arnhem, Stedelijk Gymnasium Arnhem, Candea College, Liemers College, Lyceum Elst, Dorenweerd College.


Trek je driedelig pak of galajurk maar aan, want op donderdag 21 december vindt het jaarlijkse gala weer plaats. Voor leerlingen uit leerjaar 1 en 2 is het gala in de concertzaal in Oosterbeek, voor leerlingen uit leerjaar 3 en hoger vindt het gala plaats in Arnhem. De kaartverkoop voor het gala verloopt dit jaar digitaal.

Koop nu je kaartje voor het gala online!